Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Ανάλυση της 25ης αγωνιστικής και παραλειπόμενα

 

Ακόμη μία αγωνιστική η οποία δεν ξεκαθάρισε τίποτα ήταν η 25η που διεξήχθη το Σάββατο 9/3 για το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής. Το Imathia Sports News σας παραθέτει την ανάλυση των 7 παιχνιδιών, την οποία θα μπορείτε επίσης να δείτε στη σημερινή “Μακεδονική”, που επανακυκλοφορεί σε εβδομαδιαία βάση και με πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο, με ξεχωριστή επιμέλεια των συνεργατών του blog μας.

Ατρόμητος Διαβατού – Θύελλα Στενημάχου  3-1

Συνεχίζει το εντυπωσιακό του σερί ο Ατρόμητος, πετυχαίνοντας την 9η σερί νίκη του, ενώ κρατά το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα είχε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε της μαχητικής Θύελλας, η οποία είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο για να προηγηθεί, αλλά και να ισοφαρίσει το αυτογκόλ του Αργύρη Σταμάτη στο 29’. Το παιχνίδι έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων εξαιτίας του καιρού κυρίως, με τη βροχή να δυσκολεύει αρκετά τις προσπάθειες και των 22 ποδοσφαιριστών.

Ακολουθεί η δύσκολη έξοδος των «κυανολεύκων» στη Μελίκη, στο πιο δύσκολο «εμπόδιο» μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Για τη Θύελλα ο αγώνας συνεχίζεται με τους ανθρώπους της ομάδας να δηλώνουν μετά το ματς πως ποντάρουν στην έδρα τους (ΑΕΠ, Τρίκαλα και Καψόχωρα).

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Χαλατζιούκα.

Συνθέσεις

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης, Παγγούρας, Ηλιάδης (83’ Κλάψης), Λιλιόπουλος (72’ Μαυρίδης), Κουτσιάδης, Καρατάσιος, Τζήμος, Σπανός, Ποζιάδης, Κίτσας (64’ Σαρηγιαννίδης).

Θύελλα Στενημάχου : Θεοδωρίδης, Σταμάτης Α., Κώτελης, Καρατζάς (46′ Αδαμίδης), Σταμάτης Θ., Γκατζίδης, Γίδαρης Δ., Γιάννου, Ματάτης, Αγγελίδης, Σφυντιλάς (63′ Σταμάτης Π.)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Αχιλλέας Νεοκάστρου  0-2

Άνετη επικράτηση για τον Αχιλλέα, που συνεχίζει το νικηφόρο σερί (6η νίκη στα τελευταία έξι ματς) και βρίσκεται πάντα ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο. Η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό ξεκίνημα και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν αλλά και τις πολλές και σημαντικές απουσίες από πλευράς γηπεδούχων (Μαγγανάρης, Χατζημιχαήλ, Ηλίας Αθανασιάδης, Παπαδόπουλος, Σάββας Αθανασιάδης, Χρήστος Μηνούδης). Τα δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο «ξεκλείδωσαν» την πολυπρόσωπη άμυνα του Μέγα Αλέξανδρου και το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Για τους γηπεδούχους ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην έδρα της Αγίας Βαρβάρας, ενώ αν καταφέρουν να αποδράσουν με τη νίκη θα έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς τη σωτηρία. Για τους «ασπρόμαυρους» ακολουθεί το ιστορικό παιχνίδι της Τετάρτης με αντίπαλο το Μακροχώρι, στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Μία πολύ μεγάλη πρόκληση για τους παίκτες του Αχιλλέα, αν και οι περισσότεροι έχουν βρεθεί ξανά στην ίδια θέση, διεκδικώντας το τρόπαιο με προηγούμενες ομάδες τους.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Λαζάρου και Κελεσίδη.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Γιάντσης, Τερζίδης Γ., Κούκλας, Μηνούδης Α. (30′ Μηνούδης Χ.), Τερζίδης Ι., Κίτσας, Σερμπίνης, Σαλτουρίδης, Παντριάς, Καραντουλαμάς, Κούτσιας.

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Σακελλαρίδης, Μοσχόπουλος, Χαραλαμπίδης, Μπούφι (46’ Μηλιώτης Β.), Κουβατσίδης, Τζεϊρανίδης (71’ Πήχας), Παπαδόπουλος Π., Ντούλας, Καφές (84’ Μηλιώτης Γ.), Παπαδόπουλος Α., Τοπαλίδης.

Φίλιππος Μελίκης – ΠΑΟΚ  1-1

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν οι δύο αντίπαλοι, στο πιο αδιάφορο βαθμολογικά ματς της 25ης αγωνιστικής. Το παιχνίδι πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς σημαδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια μετά το 55’, που προκάλεσε τον τραυματισμό του αντιπροέδρου του Φίλιππου κ. Βενιόπουλου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο είχαν πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, με τον ρυθμό εκ των πραγμάτων να πέφτει θεαματικά μετά τα επεισόδια.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Μαυρόπουλο και Παυλίδη.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Αράπος, Τενεκετζή, Παρσόπουλος, Ζέρης (65’ Αναστασόπουλος), Ρίσσου, Τεγούσης (74’ Τσάκαλος), Λουμάνι, Πιτσάβας, Κακαγιάννης (80’ Μπιτόπουλος), Κωστόπουλος.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου Κ., Μπουκλάς Α., Μπουκλάς Γ.Α., Κίτσας Λ.Δ., Κίτσας Λ.Π., Κίτσας Σ. (58’ Μπουκλάς Γ.Ε.), Κίτσας Δ., Τζέπης, Λαδάς (85’ Στεργιόπουλος), Χαρισούδης, Κίτσας Θ.

Απόλλων Αγ.Γεωργίου – Αχιλλέας Νάουσας  2-0

Νίκη…βάλσαμο πέτυχε ο Απόλλωνας, φτάνοντας τους 28 βαθμούς τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος. Η ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη έχοντας ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, επικράτησε του Αχιλλέα Νάουσας, που αν και έχασε παρέμεινε στην τέταρτη θέση μετά την ήττα της ΑΕ Χαρίεσσας. Τα δύο γρήγορα γκολ του Γουλσουζίδη (12’) και Παπαρέντη (19’) «έλυσαν» τα πόδια των «πράσινων» και ανάγκασαν την ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη να ρισκάρει και να παίξει πιο επιθετικά. Το 2-0 όμως παρέμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στους γηπεδούχους.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μελιτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Καραγκιζόπουλο και Λιόλιο.

Συνθέσεις

Απόλλων Αγ.Γεωργίου : Ξενιτίδης, Βύζας, Τσιότσιος, Παπαρέντης (86΄Μπαξεβάνης Μ.), Σαντίνι, Τρούπκος, Γουλσουζίδης, Δεβετζίδης, Μιχαηλίδης, Παπαδίνας Α. (89′ Μπαξεβάνης Δ.), Παπαδίνας Σ.

Αχιλλέας Νάουσας : Κασαπίδης, Δημητρίου, Στέφος (29′ Τσιάκος), Ορδουλίδης, Θεοδοσιάδης, Μπράτσης, Παπατάνος, Τουμαράς, Κακούδης (76′ Σαμαράς), Βλαχοδήμος (89′ Γαλανός), Γιάτσος.

Φίλιππος Μέσης – ΑΕ Χαρίεσσας  3-2

Ένα πολύ ανοιχτό και θεαματικό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Μέσης, όπου ο τοπικός Φίλιππος πήρε την πολύ σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που κάνει φέτος για την παραμονή στην κατηγορία. Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος από την συνεχιζόμενη βροχή των τελευταίων ημερών δεν πτόησε τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων και χάρισαν θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά προηγήθηκε στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα ενώ έκαναν και την ανατροπή με δύο γκολ του Σωτήρη Δημοσθένους. Οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και δεύτερο στο πρωτάθλημα Βασίλη Καρασαρίδη αλλά η απάντηση ήταν και πάλι άμεση για την ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου, παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ, που θα έμελλε να είναι και το τελικό.

Το «τρίποντο» για τον Φίλιππο τον έφερε στην 10η θέση με 27 βαθμούς, αλλά η ιδιομορφία του φετινού πρωταθλήματος τους προκαλεί την ανάγκη για την συγκομιδή περισσότερων βαθμών για να αποφύγουν τις περιπέτειες.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσούρα και Γιάντση.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μέσης : Ιωακειμίδης, Τρούπκος, Αρβανιτίδης, Δημοσθένους Σ., Δημοσθένους Ν., Τσανακτσίδης, Καλούδης, Κελεσίδης, Μπουντάνι, Μαυραγγελίδης, Βασιλειάδης (73′ Γιαννόπουλος).

ΑΕ Χαρίεσσας : Δίντσης, Συμεωνίδης, Δραγουμάνος, Θεοδωρόπουλος, Τσίπης, Λέσκας, Στογιάννης, Φωτιάδης (67’ Χαλκιάς), Δάγκας (46’ Μπαζάτης), Τριανταφυλλίδης (46’ Χρυσαφίδης), Καρασαρίδης Β.

 ΑΕΠ Βέροιας – Εθνικός Κλειδιού  1-2

Την απόλυτη ανατροπή πέτυχε ο Εθνικός Κλειδιού στο γήπεδο της Ραχιάς, δίνοντας μία ακόμη χαριστική βολή στην ιστορική ομάδα της ΑΕΠ. Η ομάδα του Θοδωρή Τέγου, χωρίς βαθμολογική σκοπιμότητα και παίζοντας ελεύθερα, κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από τη Ραχιά, σε ένα ματς που είχε δύο όψεις.

Το πρώτο μέρος σημαδεύτηκε από τις λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες αλλά και την προσπάθεια των δύο αντιπάλων να ελέγξουν τον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Ο Τάσος Ανθυμιάδης ξεκίνησε τον αγώνα με το 4-4-2, έχοντας παρτενέρ του Κατσιγιαννόπουλου τον Κουτζημπασόπουλο, που έβγαινε ως δεύτερος φορ κυρίως από την αριστερή πλευρά. Η άμυνα του Εθνικού, με «κολόνες» τους Περηφανόπουλο και Χαϊκάλη, κατάφερε στο διάστημα αυτό και έδιωχνε κάθε υποψία κινδύνου μπροστά στην εστία του Δημόπουλου, ενώ ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, κυρίως με τους Βουλτσίδη και Κιρκιλιανίδη.

Το δεύτερο μέρος ήταν πραγματικά….όλα τα λεφτά! Η ΑΕΠ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε στο 53΄ να μπει μπροστά στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο Δημήτρη Κατσιγιαννόπουλο. Η χαρά όμως των «κυανοκίτρινων» δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Βουλτσίδης στο 68’ αρχικά και ο Καϊμακαμίδης στο 81’ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, «υπέγραψαν» την ολική ανατροπή, που φέρνει την ΑΕΠ στην 13η θέση με 21 βαθμούς. Η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη και η ανάγκη βαθμών επιτακτική.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Μπουκουβάλα.

Συνθέσεις

ΑΕΠ Βέροιας : Οβεζύκογλου, Κατσιγιαννόπουλος, Σιδηρόπουλος, Κουτζημπασόπουλος, Μπαντιάκας, Τζιβάρας Δ., Κιατικίδης, Κατσουγιαννόπουλος, Ρηγόπουλος (81’ Ζυγουλιάνος), Χριστοδουλόπουλος (65’ Τζιβάρας Μ.), Λάμπρου (73’ Γκέλος).

Εθνικός Κλειδιού : Δημόπουλος, Δημητριάδης (66’ Καλυβιώτης Δ.), Παρασχόπουλος, Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Μπενίσκος, Ανδρίτσος (62’ Καϊμακαμίδης Α.), Καϊμακαμίδης Τ., Βουλτσίδης, Κιρκιλιανίδης, Κεχαγιάς (88’ Τούνης).

Κεραυνός Επισκοπής – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας  0-4

Δεν αντέχει κριτικής ο αγώνας στο γήπεδο της Επισκοπής. Η ομάδα του Μιχάλη Αλεξιάδη έκανε το καθήκον της και επικράτησε επί του μαχητικού Κεραυνού με το ευρύ 0-4. Ο κακός αγωνιστικός χώρος λειτούργησε ανασταλτικά για να παιχτεί καλύτερο ποδόσφαιρο, με τους παίκτες να προσπαθούν μάταια να παίξουν με τη μπάλα κάτω. Η νεανική ομάδα του Χρήστου Δελητζάκη ήταν καλή αμυντικά, κράτησε το ισχνό 0-1 μέχρι το 80’ όταν και δέχτηκε το δεύτερο γκολ, που «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη των φιλοξενούμενων.

Η νίκη για τους «πράσινους» τους δίνει άλλη μία βαθμολογική ανάσα και με το «2 στα 2» στα τελευταία παιχνίδια, πέρασε στην 12η θέση με 24 βαθμούς. Η προσπάθεια συνεχίζεται και ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, σε έναν ακόμη «τελικό» για τον Αγροτικό Αστέρα.

Στα παραλειπόμενα της συνάντησης η παρουσία στις κερκίδες του γηπέδου της Επισκοπής του τερματοφύλακα της Βέροιας και Κρητικού στην καταγωγή Σήφη Δασκαλάκη, μαζί με τον πρόεδρο του ΟΦΗ Μάνθο Πουλινάκη. Η σύζυγος του ισχυρού άνδρα της ομάδας του Ηρακλείου κατάγεται από την περιοχή και επ’ ευκαιρίας του αγώνα στη Βέροια για τη Super League, επισκέφθηκε τους συγγενείς της.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Χατζιαρίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Καραϊωσήφ και Παπαδάκη.

Συνθέσεις

Κεραυνός Επισκοπής : Δημητρίου, Τσαγκαλίδης, Μάμαλης, Θωμίδης (65΄Βασιλειάδης), Γκότσης, Καλογιάννης, Τσεχελίδης, Φράγγης, Καρυπίδης (55’ Ορφανίδης Α.), Ραφαηλίδης, Γιάτσος (75’ Ορφανίδης Α.)

Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας : Βερβαντίδης, Τέτος, Οικονόμου Χ. (65’ Δήμου), Εφραίμ (78’ Τσαουσίδης), Οικονόμου Α., Μπάμπος, Τσανασίδης (73’ Χρυσόπουλος), Βοργιατζίδης, Πρόιος, Χάμπαλης, Χριστιάς.

δείτε εδώ τη βαθμολογία, τους σκόρερς και την επόμενη αγωνιστική

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected