Κατηγορίες
Basket

Εντυπωσιακά ματς αλλά και μεγάλες διαφορές στη σημερινή 13η αγωνιστική! (αποτελέσματα, βαθμολογία)

Σε μονόλογο μετέτρεψε το ντέρμπι με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων ο Ηρακλής που παρέμεινε αήττητος στο Ιβανώφειο. Σπουδαία εμφάνιση και νίκη για τον Ερμή Αγιάς παρά τις απουσίες κόντρα στον Ιπποκράτη Κω. Νίκη στο φινάλε χάρη στον Ανδρέα Πετρόπουλο για την Καστοριά κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών.

Αγωνιστική με εύκολες νίκες για τους πρωτοπόρους και με παιχνίδια που κρίθηκαν στο φινάλε ήταν η 13η της Α2, με την κορυφή να μην αλλάζει, με την μάχη των playoffs και των playouts να κρατά καλά. Εύκολη νίκη πήρε ο Ιωνικός κόντρα στο Ψυχικό. Ντέρμπι μόνο για λίγα λεπτά ήταν το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Σπουδαία νίκη πήρε ο εφτάψυχος Ερμής Αγιάς επί του Ιπποκράτη Κω. Επικό φινάλε και νίκη για την Καστοριά.

Άνετος χωρίς να πατήσει γκάζι

Μία ακόμα νίκη πανηγύρισε στο φετινό πρωτάθλημα ο Ιωνικός Νικαίας, ο οποίος επικράτησε του Ψυχικού με 91-71 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, συνεχίζοντας την πορεία πρωταθλητισμού του. Η είδηση στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν έφτασαν τους… 100 πόντους, μένοντας σε διψήφιο νούμερο επιθετικά μετά από αρκετά παιχνίδια. Ο Νίκος Βετούλας μπορεί να είδε τον Σάφτενααρ με τον Σαχπατζίδη να μην πετυχαίνουν πόντους, όμως είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον μόνιμο σκόρερ του, Βαγγέλη Καράμπουλα που πέτυχε 20 πόντους, ενώ άλλους 17 πρόσθεσε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Double double πέτυχε ο Φώτης Βασιλόπουλος με 14 πόντους και 10 ασίστ. Το παιχνίδι είχε ανταγωνιστικό προφίλ μόλις στα πρώτα 5′ λεπτά, με τον Ιωνικό να επιβάλλει στη συνέχεια το ρυθμό του και εκμεταλλευόμενος τις απουσίες του Ψυχικού (Μάντζαρης), πήρε τη νίκη.

Κυρίαρχος στο Ιβανώφειο

Στις νίκες επέστρεψε μετά από δύο αρνητικά αποτελέσματα ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε του Διαγόρα Δρυοπιδέων με 70-49. Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν ονειρικά τον αγώνα, κρατώντας μόλις στους 4 πόντους τον Διαγόρα στο α’ δεκάλεπτο. Παρόλα αυτά οι Αιγαλεώτες ανέβασαν στροφές στο β’ δεκάλεπτο και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας ισοφαρίσει σε 30-30, δείχνοντας ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά οι παίκτες του “γηραιού” εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι στο β’ ημίχρονο και με όπλο την καλή τους άμυνα αλλά και την αστοχία του Διαγόρα από τα 6,75 (28% μόλις), κατάφερε να χτίσει εκ νέου μία διαφορά ασφαλείας και να πάρει στο τέλος τη νίκη. Κορυφαίος για τον Ηρακλή ο συνήθης ύποπτος Κώστας Κακαρούδης με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, την ώρα που ο Ρουτκάουσκας πετύχαινε ένα ακόμα double double με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. Πάλεψε από πλευράς Διαγόρα ο Νίκου με 7 πόντους και 6 ασίστ, δεν ήταν όμως αρκετά για να φέρουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Τρίτωσε τα θαύματα

Το τρίτο του… θαύμα και ίσως το πιο δύσκολο της φετινής προσπάθειας του πέτυχε ο Ερμής Αγιάς, ο οποίος επικράτησε του Ιπποκράτη Κω με 74-69 και παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας παραμένοντας στο κόλπο της διεκδίκησης μίας θέσης για τα playoffs. Οι γηπεδούχοι μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις αρχικές απαιτήσεις του αγώνα λόγω των απουσιών, όμως κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι στο β’ δεκάλεπτο και να μπουν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 30-33. Η είσοδος του Τσιαμπαλή στο β’ ημίχρονο και τα τρίποντα που πέτυχαν έφεραν την ανατροπή στο σκορ, με τον Ερμή να παίρνει κεφάλι στο σκορ και τον Ιπποκράτη να πληρώνει για μία ακόμα φορά την κακή γ’ περίοδο του. Στο φινάλε το παιχνίδι ήταν θρίλερ, μιας και 4′ πριν το τέλος το σκορ ήταν στο 60-57 και μπορεί τα δύο σερί τρίποντα του Κούκσιτς να έδωσαν αέρα στους γηπεδούχους, όμως ο Ασημακόπουλος μείωσε στο καλάθι (71-69) στα 41” πριν το τέλος. Ο Χατζηνικόλας προσπάθησε να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή, όμως δεν βρήκε στόχο με το σκορ να κλείνει στο 73-69.

Πετρόπουλος και φινάλε με νίκη

Επιστροφή στις νίκες για την Καστοριά, η οποία επικράτησε του μαχητικού Απόλλωνα Πατρών με 68-65 και παρέμεινε σε τροχιά playoffs, την ώρα που οι Πατρινοί βρίσκονται στη 14η θέση της βαθμολογίας. Ο Απόλλωνας κατάφερε και πάγωσε την ήδη παγωμένη Καστοριά και το κλειστό της στα πρώτα λεπτά, προηγούμενος στο τέλος του α’ δεκαλέπτου με 12-19, με τον Μπέμπη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους “μελανόλευκους”, οι οποίοι κοίταζαν στα μάτια τους “γουναράδες” και ήθελαν να φύγουν με το μεγάλο διπλό. Όλα άλλαξαν στο β’ ημίχρονο όταν η Καστοριά βρήκε τον απαιτούμενο ρυθμό και κυρίως τα απαραίτητα σουτ, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα επιμέρους 20-11, το οποίο έδωσε ένα προβάδισμα 6 πόντων στους γηπεδούχους. Το φινάλε του αγώνα ήταν επικό, με τον Απόλλωνα να κάνει τη δικιά του αντεπίθεση και λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε το σκορ ήταν στο 65-65. Τότε ο Πετρόπουλος έγινε ο άνθρωπος της στιγμής, ο οποίος δοκιμάζοντας το χέρι του από τα 6,75, βρήκε στόχο χαρίζοντας στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη.

Έχει βρει τον τρόπο στα εκτός

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Κοροίβου πέτυχε ο Αμύντας, ο οποίος επικράτησε με 70-63 και βρίσκεται σε τριπλή ισοβαθμία με την Καστοριά και τον Ιπποκράτη Κω για τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs.Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του αρχηγού των γηπεδούχων, Γιώργου Τσιάκου, ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του όσο θα ήθελε. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο στα πρώτα λεπτά, ενώ στο β’ δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι του Μιχάλη Κουταλιανού που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-27. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Αλέξανδρου Ζαβού μπήκαν με… γυαλισμένο μάτι στο β’ ημίχρονο και ξεκίνησαν μία αντεπίθεση διαρκείας, ενώ όταν είχε αποτέλεσμα και η αμυντική λειτουργία της ομάδας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σπύρο Διαμαντόπουλο με 21 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ άλλους 13 πόντους και 7 ασίστ είχε ο Ζούπας.

Η ομάδα με την καλύτερη φόρμα

Σε καλύτερη ομάδα των τελευταίων αγωνιστικών εξελίσσεται ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να τα βάλει με όλες τις ομάδες, επικρατώντας της Καρδίτσας με 75-55. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν σε υπερθετικό βαθμό το β’ δεκάλεπτο, όταν με το επιμέρους 31-11 δημιούργησαν μία διαφορά 27 πόντων, την οποία ήταν δύσκολο να καλύψουν στη συνέχεια οι Θεσσαλοί. Ο Ντίνος Καλαμπάκος ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρα ξανά το Μιχάλη Πολίτη, ο οποίος με τους 18 πόντους του, ήτοι 2/4 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ήταν κορυφαίος της αναμέτρησης, ενώ εξίσου καλός ήταν και ο Στεφάν Τζόρτζεβιτς με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Παλεύει για το μέσο της βαθμολογίας

Πολύ σημαντική νίκη επί του Αμαρουσίου πήρε η Ευρώπη Πευκοχωρίου, η οποία επικράτησε με 69-62 και έκανε ένα ακόμα βήμα για την αποφυγή των playouts. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στα πρώτα λεπτά του αγώνα και με όπλο την άμυνα τους κατάφεραν να κρατήσουν στους 10 πόντους το Μαρούσι. Οι παίκτες του Κώστα Κεραμιδά παρόλα αυτά βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και έκλεισαν το ημίχρονο όντας πίσω στο σκορ για 2 πόντου (35-33). Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες του Ευρυπίδη Μελετιάδη μπήκαν και πάλι δυναμικά στον αγώνα και κατάφεραν να αναπτύξουν μία διαφορά ασφαλείας, με αποτέλεσμα να πάρουν τη νίκη στο τέλος. Κορυφαίος για το Πευκοχώρι ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο Βασίλης Κιτσούλης, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους με 9 ριμπάουντ, ενώ άλλους 10 πόντους είχαν οι Γκάτζιας και Βελισσαρίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής:

Ευρώπη Πευκοχωρίου – Μαρούσι 69-62
Καστοριά – Απόλλων Π. 68-65
Ερμής Αγιάς – Ιπποκράτης 74-69
Χαρίλαος Τρικούπης – Καρδίτσα 75-55
Ιωνικός Ν. – Ψυχικό 91-71
Καβάλα – Εθνικός 90-62
Κόροιβος – Αμύντας 63-70
Ηρακλής – Διαγόρας Δρυοπιδέων 70-49

τα φύλλα αγώνα στο basketblog.gr

Η βαθμολογία

Β
1 Ιωνικός Νίκαιας 24
2 Ηρακλής 23
3 Ερμής Αγιάς 22
4 Καστοριά 21
5 Ιπποκράτης Κω 21
6 Αμύντας 21
7 Καρδίτσα 20
8 Διαγόρας Δρυοπιδέων 20
9 Ψυχικό 19
10 Χαρίλαος Τρικούπης 19
11 Πευκοχώρι 19
12 Κόροιβος Αμαλιάδας 18
13 Μαρούσι 18
14 Απόλλων Πάτρας 17
15 Καβάλα 16
16 Εθνικός 14
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected