Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Το Pre Game της 21ης αγωνιστικής

The_Guide_Pregame_for_Twitter

Με την 21η αγωνιστική συνεχίζεται το Σάββατο 8/2 το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας. Οι 15 ομάδες συνεχίζουν τον αγώνα για την επίτευξη των στόχων, άλλοι κοντινοί και άλλοι μακρινοί αυτή τη χρονική στιγμή, δέκα αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

Το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στις θέσεις γύρω από την γραμμή του υποβιβασμού καθώς εκτός των Νηρέα Βέροιας και Νέας Γενεάς Νικομήδειας που έχουν μείνει πίσω στη διεκδίκηση της παραμονής, αρκετές είναι αυτές που θα δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος. Όσον αφορά την κορυφή, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας διατηρεί την απόσταση των 7 βαθμών από τον δεύτερο Φίλιππο Μελίκης, ο οποίος την ίδια ώρα αποσπάστηκε αρκετά από τον τρίτο Αχιλλέα Νάουσας. Ας δούμε μία μίνι ανάλυση των 7 αυριανών αναμετρήσεων, που για ένα ακόμη Σάββατο θα καλυφθεί LIVE από το Imathia Sports News :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Νηρέας Βέροιας : Ματς-ορόσημο το αυριανό παιχνίδι για τους “ασπρόμαυρους”, όχι όμως τόσο βαθμολογικά αφού η διαφορά των 7 βαθμών είναι ιδιαίτερα σημαντική, όσο για το μεγάλο επίτευγμα του προπονητή τους. Για όσους αγαπούν τους αριθμούς, ο Σάκης Παγγούρας συμπληρώνει αύριο 100 παιχνίδια πρωταθλήματος όντας αήττητος με τις ομάδες στις οποίες εργάστηκε! Τελευταία ήττα του έμπειρου προπονητή στις 4/12/2011 (796 μέρες πριν!) όταν και αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΑΟ Κάστωρ, για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Το εντυπωσιακό σερί ξεκινά στις 9/9/2012 όταν και ανέλαβε τον Ατρόμητο Διαβατού, ενώ παράλληλα ευρισκόμενος στους πάγκους των ΑΕΚ Καμποχωρίου και Δόξα Λιανοβεργίου…επέκτεινε το εντυπωσιακό ρεκόρ.

Φίλιππος Μελίκης – Άτλας Ζερβοχωρίου : Τρεις ήττες μετρά στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του Κώστα Παυλόπουλου, η μία εξ αυτών σημειώθηκε στον πρώτο γύρο στο γήπεδο του Άτλα. Ωστόσο, ο δεύτερος γύρος άλλαξε άρδην την εικόνα των δύο ομάδων, καθώς εκτός των 20 βαθμών που τους χωρίζουν στο πρωτάθλημα, οι στόχοι είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν το 10 στα 10 στα εναπομείναντα παιχνίδια ώστε να κάνουν…σούμα στο τέλος, αλλά και να πάρουν τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Νίκου Ξανθόπουλου θέλει να αποφύγει κάθε κίνδυνο για υποβιβασμό και επιζητεί τους βαθμούς για να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή. Στο αυριανό παιχνίδι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ο Κώστας Παπαδόπουλος, που αποκτήθηκε από τη Νέα Γενεά Νικομήδειας και επιστρέφει μετά την τιμωρία των 8 αγωνιστικών, θα λείψει όμως ο Τάσος Αλμαλιώτης που τιμωρήθηκε με 6 αγωνιστικές, λόγω της αποβολής του στο ματς με αντίπαλο τον Απόλλων Αγίου Γεωργίου.

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Αχιλλέας Νάουσας : Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο αυριανό παιχνίδι, με τον γηπεδούχο Άρη να “καίγεται” για τους βαθμούς. Η νεοφώτιστη ομάδα, με 22 βαθμούς συγκομιδή μέχρι στιγμής, βρίσκεται στη 13η θέση της βαθμολογίας και στον αυριανό αγώνα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την “αδιαφορία” των φιλοξενούμενων, που πλέον βρίσκονται εκτός στόχων. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, οι “κυανόλευκοι” μόνο αδιάφοροι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς την ομάδα ανέλαβε ο Μερκούρης Καραλιόπουλος, ο οποίος με τη βοήθεια του Κώστα Τουμαρά, θα οδηγήσουν τον ιστορικό σύλλογο στην πολυπόθητη κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών αλλά και στο καλύτερο πλασάρισμα στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι, μετά το “σοκ” στο γήπεδο του Κλειδιού όταν σκόραραν τρία τέρματα αλλά…ηττήθηκαν με 2-1 (δύο αυτογκόλ), θα υποδεχτούν τον Αχιλλέα με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τους δώσει βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας. Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και πέρσι στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όταν οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με το ευρύ 1-5 και πήραν την πρόκριση. Δείτε στιγμιότυπα από το ματς :

Εθνικός Κλειδιού – Ατρόμητος Διαβατού : Μάχη “κυανόλευκων” στο Κλειδί, ωστόσο μόνο ο Εθνικός έχει ανάγκη τους βαθμούς, που θα του επιτρέψουν να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Βασίλη Βαμβακίδη πέτυχε σπουδαία όσο και δύσκολη νίκη το προηγούμενο Σάββατο και με τους 29 βαθμούς, ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου απομακρύνθηκε αισθητά από την δεύτερη θέση και πλέον μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η προσπέραση του Αχιλλέα Νάουσας στην τρίτη. Δείτε στιγμιότυπα από την περσινή αναμέτρηση ανάμεσα στους αυριανούς αντιπάλους :

ΑΕ Χαρίεσσας – Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Τοπικό ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας, στη σκιά της περιπέτειας της υγείας του προέδρου των “κιτρινόμαυρων”, Σάββα Ακριτίδη. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΧ δίνει τη δική του μάχη αυτή την περίοδο και όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου έχουν ευχηθεί τα καλύτερα για τον ίδιο και γρήγορη επιστροφή στη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο. Από την άλλη πλευρά, οι “πράσινοι” του Σάκη Παπαδίνα μεταβαίνουν στη γειτονική Χαρίεσσα με μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να “ξεκολλήσουν” από τους 22 βαθμούς και να κάνουν ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για τη σωτηρία. Απών για τους φιλοξενούμενους ο Πράσσος, που αποβλήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι στην Καψόχωρα.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Αχιλλέας Νεοκάστρου : Από τα πλέον σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής. Οι δύο περσινοί συνεργάτες στον Φίλιππο Μελίκης (Γιώργος Ντάμτσιος και Αντώνης Νησελίτης) συγκρούονται στο αυριανό ματς, με τους “ασπρόμαυρους” να “καίγονται” για βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνουν φέτος για την παραμονή στην κατηγορία. Σημαντική απουσία για τους πρωταθλητές, ο Δημήτρης Σίμος που αποβλήθηκε στον αγώνα του προηγούμενου Σαββάτου, ενώ ήδη εκτός ομάδος τέθηκαν οι Ισαάκ Τεπετός και Αποστόλης Βερβαντίδης, κατόπιν δικής τους επιθυμίας. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετρούν τέσσερα ματς χωρίς ήττα, επιδιώκουν την καλύτερη συγκομιδή στις εναπομείναντες αγωνιστικές, έξι από τις οποίες αγωνίζεται εντός έδρας.

Νέα Γενεά Νικομήδειας – ΑΕ Καψόχωρας : Την ευκαιρία να αποσπαστεί περισσότερο από τις θέσεις που οδηγούν στην Α2 Ερασιτεχνική έχει αύριο η ομάδα του Χρήστου Τερζίδη, που μεταβαίνει στη Νικομήδεια για να αντιμετωπίσει την ουραγό Νέα Γενεά. Η πολυπόθητη νίκη στο αυριανό παιχνίδι, δίνει εκ των πραγμάτων πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στους “κοκκινόμαυρους”, που με 34 βαθμούς θα μπορούν να βλέπουν πιο αισιόδοξα τη συνέχεια.

Φίλιππος Μέσης – ΑΕ Αλεξάνδρειας : Τους 28 βαθμούς φτάνει αύριο η ομάδα του Ανδρέα Καλτσά ενώ την ίδια ώρα θα περιμένει τα…χαρμόσυνα νέα από Χαρίεσσα και Σκυλίτσι, για να αποσπαστεί περισσότερο στη βαθμολογία.

Δείτε αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, με τα παιχνίδια να έχουν έναρξη πλέον στις 15.30 (μέσα στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου – Αχιλλέας Νάουσας  (0-4)

Εθνικός Κλειδιού – Ατρόμητος Διαβατού  (1-1)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Νηρέας Βέροιας  (5-0)

Φίλιππος Μελίκης – Άτλας Ζερβοχωρίου  (1-3)

Φίλιππος Μέσης – ΑΕ Αλεξάνδρειας  (3-0)

Νέα Γενεά Νικομήδειας – ΑΕ Καψόχωρας  (0-3)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Αχιλλέας Νεοκάστρου  (2-4)

ΑΕ Χαρίεσσας – Απόλλων Αγίου Γεωργίου  (0-1)

δείτε εδώ τη συνολική εικόνα της Α1 Ερασιτεχνικής

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected