Κατηγορίες
Basket

Πήρε το νησιωτικό ντέρμπι και συνέχισε το σερί του το Ρέθυμνο

Με επιμέρους σκορ 12-3 στα τελευταία τρεισίμιση λεπτά της αναμέτρησης το Ρέθυμνο επικράτησε του Κολοσσού (72-61) στο νησιωτικό ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου της Basket League και πέτυχε την πέμπτη σερί εντός έδρας νίκη του και συνολικά στο Πρωτάθλημα.

Η κρητική ομάδα στον πρώτο γύρο ηττήθηκε στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» μόνο στο πρώτο της ματς από το Περιστέρι για την 2η αγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-36, 57-51, 72-61.

Άρης Λυκογιάννης (προπονητής Κολοσσού): «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Ντέρμπι, θεωρώ για όλη τη διάρκεια του, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο ενάμιση λεπτό. Εκείνο που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα είναι τα 3 μεγάλα σουτ που έβαλε το Ρέθυμνο στο τελευταίο ενάμιση λεπτό.

Για το μόνο στοιχείο του παιχνιδιού που είμαι δυσαρεστημένος, κυρίως γιατί δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα έτσι όπως πήγε στα 40 λεπτά, είναι η τελική διαφορά των 11 πόντων. Σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την εικόνα του παιχνιδιού.

Νομίζω διεκδικήσαμε το ματς στα ίσια σε όλη τη διάρκεια του. Κάναμε ένα καλό αμυντικά παιχνίδι, αλλά γενικά εδώ πέρα η επίθεση σου δεν είναι εύκολο να αποδώσει. Το Ρέθυμνο είναι μία σκληρή αμυντικά ομάδα κυρίως εντός έδρας. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο και καλή συνέχεια».

Βαγγέλης Ζιάγκος (προπονητής Ρεθύμνου): «Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να προσεγγιστεί αμυντικά και έτσι έγινε σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, γνωρίζοντας πως αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με επιθετικό ταλέντο, που παίρνει δημιουργία και σκοράρισμα μέσα από πικ εν ρολ καταστάσεις. Επίσης είναι αρκετά πειθαρχημένη στο μισό γήπεδο και ξέραμε πως αν καταφέρναμε να το περιορίσουμε το πικ εν ρολ παιχνίδι της θα είχαμε πιθανότητες να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ.

Βάσει αριθμών ο στόχος επετεύχθη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, τα οποία με την αγωνιστική τους συμπεριφορά με αναγκάζουν να πω το πόσο περήφανος και τυχερός νιώθω που είμαι προπονητής τους. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και καλή συνέχεια στον Κολοσσό».

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected