Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – Άτλας Ζερβοχωρίου 4-1

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το νέο έτος η ΑΕ Χαρίεσσας, επικρατώντας με το ευρύ 4-1 του Άτλα Ζερβοχωρίου. Η αναμέτρηση είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τους “κιτρινόμαυρους” να κάμπτουν στα τελευταία λεπτά την αντίσταση των φιλοξενούμενων, φτάνοντας τους 29 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά θα πάρει ακόμη τρεις βαθμούς την επόμενη αγωνιστική με αντίπαλο την ΑΕ Αλεξάνδρειας, κάνοντας το καλύτερο…ποδαρικό για το 2014.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Νίκου Ξανθόπουλου, που αντικατέστησε τον Κώστα Κατσώνη στον πάγκο των νεοφώτιστων, πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και έχοντας τον νεοαποκτηθέντα Γιάννη Γιαϊτανίδη κάτω από τα δοκάρια, προσπάθησαν για το θετικό αποτέλεσμα. Στα τελευταία όμως λεπτά προδόθηκαν από την κούραση και τα ατομικά λάθη, με το σκορ μάλιστα να φτάνει στο ευρύ 4-1.

Οι ελάχιστοι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της Χαρίεσσας (δεν ξεπερνούσαν τους 30…) παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, παρά το μέτριο ξεκίνημα για τις δύο ομάδες. Ο Δημήτρης Χαλκιάς χρησιμοποίησε τον Παναγιώτη Τόσκα βασικό μετά από καιρό, με τον Βασίλη Φωτιάδη να μένει στον πάγκο δίπλα στον Γιώργο Κανδηλίδη, που είναι πλέον 100% έτοιμος για να επανέλθει μετά τον σοβαρό τραυματισμό και την εγχείριση αποκατάστασης. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε στο τελευταίο 5λεπτο, πραγματοποιώντας την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Ξανθόπουλος δεν έκανε σημαντικές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 5ο λεπτό, όταν ο Βασίλης Καρασαρίδης έκανε το γυριστό σουτ από το σημείο του πέναλτι, με τον Γαϊτανίδη να είναι σε ετοιμότητα και να αποκρούει. Στο 23′ στην πρώτη αξιόλογη στιγμή για τους νεοφώτιστους, ο Ντέλλας έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ από την εστία του Αντιφάκου, που έλεγχε την πορεία της.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τις μεγάλες συγκινήσεις, με τους “κιτρινόμαυρους” ωστόσο να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργούν προϋποθέσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι παίκτες της ΑΕΧ μπήκαν πιο αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 63′ άνοιξαν το σκορ. Ο Τόσκα έκανε την πάσα στην πλάτη της άμυνας και ο Βασίλης Καρασαρίδης με προβολή, πρόλαβε την έξοδο του Γαϊτανίδη και μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν πτοήθηκαν από το τέρμα των “κιτρινόμαυρων” και πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισαν με τον Διαμαντίδη, ο οποίος μπήκε από πλάγια θέση και με πλασέ νίκησε τον Αντιφάκο. Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να το χαρούν για πολύ, καθώς στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση και ο Τόσκα με απευθείας εκτέλεση έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το παιχνίδι είχε πλέον “ανάψει” για τα καλά.. Οι παίκτες του Άτλα ζήτησαν αμέσως την ισοφάριση, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και κατάφεραν να πετύχουν το 3-1 στο 86′, με το ωραιότερο ίσως τέρμα της αγωνιστικής. Σκόρερ ο Ιωαννίδης, ο οποίος από πολύ πλάγια κατάφερε να σημαδέψει σωστά στην κλειστή γωνία του Γαϊτανίδη, “κλειδώνοντας” ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του.

Μάλιστα, οι ¨κιτρινόμαυροι” πέτυχαν και τέταρτο τέρμα στο 90+1′ με τον Βασίλη Καρασαρίδη, ο οποίος πέτυχε το 12ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Καραϊσκο.

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Ιωαννίδης, Τσίπης, Λέσκας, Θεοδωρόπουλος, Κατσουγιαννόπουλος, Τόσκα (85′ Κανδηλίδης), Στογιάννης, Καρασαρίδης Β., Κελεσίδης (68′ Φωτιάδης), Καρασαρίδης Δ. (75′ Σιδηρόπουλος)

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης, Κολοκοτρώνης, Ισλαμίδης, Ντέλλας, Αλμαλιώτης (85′ Δημητρούσης), Διαμαντίδης, Φωτιάδης, Κοτσαγκόγκος, Καρασαββίδης, Σιδηρόπουλος (76′ Δαυίδης), Πρόιος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected