Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Κύπελλο Ερασιτεχνών – Το pre game των ημιτελικών

pre-game-κυπελλουΌπως συμβαίνει στις περισσότερες κληρώσεις, τα μπαλάκια κάνουν τα δικά τους…παιχνίδια και στην περίπτωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ημαθίας, έβγαλαν πρόωρο τελικό!

ΑΣ Ειρηνούπολης και ΦΑΣ Νάουσα, οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Ερασιτεχνικής και κατά τεκμήριο οι πιο ποιοτικές τη φετινή σεζόν, κοντράρονται αύριο στο Δημοτικό Γήπεδο Αγγελοχωρίου, με φόντο μια θέση στον μεγάλο τελικό του θεσμού. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ξεχωριστό ζευγάρι και ειδικά από τη στιγμή που ο αγώνας είναι νοκ-άουτ, αποκτά τεράστια σημασία το ερχόμενο 90λεπτο.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, στο γειτονικό Ζερβοχώρι ο τοπικός Άτλας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, σε έναν αγώνα που υπάρχει μεν θεωρητικό φαβορί, ωστόσο ένας νοκ άουτ αγώνας και μάλιστα ημιτελικός, κρύβει πάντα παγίδες για τον οποιοδήποτε. Μπορεί οι γηπεδούχοι να έχουν ρίξει το βάρος στο να καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα αποτελέσουν εύκολη λεία για τον ανεβασμένο ΠΑΟΚ.

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΦΑΣ Νάουσα

Χωρίς τίτλο

 

Η πρωτοπόρος ομάδα της Ειρηνούπολης, μετά τη σημαντική νίκη στη Μελίκη κόντρα στον τοπικό Φίλιππο, ξεκίνησε άμεσα την περισυλλογή για τον μεγάλο αυριανό αγώνα και ολοκληρώνει την προετοιμασία της με τη σημερινή (10/2) προπόνηση. Ο Γιώργος Τυριακίδης δεν θα έχει στη διάθεση του τον Κώστα Τενεκετζή, ο οποίος υποβλήθηκε σε μια μικροεπέμβαση και θα επιστρέψει στις προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα ενώ άπαντες είναι σε πλήρη ετοιμότητα για το αυριανό ματς. Εκτός των άλλων, ο έμπειρος τεχνικός ξεκούρασε τον Κώστα Έξαρχο στο ματς του Σαββάτου ενώ “γρίφος” παραμένει η 11άδα καθώς η ενσωμάτωση των Κάρλος Βίγια, Παρσόπουλου και Καραγιάννη δημιουργεί…συνωστισμό στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Πως έφτασε η ομάδα στα ημιτελικά :

Προημιτελικός : ΓΑΣ Κοπανού – ΑΣ Ειρηνούπολης  0-1

Φάση των 16 : ΑΣ Ειρηνούπολης – ΑΕ Χαρίεσσας  2-1

2η αγωνιστική : ΑΣ Ειρηνούπολης – Εθνικός Κλειδιού  4-1

1η αγωνιστική : ΑΣ Ειρηνούπολης – Δόξα Νάουσας  8-0

fas_naousa

 

Η ομάδα του Γιώργου Σγούρδα ξεπέρασε χωρίς απώλειες το εμπόδιο της ΑΕ Χαρίεσσας (με γκολ του Καφέ στο 90+1′) και ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία για τον αυριανό ημιτελικό. Στα ευχάριστα για τον νεαρό τεχνικό, η πληθώρα επιλογών σε όλες τις θέσεις, ενώ επιστρέφει και ο Σπύρος Σταματέλος, που εξέτισε την ποινή του στο ματς του Σαββάτου. Άγνωστο παραμένει αν θα χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα ο Νίκος Πιπινίκας, που έμεινε εκτός 11άδας στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος, ενώ δεδομένη θεωρείται η χρησιμοποίηση των Πέικου και Περηφανόπουλου στα στόπερ.

Πως έφτασε η ομάδα στα ημιτελικά :

Προημιτελικός : ΦΑΣ Νάουσα – ΓΑΣ Ροδοχωρίου  5-1

Φάση των 16 : Απόλλων Αγίου Γεωργίου – ΦΑΣ Νάουσα  0-3

2η αγωνιστική : Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – ΦΑΣ Νάουσα 0-0 (3-5 πεν)

1η αγωνιστική : ΦΑΣ Νάουσα – Φίλιππος Μελίκης  5-0

δείτε εδώ το ρεπορτάζ και τα γκολ της αναμέτρησης του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα


zervΜεγάλη πρόκληση για τον Άτλα Ζερβοχωρίου και ταυτόχρονα σημαντική επιτυχία η συμμετοχή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πέρσι μάλιστα βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό, αλλά ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την μελλοντική κάτοχο, ΑΕ Καψόχωρας. Η ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη βρίσκεται σε κακό….momentum καθώς τα τελευταία αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, έχουν υποσκελίσει τους αυριανούς γηπεδούχους στην 11η θέση και το μυαλό όλων είναι στην επίτευξη του βασικού στόχου για τη φετινή χρονιά. Ωστόσο, το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που δεν παύει να…ελκύει και ειδικά ένας ημιτελικός αποτελεί τεράστια πρόκληση. Στο αυριανό παιχνίδι, ο έμπειρος τεχνικός θα δει τελευταία στιγμή αν μπορεί να υπολογίζει τους Φώτη Κρουσταλλά και Νίκο Παντζαρτζίδη, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Πως έφτασε η ομάδα στα ημιτελικά :

Προημιτελικός : Άτλας Ζερβοχωρίου – Μακεδονικός Πλατάνου  5-0

Φάση των 16 : Κεραυνός Επισκοπής – Άτλας Ζερβοχωρίου  0-1

2η αγωνιστική : Χωρίς αγώνα

1η αγωνιστική : Απόλλων Λυκογιάννης – Άτλας Ζερβοχωρίου  1-2

paokΚοντά σε έναν ακόμη τελικό, τον δεύτερο συνεχόμενο βρίσκονται οι πρωταθλητές. Ο “δικέφαλος” ζει και αναπνέει για τη φετινή κούπα, κάτι που δεν κατάφερε πέρσι, καθώς ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό από την ΑΕ Καψόχωρας. Στο στρατόπεδο των “ασπρόμαυρων” επικρατεί αισιοδοξία για το αυριανό παιχνίδι και με οδηγό το 1-4 του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα, θα προσπαθήσουν να πετύχουν το στόχο τους που είναι η πρόκριση. Απουσίες ή προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν (εκτός του Γιώργου Μπουκλά του Ε. που συνεχίζει την αποθεραπεία του) και η αποστολή θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι για το Ζερβοχώρι με πλήρη σύνθεση.

Πως έφτασε η ομάδα στα ημιτελικά :

Προημιτελικός : Αχιλλέας Νάουσας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  2-3

Φάση των 16 : Φίλιππος Μέσης – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας  1-3

2η αγωνιστική : Χωρίς αγώνα

1η αγωνιστική : ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Δόξα Λιανοβεργίου  5-0

δείτε εδώ το ρεπορτάζ της αναμέτρησης του πρώτου γύρου


 

Το πρόγραμμα της αυριανής ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών (11/2, 15.00 – οι αγώνες είναι νοκ άουτ) :

ΑΣ Ειρηνούπολης – ΦΑΣ Νάουσα

Άτλας Ζερβοχωρίου – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

δείτε εδώ τους σκόρερς του Κυπέλλου, με την υποσημείωση πως ο πρώτος στην κατάταξη θα βραβευτεί από το ImathiaSportsNews, στα πλαίσια του 2ου All Star Game που θα διεξαχθεί στο τέλος όλων των πρωταθλημάτων

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected