Αθλήματα

Σότσι 2014 – Ο νικητής υποκλίθηκε στον τελευταίο…

carcelenΟ Περουβιανός Ρομπέρτο Καρσελέν έσπασε τα πλευρά του πριν από ένα μήνα. Αψήφησε τον πόνο και αγωνίστηκε στο Σότσι για να μη χάσει την ευκαιρία να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες πιθανότατα για τελευταία φορά.

Τερμάτισε μισή ώρα μετά τον τελευταίο δρομέα, τον 85ο στα 15χλμ. κλασικό στο σκι αντοχής. Ανεμίζοντας τη σημαία του Περού απόλαυσε τον αγώνα του και φυσικά γνώρισε την αποθέωση.

Στον τερματισμό τον περίμεναν αρκετοί συναθλητές του για να τον συγχαρούν για την προσπάθεια του. Ανάμεσα τους ήταν και ο Νταχίρι Σέρπα από το Νεπάλ. Ο 44χρονος άνδρας θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση και ο στόχος του το 2015 είναι να ανέβει στο Έβερεστ.

Το χέρι του Καρσελέν περίμενε να σφίξει και ο χρυσός Ολυμπιονίκης, ο Ελβετός Ντάριο Κολόνια, ο οποίος είχε τερματίσει 28 λεπτά νωρίτερα, είχε μιλήσει στους δημοσιογράφους και περίμενε να ανέβει στο βάθρο.

Ο ίδιος ο Κολόνια, νικητής ήδη στο σκιάθλον, υπερασπίστηκε τον ολυμπιακό τίτλο που είχε κερδίσει το 2010 στο Βανκούβερ. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε τραυματιστεί στον αστράγαλο.

Αυτό είναι το περίφημο ολυμπιακό πνεύμα στο οποίο πιστεύουν ο Νεπαλέζος και ο Περουβιανός και προσπαθούν ακόμα κι αν δεν έχουν ελπίδα διάκρισης.

* sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected