Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Η Μίλαν υπενθύμισε στη Νάπολι πως η φανέλα είναι βαριά! (vid)

Μπορεί στο πρωτάθλημα να τους χωρίζουν 22 βαθμοί, ωστόσο το Champions League είναι ένα τελείως διαφορετικός θεσμός!

Μπορεί η Νάπολι να κάνει περίπατο στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά η Μίλαν στην Ευρώπη είναι άλλη ιστορία και χάρη στο γκολ του Μπενασέρ (1-0) απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League.

Το εντυπωσιακό 4-0 της Μίλαν μέσα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» για το πρωτάθλημα πριν από λίγες μέρες, πολλοί μπορεί να το απέδωσαν στο γεγονός ότι η Νάπολι έχει… χαλαρώσει λόγω της διαφοράς της από τους διώκτες της.

Το βράδυ της Τετάρτης όμως στο «Σαν Σίρο», η ομάδα του Πιόλι έδωσε ακόμη ένα μάθημα στους «παρτενοπέι» και χάρη στο γκολ του Μπενασέρ επικράτησε με 1-0 παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League.

Για ακόμη ένα παιχνίδι οι πρωτοπόροι της Serie A πλήρωσαν την απουσία του Όσιμεν από την επίθεση καθώς αν και δημιούργησαν ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στη ρεβάνς μάλιστα δεν θα έχουν και τον Ανγκισά που αποβλήθηκε στο 74′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά ούτε και τον Κιμ που δέχθηκε κάρτα και χάνει το επόμενο παιχνίδι.

Μόλις στο 1ο λεπτό η Νάπολι έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Καλάμπρια σώζει στη γραμμή το πλασέ του Κβαρατσχέλια ενώ στο 12′ ο Μενιάν έσωσε σε μακρινό σουτ του Ανγκισά. Η Μίλαν άρχισε να ισορροπεί το ματς μετά το 20λεπτο, έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Λεάο στο 25′ και βρήκε τελικά το γκολ στο 40′ όταν από υπέροχη προσπάθεια του Ντίαθ, ο Λεάο έδωσε στον Μπενασέρ και εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Μάλιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Μίλαν είχε και δοκάρι σε κεφαλιά του Κιάερ.

Δοκάρι είχε και η Νάπολι στο 50′ μετά από κεφαλιά του Ελμάς και επέμβαση του Μενιάν ενώ στο 74′ ήρθε η αποβολή του Ανγκισά και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους. Παρόλα αυτά, η Νάπολι πίεσε στο τέλος και στο 87′ είχε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, αλλά ο Μενιάν κράτησε όρθια την ομάδα του σε σουτ του Ντι Λορένσο μέσα από την περιοχή.

Συνθέσεις

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια, Μπενασέρ (67′ Σαλεμάκερς), Τονάλι, Ζιρού, Ντίας (80′ Ρέμπιτς), Λεάο, Ερναντέζ, Τομόρι, Κιάερ, Κρούνιτς

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μέρετ, Κιμ, Ρουί, Ελμάς, Λοσάνο (69′ Ρασπαντόρι), Ραχμάνι, Ζιελίνσκι (82′ Εντομπελέ), Ντι Λορέντσο, Λομπότκα, Κβαρατσκέλια (82 Πολιτάνο), Ανγκισά

Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών αγώνων

Μ.Τρίτη 11/4

Μπενφίκα – Ίντερ  0-2
Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου  3-0

Μ.Τετάρτη 12/4

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι  2-0
Μίλαν – Νάπολι  1-0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected