Super League 1 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

SKODA Ξάνθη – Επιστροφή στα…σαλόνια!

ξανθη ευρωπηΗ SKODA Ξάνθη επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από επτά χρόνια αντιμετωπίζοντας τη Λίνφιλντ από τη Βόρεια Ιρλανδία στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και το Onsports σας θυμίζει την προηγούμενη ευρωπαϊκή παρουσία της ελληνικής ομάδας.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που οι Ακρίτες παίζουν στην Ευρώπη. Στις προηγούμενες τρεις παρουσίες τους έκαναν καλές εμφανίσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν έστω μια νίκη και αποκλείστηκαν σε όλες τις περιπτώσεις στον πρώτο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA, προηγούμενη ονομασία του Γιουρόπα Λιγκ.

Από το 2006/07 έχει να συμμετάσχει η SKODA Ξάνθη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και τα κατάφερε φέτος. Εκείνη τη σεζόν, είχε αντιμετωπίσει τη Δυναμό Βουκουρεστίου. Έχασε 4-3 στο πρώτο ματς στην έδρα της και ηττήθηκε 4-1 στον επαναληπτικό στη Ρουμανία. Αυτοί ήταν και οι μοναδικοί της αγώνες όλα τα χρόνια της παρουσίας της στην Ευρώπη, που είχε καταφέρει να σκοράρει.

Την αμέσως προηγούμενη χρονιά, η Ξάνθη είχε βρεθεί αντιμέτωπη με την αγγλική Μίντλεσμπρο και παρόλο που το πάλεψε στην πρώτη αναμέτρηση στο Νησί, ηττήθηκε 2-0, με τη ρεβάνς στην Ελλάδα να ολοκληρώνεται με ισόπαλο σκορ 0-0.

Η πρώτη φορά που η Ξάνθη έπαιξε στην Ευρώπη ήταν το 2002/03. Ηττήθηκε 4-0 στον πρώτο αγώνα με τη Λάτσιο στη Ρώμη, με αποτέλεσμα ο επαναληπτικός στην έδρα της να είναι διαδικαστικής σημασίας και να τελειώνει 0-0.

Συνολικά, η Ξάνθη μετρά δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες εκτός ελληνικών συνόρων, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει καταφέρει να νικήσει ποτέ. Αυτό μοιάζει πιο πιθανό από ποτέ να γίνει φέτος από τη στιγμή που η Λίνφιλντ δεν είναι και κανένα «μεγαθήριο» και δεν προέρχεται από πιο προηγμένο πρωτάθλημα από το ελληνικό, όπως οι προηγούμενοι αντίπαλοι των Ακριτών στην Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποδόσφαιρο στη Βόρεια Ιρλανδία είναι δουλειά part-time και όχι full-time όπως στην Ελλάδα. Η Ξάνθη έχει την ευκαιρία της να κάνει την πρώτη της νίκη στην Ευρώπη και να περάσει έστω έναν γύρο, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με την προηγούμενη ευρωπαϊκή παρουσία της Ξάνθης στην Ευρώπη:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected