Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η ιστορική Λούτον επιστρέφει στη Premier League! (vid)

Mετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στα play off της Championship, η Λούτον νίκησε στα πέναλτι την Κόβεντρι και προβιβάστηκε στην Premier League μετά από 31 χρόνια!

Η Λούτον είναι αυτή που θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην Premier League και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της, αφού οι «Καπελάδες» είχαν υποβιβαστεί από την τότε Division 1 το 1992, έτος ιδρύσεως της PL.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο στο κατάμεστο «Γουέμπλεϊ» με την Λούτον να είναι κατά πολύ ανώτερη στο πρώτο μέρος και δικαίως να προηγείται στο 23’ με γκολ του Κλαρκ, ενώ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κόβεντρι αντέδρασε, βελτίωσε την εικόνα της και ισοφάρισε στο 66’ με τον Χάμερ που έφτασε τα 10 γκολ στη σεζόν.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση με τον αγωνιστικό ρυθμό φυσιολογικά να πέφτει.

Στο 116’ η Λούτον πίστεψε πως πέτυχε το πολυπόθητο γκολ, όμως ο διαιτητής το ακύρωσε για χέρι του Τέιλορ με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου οι ομάδες αποδείχθηκαν ικανές και εύστοχες μέχρι το 6ο πέναλτι της Κόβεντρι με τον Νταμπό να αστοχεί και να στέλνει τη Λούτον στην Premier League.

Πέραν βεβαίως της συμμετοχής στην αγγλική ελίτ, τα ταμεία των «Καπελάδων» θα ανθίσουν καθώς υπολογίζεται πως θα εισρεύσουν τουλάχιστον 200 εκ. ευρώ την επόμενη τριετία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected