Κατηγορίες
Αθλήματα

Ιουλιέτα Μπουκουβάλα : “Παλεύω 20 χρόνια για την Ελλάδα και δεν μπορώ να ζήσω…”

μπουκουβαλαΗ ομοσπονδία του τζούντο τιμώρησε με 18μηνο αποκλεισμό τη Γιαννιώτισσα τζουντόκα η οποία… ξεσπάθωσε μέσω της εφημερίδας «ΦΩΣ».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο τιμώρησε με 18 μήνες αποκλεισμό την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο «εξύβρισε τους διαιτητές κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών που διεξήχθη στους Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας, ενώ έκανε απρεπή σχόλια προς τους ομογενείς αθλητές».

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια μίλησε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» για την εξέλιξη αυτή και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε… ελέφαντες. Θα πάμε στο αθλητικό δικαστήριο. Θέλω να βρω το δίκιο μου. Όλα αυτά για τα οποία με κατηγορούν δεν έχουν γίνει. Και δεν έχουν στοιχεία. Παλεύω 20 χρόνια για την Ελλάδα, για την ελληνική σημαία και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος στο εξωτερικό. Νομίζουν ότι το να κάνει κανείς πρωταθλητισμό είναι σαν το χάπι, που όταν δεν τον πάρεις σταματάς να αθλείσαι σε υψηλό επίπεδο. Δεν είναι έτσι. Εγώ έχω τρέλα για το τζούντο», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μπουκουβάλα.

Στη συνέχεια, η αθλήτρια από τα Γιάννινα, υποστήριξε: «Δεν υπάρχει άλλη γυναίκα Ελληνίδα αθλήτρια που να μπορεί να πάει στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Εμένα αυτός συνεχίζει να είναι ο στόχος μου. Από την ομοσπονδία δεν με στέλνουν σε κανέναν αγώνα, αλλά συνεχίζω να προπονούμαι και να συμμετέχω σε αγώνες γκράπλινγκ». Η Μπουκουβάλα αποκάλυψε ότι πλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης: Η μητέρα μου έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μου έχουν κόψει τον μισθό μου, η αδερφή μου δεν δουλεύει γιατί προσέχει τη γιαγιά μου και δεν μπορούμε να ζήσουμε…».

Εκτός από την 30χρονη τζουντόκα, ποινή αποκλεισμού από επίσημους αγώνες για 12 μήνες επέβαλε η ΕΟΤ τόσο στον σύλλογο ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας, όσο και στον παράγοντα του σωματείου, Γιώργο Μπουντάκη, ενώ ο προπονητής του σωματείου, Μιχαήλ Παυλής, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού εννέα μηνών. Τέλος, με ποινή αποκλεισμού ενός έτους αλλά με αναστολή δύο ετών, τιμωρήθηκε ο αθλητής του σωματείου «Μιθριδάτης», Φίλιππος Κωστικίδης.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected