Κατηγορίες
Basket

Ο 28ος τίτλος του Ολυμπιακού είναι γεγονός!

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Super Cup αφού επικράτησε (67-52) του Παναθηναϊκού στον τελικό.

Ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί του «αιωνίου αντιπάλου» που του έδωσε και το τρόπαιο και συνολικά ο 28ος τίτλος στην ιστορία του. Σαφώς ανώτεροι σε όλα τα επίπεδο οι Πειραιώτες, χρειάστηκαν ένα καλό δεκάλεπτο (το τρίτο) προκειμένου να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία τους.

Οι «πράσινοι» έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν αλλά ανεξάρτητα απ’ αυτό (αυτονόητο ως νέα ομάδα) έδειξαν και πολλές σημαντικές αδυναμίες λειτουργικά. Και δεν είναι μόνο η απουσία του Γουόλτερς όσο ότι δε γίνεται να βασίζονται στο «αντάρτικο» και όχι στην παραγωγή, υποτιμώντας το ρόστερ τους.

Δίκαια το τρόπαιο στον Ολυμπιακό που αρχίζει με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο πρώτο μέρος, με διάφορα «τεχνάσματα» να μειώσει τον αριθμό των επιθέσεων, να «μικρύνει» το γήπεδο, να κόψει την ταχύτητα του Ολυμπιακού. Με τον τρόπο αυτό ήταν πάντα κοντά στους Πειραιώτες και κατάφερε μάλιστα να ισοφαρίσει σε 32-32 μετά από ένα «κρεσέντο» του Πάρις Λι με 8 συνεχόμενους πόντους.

Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον έλεγχο μετά την πολύ καλή αρχή του Παναθηναϊκού (9-2) όταν με επιμέρους σκορ πέρασε με 18-11. Οι «πράσινοι» παίζοντας small ball και με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη στο «4» προσπάθησαν και κατάφεραν να εμποδίσουν τη λειτουργία του Ολυμπιακού.

Τα 7 λάθη των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μέρος αλλά και οι 14 πόντοι του Παναθηναϊκού στον αιφνιδιασμό έδειχναν ότι η λογική των «πράσινων» είχε φέρει αποτέλεσμα.

Οι Πειραιώτες έγιναν περισσότερο «επιθετικοί» στην άμυνά τους στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό σε κακές επιθέσεις και ανέβασαν την ταχύτητα του αγώνα. Ξέφυγαν γρήγορα με 47-36 κι απέκτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 9 πόντους στην 3η περίοδο χωρίς να ευστοχήσει σε δίποντο (!) αφού η άμυνα του Ολυμπιακού έκλεινε και τον υποχρέωνε σε μακρινά σουτ ή σε λάθη. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε απόλυτα εκμεταλλευόμενος τον Μουσταφά Φαλ στην επίθεση και η διαφορά πήγε σταθερά σε διψήφιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν και στο +16 καθώς ο Παναθηναϊκός έκανε περίπου 17 λεπτά να ευστοχήσει σε δίποντο (με τον Λι) καθώς μέχρι τότε η πενιχρή παραγωγή βασιζόταν σε τρίποντα ή βολές.

Το θέαμα στην επανάληψη έγινε πολύ χειρότερο από το («φτωχό» ποιοτικά) πρώτο αλλά ο Ολυμπιακός διατηρούσε απόλυτα τον έλεγχο. Ο Παναθηναϊκός με επιθέσεις της «πυρκαγιάς» δε μπορούσε να φανεί απειλητικός.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 43-56, 52-67

Παναθηναϊκός (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης, Λι 12, Παπαγιάννης 8, Γουίλιαμς 10, Άντριους 2, Γ. Καλαϊτζάκης, Πονίτκα 8, Γκουντάιτις

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6, Κάνααν 6, Φαλ 12, Βεζένκοφ 12, Παπανικολάου 2, Λούντζης, Λαρεντζάκης 11, Σλούκας 2, Μπόλομποϊ 9, Πίτερς 2, ΜακΚίσικ 5

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected