Κατηγορίες
Basket

Aσταμάτητος ο Ρέι στην τρίτη νίκη του Προμηθέα

Με τον Κέντρικ Ρέι να σημειώνει 29 πόντους και 42% στα τρίποντα, ο Προμηθέας επικράτησε με 91-77 της Λάρισας στο «Δ. Τόφαλος» για την τέταρτη αγωνιστική της Basket League κι έφτασε τις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα.

Εκτός από τον Αμερικανό γκαρντ οι Πατρινοί είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Γκραντ που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ. Από τη Λάρισα ξεχώρισε ο Χάντσον με 24 πόντους.

Με στόχο να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του μπήκε στο ματς ο Προμηθέας και το κατάφερε. Με εξαιρετική άμυνα κι επιθετική αιχμή τον Κέντρικ Ρέι η πατρινή ομάδα έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (16-6) στο 6’, έπειτα από εντυπωσιακό καλάθι που σημείωσε ο Αμερικανός γκαρντ. Σ’ εκείνο το σημείο ήρθε η απάντηση της Λάρισας καθώς με επιμέρους σκορ 13-2 όχι μόνο μείωσε αλλά πέρασε και μπροστά (19-18), προσπαθώντας να δείξει πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με το ξεκίνημα της αναμέτρησης απέναντι στους γηπεδούχους που είχαν το προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (20-19) παρά τα οκτώ λάθη. Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν για τα καλά και με καλάθι του Μιχάλη Τσαϊρέλη πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (24-23), με αποτέλεσμα ο αγώνας να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Με τον Ρέι να φτάνει τους 18 πόντους και να βάζει τη «σφραγίδα» του στην εκπνοή της δεύτερη περιόδου ο Προμηθέας πήγε στο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα (42-37).

H τρίτη περίοδος ξεκίνησε με… κονσέρτο από τα 6.75. Από τη μία οι παίκτες του Προμηθέα που εκτελούσαν με πάνω από 40% και από την άλλη ο Χάντσον που κρατούσε τους φιλοξενούμενους μέσα στο ματς. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ρυθμό και χτυπώντας στο transition κατάφεραν να βρουν εύκολους πόντους, με συνέπεια να φτάσουν τη διαφορά στους 15 (60-45) στο 25’ για πρώτη φορά στο ματς με καλάθι του Αγραβάνη κι ενώ είχε προηγηθεί το πέμπτο εύστοχο τρίποντο του Ρέι (5/5). Ο Λουίς Κασιμίρο είχε περισσότερες λύσεις στη διάθεσή του και αυτό ήταν φανερό όσο περνούσε η ώρα, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να ανεβάζουν συνεχώς τη διαφορά. Αυτό που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά ήταν ν’ αντιδράσουν μειώνοντας στο τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 42-37, 69-57, 91-77.

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected