Basket

Βαριά ήττα του Προμηθέα, τέλος το ευρωπαϊκό ταξίδι (vids)

Το ταξίδι του Προμηθέα Πάτρας στο φετινό EuroCup ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (19/4) στη Ρίγα.

Η ουκρανική Προμετέι (που αγωνίζεται στη Λετονία λόγω του πολέμου) επιβλήθηκε της ελληνικής ομάδας με 80-57 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι νικητές θα συναντήσουν στον νοκ άουτ αγώνα της τετράδας, πάλι στη Ρίγα, την τουρκική Τουρκ Τέλεκομ, η οποία νωρίτερα νίκησε στην Άγκυρα την Ουλμ με 86-76. Για τον Προμηθέα, η δεύτερη παρουσία στην οκτάδα – αλλά ουσιαστικά πρώτη, αφού το 2019-20 έφτασε στα προημιτελικά αλλά δεν έπαιξε, λόγω του κορονοϊού – δεν συνοδεύτηκε με κάτι παραπάνω, αφού άπαντες εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου υποτάχθηκε στο φαβορί, αφού εκτός του Τόμασον (15π.), κανένας άλλος παίκτης δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Πατρινοί «πληγώθηκαν» από το κακό ματς των Κάουαν και Κουλμπόκα και «πλήρωσαν» τόσο τα 4/23 τρίποντά τους όσο και τα 17 λάθη τους.

Η άμυνα της Προμετέι κατόρθωσε να σταματήσει τον κορυφαίο παίκτη του EuroCup τον τελευταίο μήνα, Άντονι Κάουαν, και κάπως έτσι περιόρισε και πολλές από τις ελπίδες των φιλοξενούμενων. Ο Αμερικανός, αν και κατέγραψε μέσο όρο 22π. με 52,9% στα τρίποντα και 7,2 ασίστ στα πέντε τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του, έμεινε στους 8 πόντους με 3/11 σουτ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει περισσότερο τον Προμηθέα.

Από την άλλη, ο άλλοτε παίκτης των Ηλυσιακού, Ζενίτ, Εφές, Μπακς και Γκρίζλις, Ντι Τζέι Στέφενς είχε 17 πόντους, ενώ οι δύο πρώην «Πατρινοί», Τζιάν Κλαβέλ και Ολεκσάντρ Λίποβι, είχαν από 17 και 10 πόντους αντίστοιχα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected