Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League : Θρίαμβος της Σεβίλλης, “μαγικά” από τη Ρόμα στην παράταση! (vid)

Η Σεβίλλη βρήκε απέναντι της μια παραπαίουσα αμυντική γραμμή της Γιουνάιτεντ και πέτυχε έναν σπουδαίο θρίαμβο πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις τρομερές γκέλες των αμυντικών (προεξάρχοντος του Μαγκουάιρ) και έφτασε άνετα στην πρόκριση, σε έναν θεσμό που έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία. Κορυφαίος για τους Σεβιγιάνους ο Εν Νεσίρι, που πέτυχε δύο τέρματα (8′-81′), ενώ το 2-0 πέτυχε στο 47′ ο Μπαντέ.

Την ίδια ώρα, η Λεβερκούζεν απέδειξε στην Ουνιόν πως η ποιότητα της δεν αμφισβητείται, παρά το γεγονός πως στο πρώτο ματς τα…χρειάστηκε κόντρα στους εξαιρετικούς φέτος Βέλγους. Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (2′ Ντιαμπί και 37′ Μπάκερ) έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση, η οποία επισφραγίστηκε με το 0-3 από τον Φρίμπονγκ. Ο Τέρο μείωσε για τους γηπεδούχους και το τελικό 1-4 διαμόρφωσε στο 79′ ο Χλόζεκ.

Στα ημιτελικά του Europa League θα αγωνιστεί και η Γιουβέντους, που αναδείχτηκε ισόπαλη στη Λισαβόνα κόντρα στη Σπόρτινγκ. Μετά τα εξαιρετικά νέα της επιστροφής των 15 βαθμών στη Serie A, η Μεγάλη Κυρία προηγήθηκε στο 9′ με τον Ραμπιό, όμως οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν γρήγορα, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Έντουαρντς. Παρά τις προσπάθειες όμως, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Το τελευταίο εισιτήριο ανήκει στη Ρόμα! Ο Ντιμπάλα έστειλε το ματς στην παράταση, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 89ο λεπτό, με τη Φέγενορντ να βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση, χάρη στο γκολ του Παϊξάο στο 80′.

Στα 30 λεπτά που ακολούθησαν, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν πραγματικά καταιγιστική! Ο Ελ Σαράουι στο 101′ ανέβασε τον δείκτη στο σκορ στο 3-1, όμως το κερασάκι το έβαλε ο Λορέντσο Πελεγκρίνι, μέσα σε αποθέωση!

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών προημιτελικών αγώνων :

Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Λεβερκούζεν  1-4 [1-1]
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Γιουβέντους  1-1 [0-1]
Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  3-0 [2-2]
Ρόμα – Φέγενορντ  2-1 [0-1] το ματς βρίσκεται στην παράταση

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected