Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α ΕΠΣ Ημαθίας – Σέντρα στη νέα σεζόν, πρεμιέρα για τα pregame του sportsup.gr!

Άλλη μια χρονιά ξεκινά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας, αυτή τη φορά όμως με νέες…επωνυμίες αλλά και διαφορετικά δεδομένα.

Οι κατηγορίες πλέον είναι τρεις αντί για τέσσερις των προηγούμενων χρόνων, ένεκα της αναδιάρθρωσης που εφάρμοσε η ΕΠΣ Ημαθίας, ενώ καταργείται η αριθμητική αναφορά στην ονομασία των πρωταθλημάτων, που αποκαλούνται από φέτος Α, Β και Γ Ερασιτεχνική.

Για το αν η αναδιάρθρωση είναι μια απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτό θα φανεί στο δια ταύτα, αν και ως πρώτο δείγμα παρουσιάζει μια σωστή προσέγγιση καθώς για μια ακόμη χρονιά, σημειώθηκαν αποχωρήσεις ομάδων, με αποτέλεσμα τα πρωταθλήματα να αποδυναμωνόταν ακόμη περισσότερο…

Η φετινή Α Ερασιτεχνική έχει ήδη χαρακτηριστεί από αρκετούς ως το η πιο ενδιαφέρουσα των τελευταίων ετών, αφενός μεν με την παρουσία του ιστορικού ΦΑΣ Νάουσα αλλά και του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων, που επέστρεψε μετά τη σημαντική εμπειρία στη Γ Εθνική.

Στα θετικά, η σημαντική μεταγραφική ενίσχυση του ΓΑΣ Ροδοχωρίου αλλά και του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας, που προστίθενται στις ομάδες που θα…ρίξουν το βλέμμα προς τα πάνω, ενώ στα αξιοσημείωτα της προετοιμασίας ήταν το αήττητο του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (με τον γνώριμο στον πάγκο, Σάκη Παγγούρα), αλλά και η παρουσία του Άρη Παλαιοχωρίου, που έχει ομολογουμένως πραγματοποιήσει πολύ στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις.

Εξυπακούεται η…all time classic “φουρνιά” των ΓΑΣ Κοπανού, ΑΕ Χαρίεσσας, Μακροχωρίου, Κεραυνού Επισκοπής και Αχιλλέα Νέας Στράντζας Νάουσας (όπως ονομάζεται πλέον), ενώ με πολύ ενδιαφέρον αναμένουμε την παρουσία των νεοφώτιστων της κατηγορίας.

Όσον αφορά εμάς στο sportsup.gr, ετοιμάζουμε και φέτος αρκετά πραγματάκια… Το pregame παραμένει σε εβδομαδιαία βάση (από τα πιο “hot” θέματα σε επισκεψιμότητα), η LIVE κάλυψη των αγώνων με πιο φιλική πλατφόρμα πλέον και για τα κινητά, τα στατιστικά που αγαπήσατε αλλά και δύο εκπλήξεις, μία εκ των οποίων παρουσιάζουμε σήμερα :

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ από φέτος η ψηφοφορία των MVP για κάθε αγωνιστική στην Α Ερασιτεχνική, ωστόσο δεν είμαστε σε θέση ακόμη να γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν και οι ανάλογες βραβεύσεις όπως παλαιότερα, καθώς αυτό εξαρτάται από την εύρεση χορηγών για την προμήθεια των επάθλων. Όπως και να χει όμως, αυτό θα απαντηθεί στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας.

Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη στις ομάδες, με πίστη στις δυνατότητες τους και να διατηρούν πάντα στο ακέραιο το “ευ αγωνίζεσθαι” καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε ερασιτέχνες και τη Δευτέρα το πρωί θα επιστρέψουμε άπαντες στις δουλειές μας!

Για μια ακόμη χρονιά τo pregame είναι μία προσφορά :

Agroexelixis : Η εταιρία που έχει ανοίξει τις πόρτες της στον αγρότη από το 2008 και είναι πρωτοπόρα εταιρία στη μελέτη επίβλεψη υποστήριξη και φυτοροστασία

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Πλατέος

Διαιτητές : Μελτζανίδης, Παζαρτζικλής, Ρηγόπουλος

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 53.24 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : –

Αγροτικός Αστέρας Πλατέος

Προπονητής : Τάσος Χουρσουζίδης

Γνωστές απουσίες : Αναστάσης (τιμωρημένος), Κίρτσογλου (επαγγ.υποχρεώσεις)

ΦΑΣ Νάουσα

Προπονητής : Γιώργος Σγούρδας

Γνωστές απουσίες : Νίρλας (τραυματίας)

Tip : Δύο ομάδες που πέρσι τις χώριζαν δύο κατηγορίες, φέτος θα τεθούν αντιμέτωπες στην Α Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας. Δύσκολη έξοδος για τους “κυανόλευκους”, που θα χρειαστούν να πιάσουν εξαιρετική απόδοση για να φύγουν με το τρίποντο σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει όλες τις ομάδες. Φιλόδοξος ο Αστέρας φέτος και ιδιαίτερα ενισχυμένος, με τον ανερχόμενο προπονητή Τάσο Χουρσουζίδη στον πάγκο του.


Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Μελίκης

Διαιτητές : Καραντώνης, Γιάντσης, Ιασωνίδης

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 22.16 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : –

Φίλιππος Μελίκης

Προπονητής : Άρης Αδαλόγλου

Γνωστές απουσίες : –

Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας

Προπονητής : Γιάννης Καψαλιάρης

Γνωστές απουσίες : Πατσιαβούρας (στρατευμένος), Φράγγης (σε άδεια λόγω γάμου)

Tip : Δεύτερη αναμέτρηση μέσα σε μία εβδομάδα για τις δύο ομάδες, μετά το ματς Κυπέλλου στην έδρα των “κυανολεύκων”. Από τα πρώτα δείγματα φάνηκε διαφορά δυναμικότητας, ωστόσο το αυριανό παιχνίδι θα διεξαχθεί στην έδρα των “ερυθρολεύκων” που παραδοσιακά δυσκόλευαν οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι για τον Φίλιππο στην Α Ερασιτεχνική μετά από απουσία δύο χρόνων.


Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Αγίας Βαρβάρας

Διαιτητές : Κελεσίδης, Μαργαρίτης, Μπογιατζόγλου

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 28.86 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2017/2018 (Α2), 0-1 | 2016/2017 (Α2), 0-1 | 2015/2016 (Α2), 0-1

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας

Προπονητής : Κώστας Μουρτζίλας

Γνωστές απουσίες : Κουβατσίδης (ανέτοιμος)

ΑΟ Μαρίνας

Προπονητής : Βασίλης Κωνσταντινίδης, Λάζαρος Παυλίδης

Γνωστές απουσίες : Παραστατίδης, Τερζόπουλος, Δήμου, Τσέλιος Α. (τραυματίες), Ιωαννίδης (στρατευμένος)

Tip : Τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που θα αναμετρηθούν οι δύο αυριανοί αντίπαλοι, αυτή τη φορά για διαφορετική κατηγορία. Μάλιστα, το εντυπωσιακό στοιχείο από τη μεταξύ τους παράδοση είναι το κοινό σκορ, με τον ΑΟΜ να υπερισχύει σε όλες τις αναμετρήσεις! Αμφότερες οι ομάδες αντιμετωπίζουν φέτος την πρόκληση της συμμετοχής στην ανώτερη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας και εκ των πραγμάτων θα δώσουν τη δική τους μάχη για παραμονή.


Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Χαρίεσσας

Διαιτητές : Λαζάρου, Βαλκάνος, Δεβετζίδης

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 21.39 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2017/2018, 1-1 | 2016-2017, 1-1 | 2015/2016, 2-6

ΑΕ Χαρίεσσας

Προπονητής : Χρήστος Μποζίνης

Γνωστές απουσίες : Σπυρίδης (αμφίβολος λόγω τραυματισμού), Ίντος (αμφίβολος λόγω στράτευσης)

Μακροχώρι

Προπονητής : Γρηγόρης Ηλιάδης

Γνωστές απουσίες : Κουλουριώτης, Ηλιάδης (τιμωρημένοι), Σιδέρης, Λουκίδης (τραυματίες)

Tip : Μια αναμέτρηση που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Α Ερασιτεχνικής. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν έχουν κερδίσει ποτέ την ΕΑΠ (τουλάχιστον στην πρόσφατη προϊστορία) κι αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για ξεκίνημα με το δεξί για την ομάδα του Χρήστου Μποζίνη. Αμφότερες προέρχονται από προκρίσεις στο Κύπελλο και η ψυχολογία είναι στα ύψη!


Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Επισκοπής

Διαιτητές : Κωστούλης, Ασβεστάρας, Μπακάλης

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 48.87 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2016-2017, 0-1 | 2015/2016, 1-0

Κεραυνός Επισκοπής

Προπονητής : Ζάχος Ορδουλίδης, Κώστας Τουμαράς

Γνωστές απουσίες : –

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

Προπονητής : Δημήτρης Πρίντζιος

Γνωστές απουσίες : Γρηγοριάδης (γραφειοκρατικά θέματα με το δελτίο του)

Tip : Ένα ακόμη από τα παραδοσιακά ντέρμπι της κατηγορίας! Οι “πράσινοι” επιστρέφουν στο τοπικό μετά από την παρουσία τους στη Γ Εθνική και θα επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν μια καλή πορεία και ότι προκύψει. Έτσι κι αλλιώς, ο Δημήτρης Πρίντζιος και η διοίκηση επιχείρησε μια σημαντική ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό, εμπιστευόμενοι αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Από την άλλη πλευρά, ο Κεραυνός πραγματοποίησε μια πολύ ήρεμη και χωρίς τυμπανοκρουσίες προετοιμασία, υπό τις οδηγίες του δίδυμου προπονητών Ορδουλίδη-Τουμαρά (ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα) και ενισχυμένοι στις μεταγραφές (παρά την αποχώρηση Παραστατίδη) με Ντέλλα και Βοτάρη.


Έδρα : ΔAK Αλεξάνδρειας

Διαιτητές : Παπαδάκης, Πίτος, Γιαγκιτζόγλου

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 38.25 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2017/2018, 4-2 | 2016/2017, 3-0 | 2015/2016, 1-2

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Προπονητής : Σάκης Παγγούρας

Γνωστές απουσίες : Θεοδώρου (επαγγ. υποχρεώσεις), Μπουκλάς Α. (τραυματίας)

ΓΑΣ Κοπανού

Προπονητής : Χρήστος Χατζηδάκης

Γνωστές απουσίες : Οικονόμου Χ. (επαγγ.υποχρεώσεις)

Tip : Εντός έδρας ξεκινά ο δευτεραθλητής ΠΑΟΚ, που παρουσιάζεται εξίσου δυνατός και φέτος, έχοντας στον πάγκο του τον Σάκη Παγγούρα. Η εικόνα στα φιλικά γεμίζει με αισιοδοξία τους “ασπρόμαυρους” που θέλουν να επιστρέψουν στις εθνικές κατηγορίες μετά από χρόνια. Την ίδια ώρα στον ΓΑΣ, όλα κυλούν ομαλά μιας και η ομάδα έχει βρει την αγωνιστική της ταυτότητα και έχοντας κρατήσει τον κορμό από το περσινό ρόστερ, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για ανάλογη και γιατί όχι καλύτερη πορεία.


Έδρα : ΔΑΚ Νάουσας

Διαιτητές : Παρασίου, Αργυρίου, Χαραλαμπίδης

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 50.42 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2017/2018, 0-0

Αχιλλέας Νέας Στράντζας Νάουσας

Προπονητής : Παναγιώτης Καραμεταξάς

Γνωστές απουσίες : Βλαχοδήμος (τραυματίας)

Άρης Παλαιοχωρίου

Προπονητής : Γιώργος Απόσογλου

Γνωστές απουσίες : –

Tip : Με χαμηλά τη…μπάλα και με πίστη στις δυνατότητες τους, ρίχνονται αύριο στη μάχη της Α Ερασιτεχνικής οι δύο ομάδες. Ο Αχιλλέας, με τον Παναγιώτη Καραμεταξά για μια ακόμη χρονιά στην τεχνική ηγεσία, θα αγωνιστεί με το…μαχαίρι στο στόμα και το περίσσιο πάθος που τον διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια στην κατηγορία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους “κιτρινόμαυρους” του Γιώργου Απόσογλου. Ο Άρης μάλιστα εντυπωσίασε στα φιλικά, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πέρσι, με ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που έχουν αγωνιστεί σε πιο ποιοτικά πρωταθλήματα αλλά και σε συνθήκες πρωταθλητισμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (15/9, 17.00) :

Αγροτικός Αστέρας Πλατέος – ΦΑΣ Νάουσα

Φίλιππος Μελίκης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας

Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας – ΑΟ Μαρίνας

ΑΕ Χαρίεσσας – Μακροχώρι

Κεραυνός Επισκοπής – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – ΓΑΣ Κοπανού

Αχιλλέας Νέας Στράντζας Νάουσας – Άρης Παλαιοχωρίου

Εθνικός Κλειδίου – ΓΑΣ Ροδοχωρίου  (19/9, 17.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected