Αθλήματα

China Open: Πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά (vid)

Ο Νίκολας Τζάρι σταμάτησε για μια ακόμη φορά τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Χιλιανό και Νο23 του κόσμου να επικρατεί με 6-4, 6-4 μετά από 90 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο του China Open και κερδίζοντας τον Έλληνα τενίστα για 2η φορά σε 3 αναμετρήσεις το τελευταίο τρίμηνο. 

Δεν ήταν σε καλή ημέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην επιστροφή του στο Πεκίνο και στο tour, σχεδόν δυο εβδομάδες μετά από το Davis Cup, που ήταν το τελευταίο του τουρνουά (είχε αποσύρει στη συνέχεια τη συμμετοχή του από το Laver Cup για να ξεκουραστεί).

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, Νο.4 στο ταμπλό του China Open, υπέστη την ήττα με 6-4, 6-4 από τον Nicolas Jarry στην πρεμιέρα του στο τουρνουά και στην επιστροφή του στην Κίνα από το 2019 (δεν έγιναν τουρνουά στην Κίνα έξαιτίας της πανδημίας).

Στο 1ο σετ ο Στέφανος έχασε το σερβίς του σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, στο 9ο game, με τον Χιλιανό να παίρνει προβάδισμα με 5-4 και να κλείνει στο επόμενο game το σετ στο σερβίς του.

Λίγο μετά ο Jarry πήρε το break και στο 2ο σετ, ένα break-δώρο από τον Τσιτσιπά, που έκανε 3 διπλά λάθη στο ίδιο game και στην ουσία “χάρισε” το break στον αντίπαλό του, που πέρασε μπροστά με 3-2.

Ο Jarry δεν έχασε την ευκαιρία να κλείσει το ματς μετά απ’ αυτό, διατηρώντας το προβάδισμα έως το τέλος. Στο 8ο game χρειάστηκε να σβήσει και ένα break point, βγήκε όμως από τη δύσκολη θέση, έκανε το 5-3, και αργότερα με love service game “σφράγισε” τη νίκη στο 10ο game (6-4), έπειτα από 90 λεπτά αγώνα. Να σημειωθεί πως είχε διπλό match point και στο 9ο game o Χιλιανός, αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε τα match points και υποχρέωσε τον Jarry να σερβίρει εκείνος για την πρόκριση.

Ήταν η 4η φορά που έπαιξαν φέτος Jarry και Τσιτσιπάς, με τους 2 παίκτες να μοιράζονται τις νίκες (2-2). Συνολικά ήταν η 5η και ο Χιλιανός πέρασε μπροστά στο head-to-head με 3-2.

Στον 2ο γύρο του China Open o Jarry θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Matteo Arnaldi, που κέρδισε τον επίσης qualifier JJ Wolf χθες, με 6-2, 6-2.

Ο Τσιτσιπάς, έχασε μια ευκαιρία να κερδίσει σημαντικούς βαθμούς για τον στόχο της πρόκρισης στο ATP Finals, ωστόσο έρχεται μια σημαντικότερη, καθώς σε λιγότερο από μια εβδομάδα ξεκινάει το μεγάλο τουρνουά της Κίνας, το Masters της Σαγκάης, που επίσης επιστρέφει στο ATP Tour μετά από 4 χρόνια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected