Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Ανάλυση όλων των αγώνων της 27ης αγωνιστικής

599319_10201047258888800_1488534447_nΤο μπλε έγινε…ασπρόμαυρο πλέον στην κορυφή και μετά από περίπου έναν γύρο είχαμε την αλλαγή σκυτάλης στην πρωτοκαθεδρία της Α1 Ερασιτεχνικής, μετά την γκέλα…ολκής του Ατρόμητου Διαβατού με αντίπαλο την ΑΕΠ Βέροιας και την επικράτηση του Αχιλλέα επί της ΑΕ Καψόχωρας στο γήπεδο του Νεοκάστρου. Σημαντικές νίκες σημείωσαν οι Απόλλων Αγίου Γεωργίου και Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, που πλέον μπορούν να βλέπουν πιο αισιόδοξα τη συνέχεια. Ας δούμε αναλυτικά τους επτά αγώνες της 27ης αγωνιστικής, στην οποία σημειώθηκαν 10 μόλις τέρματα(!) :

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΑΕ Καψόχωρας  2-0

Το πιο σημαντικό γεγονός του συγκεκριμένου αγώνα ήταν το…τηλεφώνημα που δέχτηκαν οι άνθρωποι της ομάδας, το οποίο τους ενημέρωσε πως ο Ατρόμητος έχασε βαθμούς στο Διαβατό! Τα πανηγύρια που ακολούθησαν είναι χαρακτηριστικά, με τους παίκτες να γίνονται ένα “κουβάρι”, καθώς γνωρίζουν πλέον πως ο τίτλος είναι στο χέρι τους. Στον αγώνα όμως που προηγήθηκε, η ομάδα του Βασίλη Ιωάννου δεν έθελξε με την απόδοση της και αγωνίστηκε απλά όσο χρειαζόταν για να υπερκεράσει το εμπόδιο της ΑΕ Καψόχωρας. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Μιχάλη Παντόπουλου είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο επόμενο παιχνίδι στην Αγία Βαρβάρα, που θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή της ομάδας στην Α1.

Το γρήγορο γκολ του Αλέξη Παπαδόπουλου στο 2′, που επανεμφανίστηκε μετά από καιρό στην αρχική ενδεκάδα του Αχιλλέα, “ξεκλείδωσε” την άμυνα της ΑΕΚ και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να βγουν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν. Οι “κοκκινόμαυροι” όμως έκαναν πολλά λάθη κυρίως στο χώρο του κέντρου, δεν κατάφεραν να βγουν σε οργανωμένη επίθεση, ενώ οι “ασπρόμαυροι” ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί όποτε βρισκόταν στα καρέ του Μεντεσίδη. Το δεύτερο γκολ που δεν ερχόταν φόρτωσε με άγχος τους παίκτες, που έδιξε να επιδεινώνεται ανεξήγητα στο άκουσμα της είδησης ότι ο Ατρόμητος την ίδια ώρα ηττάται από την ΑΕΠ.

Η αποβολή του Στάνλεϊ Όμπιντικ στο 59′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα απλοποίησε σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα και το 31ο γκολ του Δημήτρη Καφέ στο πρωτάθλημα λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Κελεσίδη και Κωστούλη.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Σακελλαρίδης, Βαλδήρ, Μοσχόπουλος, Μπούφι, Κουβατσίδης, Τζεϊρανίδης, Παπαδόπουλος Π., Ντούλας, Παπαδόπουλος Α. (66΄Μηλιώτης Γ.), Καφές, Τοπαλίδης (80′ Ξαφέτης).

ΑΕ Καψόχωρας : Μεντεσίδης, Καρκαμάνης, Νιάκας, Κίτσας, Πιπιλιάρης (68′ Νοτόπουλος), Όμπιντικ, Μουσκεφτάρας, Παπαδιάς (6′ λ.τ. Φραδέλος), Κοτούλας, Σωτηρόπουλος (55′ Σταμούλης), Πολυζόπουλος.

Ατρόμητος Διαβατού – ΑΕΠ Βέροιας  1-1

Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, ο Ατρόμητος επέλεξε να κάνει το χειρότερο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα παρουσιάστηκε ασύνδετη και χωρίς κανένα από τα στοιχεία που την έχουν φέρει να διεκδικεί το πρωτάθλημα λίγο πριν το τέλος του φετινού μαραθωνίου, παρόλο που ούτε και τώρα έχασε το αήττητο σερί της. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Τάσου Ανθυμιάδη τα έδωσε όλα, έπαιξε με τεράστιο πάθος και περίσσια θέληση για το αποτέλεσμα και δικαιώθηκε στο τέλος, παρόλο που η ισοπαλία δεν αλλάζει κάτι θεαματικά ως προς τη θέση της ιστορικής ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα.

Στο γήπεδο του Διαβατού η παρουσία του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, κρίνοντας από τη θέση των “κυανολεύκων” στο πρωτάθλημα αλλά και από την εξαιρετική της παρουσία όλη τη χρονιά. Παρόλα αυτά όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες ήταν ιδιαίτερα θερμοί και προσπάθησαν να βοηθήσουν την ομάδα. Τελικά αυτό δεν έφτανε και το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους ανθρώπους των “κυανολεύκων” να στέκονται αμίλητοι και με σκυμμένα κεφάλια. Πλέον, για να επιστρέψει ο Ατρόμητος στην πρώτη θέση, θα πρέπει ο Αχιλλέας να “στραβοπατήσει” τις επόμενες δύο αγωνιστικές αλλά και πάλι είναι σε μειονεκτική θέση λόγω του προγραμματισμένου ρεπό την 30η αγωνιστική.

Το πρώτο μέρος ήταν κάκιστο αγωνιστικά και για τις δύο ομάδες, καθώς δεν μπορεί να αναφερθεί καμία αξιόλογη φάση για γκολ, πόσο μάλλον μια κλασική ευκαιρία εκατέρωθεν. Οι “κυανόλευκοι” είχαν αρκετά ατομικά λάθη, έχαναν πολλές φορές τον έλεγχο και οι αμυντικοί των “κυανοκίτρινων” δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Η επανάληψη αναμενόταν πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς την ίδια ώρα ο Αχιλλέας Νεοκάστρου ήταν στο 1-0 με την ΑΕ Καψόχωρας και το γκολ για τον Ατρόμητο ήταν πλέον επιτακτικό. Τα λεπτά όμως περνούσαν για τους γηπεδούχους, αν και η απόδοση τους ανέβηκε μετά το 55ο λεπτό του αγώνα. Οι χαφ των “κυανολεύκων” σταδιακά πήραν μέτρα στο γήπεδο και μετέφεραν την πίεση στα καρέ του Οβεζίκογλου, που όποτε χρειάστηκε δήλωσε “παρόν”. Το γκολ όμως ήρθε από τους φιλοξενούμενους, με τον Μπαντιάκα να εκμεταλλεύεται στο 64′ την αδράνεια της άμυνας του Ατρομήτου και να “παγώνει” το γήπεδο, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Το τέρμα της ΑΕΠ άλλαξε άρδην την εικόνα του παιχνιδιού, το οποίο “άναψε” για τα καλά. Οι γηπεδούχοι βγήκαν σύσσωμοι στην επίθεση, ρισκάροντας για την ισοφάριση, αφού μόνο η νίκη θα κρατούσε τις ελπίδες της ομάδας για τον τίτλο. Η πίεση για την άμυνα των φιλοξενούμενων έγινε ασφυκτική για να έρθει το 81ο λεπτό, που έγινε η φάση που στιγμάτισε τον αγώνα και δημιούργησε ένα απίστευτο…κομφούζιο με επίκεντρο τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Τρέβλα και τον βοηθό του κ. Γιάντση.

Ο Κώστας Παγγούρας θα δεχτεί την πάσα στο ύψος του πέναλτι και στην προσπάθεια του να κάνει το σουτ, θα βρεθεί στο έδαφος από μαρκάρισμα αμυντικού της ΑΕΠ. Ο κ. Τρέβλας θα δείξει αμέσως την άσπρη βούλα, με τους παίκτες των φιλοξενούμενων να δέχονται αδιαμαρτύρητα το πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Μάκης Σπανός. Το δυνατό σουτ στο αριστερό “Γ'” της εστίας θα αποκρούσει εντυπωσιακά ο πορτιέρο της ΑΕΠ, με τη μπάλα να παίρνει τροχιά αριστερά προς το κόρνερ. Ο Οβεζίκογλου θα κυνηγήσει τη φάση για να μπλοκάρει και στη φάση θα μπουν τόσο ο Σαρηγιαννίδης όσο και ο Κουτζημπασόπουλος για τους φιλοξενούμενους. Οι τρεις παίκτες θα βρεθούν στο έδαφος λίγο πριν τη γραμμή του άουτ, με τον διαιτητή να μη δείχνει κάτι συγκεκριμένο.

Στο σημείο εκείνο, ο βοηθός κ. Γιάντσης θα καλέσει κοντά του τον ρέφερι της αναμέτρησης και θα του υποδείξει παράβαση στην προηγούμενη φάση, με τον κ. Τρέβλα να δείχνει και πάλι την άσπρη βούλα. Το πανδαιμόνιο που αποκολούθησε δεν…αποτυπώνεται στο χαρτί, καθώς γύρω από τον διαιτητή βρέθηκαν 20 άνθρωποι περίπου, με τους παίκτες και παράγοντας της ΑΕΠ να διαμαρτύρονται για την υπόδειξη και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν για την απόφαση. Το παιχνίδι διακόπηκε για 8 λεπτά περίπου, με τον Τάσο Ανθυμιάδη να αποβάλλεται από τον διαιτητή και να μετακομίζει μπροστά στα αποδυτήρια για το υπόλοιπο του αγώνα.

Μετά τις απαραίτητες διαβουλεύσεις και την απομάκρυνση όλων όσων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ο Μάκης Σπανός θα εκτελέσει και πάλι το πέναλτι, όντας εύστοχος αυτή τη φορά, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Στα υπόλοιπα 10 λεπτά περίπου μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά και μάλιστα ο Ατρόμητος έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 90+5, όταν ο Σαρηγιαννίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως επέλεξε να σουτάρει από το να πασάρει στον ελεύθερο Ηλιάδη με την μπάλα να καταλήγει μακριά άουτ.

Το τελικό σφύριγμα του κ. Τρέβλα βρήκε τους ανθρώπους του Ατρομήτου φανερά απογοητευμένους από το αποτέλεσμα, ενώ χαρακτηριστική είναι η ατάκα του Σάκη Παγγούρα στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο “επιλέξαμε μέρα να κάνουμε τη γκέλα…”. Από την άλλη πλευρά, ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα για τους παίκτες της ιστορικής ΑΕΠ, καθώς όλες οι ομάδες πλην του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας κέρδισαν στην 27η αγωνιστική.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Τρέβλας, με βοηθούς τους κ.κ. Παυλίδη και Γιάντση.

Συνθέσεις

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης, Λιλιόπουλος, Ηλιάδης, Παγγούρας, Καρατάσιος, Ποζιάδης, Σπανός, Κίτσας (71′ Κλάψης), Κουτσιάδης (60′ Σαρηγιαννίδης), Τζίμος.

ΑΕΠ Βέροιας : Οβεζίκογλου, Κατσιγιαννόπουλος (84′ Γκέλος), Σιδηρόπουλος, Κουτζημπασόπουλος, Μπαντιάκας, Λάμπρου (87′ Ρηγόπουλος), Κατσουγιαννόπουλος, Τζιβάρας, Χριστοδουλόπουλος (55′ Δημούλτσης), Ζυγουλιάνος, Κιατικίδης.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Φίλιππος Μελίκης  2-0

Την πιο σημαντική νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η ομάδα του Αγίου Γεωργίου. Η ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη επικράτησε του Φίλιππου Μελίκης και με τους 31 βαθμούς δύσκολα πλέον να βρεθεί σε δυσμενή θέση. Οι “πράσινοι” αποδίδοντας εξαιρετικά στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου μέρους, πέτυχαν τον στόχο τους και με γκολ των Βύζα (50′) και Παπαρέντη (52′) πήρε την πολύτιμη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό πρώτο μέρος, πίεσαν την εστία του Ξενιτίδη αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την εδαφική τους υπεροχή σ’ αυτό το διάστημα.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Ασβεστάρα. Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πατέρα του αρχηγού του Φίλιππου Μελίκης, Θανάση Παπάζογλου.

ΑΕ Χαρίεσσας – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας  0-0

Με την…τύχη του πρέπει να τα βάλει ο Αγροτικός Αστέρας, που παρά την πολύ καλή απόδοση, δεν κατάφερε να φύγει από την Χαρίεσσα με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Η ομάδα του Μιχάλη Αλεξιάδη έδειξε πως ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και παρά την απουσία του αρχηγού και ηγέτη Αλέξη Χάμπαλη, είχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησε πολλές καταστάσεις στα καρέ του Αντιφάκου. Σουλιώτης δις, Θεοδωρίδης και Τσανασίδης δεν κατάφεραν σε ισάριθμες ευκαιρίες να χριστούν σκόρερς, ενώ παραλίγο να δεχτούν το γκολ στο 39′ αλλά ο Βερβαντίδης είπε “όχι” σε δυνατό σουτ του δεύτερου σκόρερ του πρωταθλήματος Βασίλη Καρασαρίδη.

Με το ισόπαλο αποτέλεσμα, οι “πράσινοι” παρέμειναν στην 11η θέση και με τους 26 βαθμούς δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη την σωτηρία. Το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με την ισόβαθμη ΑΕ Καψόχωρας παίρνει εκ των πραγμάτων τον χαρακτήρα του τελικού, με τους ανθρώπους της ομάδας να ελπίζουν σε μία ήπια τιμωρία του Αλέξη Χάμπαλη για να είναι παρόν στον συγκεκριμένο αγώνα.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ Χρυσάνη και Μαυρόπουλο.

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Τσίπης, Ιωαννίδης, Θεοδωρόπουλος, Δραγουμάνος, Χουδαβερδόγλου (80′ Συμεωνίδης), Στογιάννης, Λέσκας (63΄Φωτιάδης), Καρασαρίδης Δ. (40′ Δάγγας), Καρασαρίδης Β., Τριανταφυλλίδης.

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας : Βεβραντίδης, Βοργιατζίδης, Πρόιος, Τέτος, Μπάμπος, Οικονόμου Α., Οικονόμου Χ.,  Δήμου (46′ Χρυσόπουλος), Τσανασίδης, Θεοδωρίδης, Σουλιώτης (52′ Γκάνιος).

Φίλιππος Μέσης – Αχιλλέας Νάουσας  2-0

Έναν παθιασμένο Φίλιππο και έναν αρκετά άτυχο Αχιλλέα παρακολουθήσαμε το Σάββατο στο γήπεδο της Μέσης. Οι γηπεδούχοι ήθελαν πάση θυσία το παιχνίδι και το πήραν χάρη στον υπέρμετρο ζήλο που επέδειξαν και την μεγάλη θέληση για να καθαρίσουν νωρίς την υπόθεση παραμονή. Η ομάδα του Μάκη Γιαννόπουλου έφτασε τους 31 βαθμούς τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και πλέον μόνο αν “αυτοκτονήσουν” θα χάσουν την κατηγορία. Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκοι” παρέμειναν στην τέταρτη θέση παρά την ήττα, αν και πλέον έχουν συγκάτοικο την ΑΕ Χαρίεσσας.

Το σκορ άνοιξε στο 13′ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Κελεσίδη και ωραίο πλασέ του Νίκου Δημοσθένους. Δέκα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Τουμαρά, που πήδηξε πιο ψηλά από όλους στο κόρνερ που εκτέλεσε ο Βύζας. Με την έναρξη της επανάληψης η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη θα έχει και δεύτερο δοκάρι, σε μια φάση καρμπόν με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Ορδουλίδη.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, οι γηπεδούχοι πρόσεξαν πιο πολύ την άμυνα τους για να κρατήσουν το πολύτιμο “τρίποντο” και μάλιστα θα πετύχουν και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με πλασέ του Κελεσίδη.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μελιτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Παπαδάκη και Μπουκουβάλα.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μέσης : Ιωακειμίδης, Τσανακτσίδης, Καλούδης, Μουρατίδης, Αρβανιτίδης, Γιαννόπουλος (82′ Τρούπκος), Κελεσίδης, Δημοσθένους Σ. (68′ Ρόκκο), Μπουντάνι, Δημοσθένους Ν., Μόσχος.

Αχιλλέας Νάουσας : Κασαπίδης, Ορδουλίδης, Θεοδοσιάδης (88′ Γαλανός), Χατζηιωαννίδης (76′ Στέφος), Παπατάνος, Βύζας, Τουμαράς, Μπράτσης, Σαμαράς, Τσιάκος (62′ Δημητρίου), Βλαχοδήμος.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Εθνικός Κλειδιού  1-0

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο και παρουσία λιγοστών φίλων των δύο ομάδων, ο Μέγας Αλέξανδρος πήρε αυτό που ήθελε και έφτασε τους 28 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Για άλλη μία αγωνιστική οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες (Σάββας Αθανασιάδης, Χρήστος και Άρης Μηνούδης, Παπαμιχαήλ και Παπαδόπουλος), όμως κατάφεραν με το 11ο γκολ του Παναγιώτη Κίτσα στο πρωτάθλημα να πάρουν το πολυπόθητο “τρίποντο”. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Θοδωρή Τέγου έπαιξαν απελευθερωμένα και χωρίς βαθμολογική σκοπιμότητα και συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καρυπίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Γιαγιτζόγλου και Νατσούρα.

Κεραυνός Επισκοπής – Θύελλα Στενημάχου  0-1

Τη νίκη που την φέρνει στους 24 βαθμούς, δύο λιγότερους από ΑΕ Καψόχωρας και Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας πέτυχε η Θύελλα Στενημάχου στην Επισκοπή κόντρα στον τοπικό Κεραυνό. Η ομάδα του Μιχάλη Γιάννου δεν έπιασε την απόδοση που είχε στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΠ Βέροιας, όμως πέτυχε τον στόχο της με γκολ του Ματάτη στο 39′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σφυντιλά. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν την καλύτερη τους εμφάνιση στον δεύτερο γύρο και δυσκόλευψαν ως ένα σημείο τους φιλοξενούμενους. Ακολουθεί άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι για τους “βυσσινί”, που υποδέχονται τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, που θέλει μία νίκη για να εξασφαλίσει οριστικά την παραμονή στην κατηγορία.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Λιόλιο και Τριανταφυλλίδη.

Συνθέσεις

Κεραυνός Επισκοπής : Δημητρίου, Καλογιάννης, Τσαγκαλίδης, Τσεχελίδης, Μάμαλης, Θωμίδης (67΄Ορφανίδης Αν.), Ορφανίδης Αλ. (58′ Στογιάννος), Γάτσος, Φράγγης, Ραφαηλίδης, Καρυπίδης (88′ Καραντώνης).

Θύελλα Στενημάχου : Θεοδωρίδης, Παπαλεξίου, Γκαντζίδης, Κώτελης, Σφυντιλάς (62΄Αδαμίδης), Γίδαρης Δ., Καρατζάς (39′ Σταμάτης Α.), Γιάννου, Αγγελίδης, Σταμάτης Θ. (46′ Γίδαρης Κ.), Ματάτης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected