Ποδόσφαιρο

UEFA – Ετοιμάζει νέο Τουρνουά!

uefaΤο διοικητικό συμβούλιο της UEFA συζητά το ενδεχόμενο ενός νέου τουρνουά, το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται “Nations League” και θα ξεκινήσει μετά το Μουντιάλ 2018.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η έγκριση είναι πολύ πιθανή, ενώ θα πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρωτάθλημα Ευρώπης με 4 κατηγορίες (14 στην 1η κατηγορία), με υποβιβασμό και προβιβασμό δηλαδή.

Τα ματς διεξάγονται στις ημερομηνίες που θα είχαμε διεθνή φιλικά, καθώς φυσικά τα προκριματικά για EURO και Μουντιάλ θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν κανονικά, ενώ από την νέα διοργάνωση πιθανότατα δίνεται η ευκαιρία σε χώρες να εξασφαλίζουν πρόκριση για τα τελικά Μουντιάλ και EURO.

Αυτό που δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως πιθανότατα οι νικητές της 2ης, της 3ης και της 4ης κατηγορίας θα εξασφαλίζουν εισιτήρια για τα τελικά EURO, ενώ θα υπάρχουν και play-offs.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα θα είναι στην 1η κατηγορία μαζί με τα… μεγαθήρια, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί στο ετήσιο Κονγκρέσο της UEFA που θα γίνει στο Καζακστάν την Πέμπτη (ξεκινά 13:30 ώρα Ελλάδος).

Τότε θα μάθουμε και περισσότερες λεπτομέρειες, αν τελικά υπάρχει έγκριση για την διεξαγωγή της διοργάνωσης, η οποία έγκριση δεν είναι απλά μία απόφαση, αλλά ψηφοφορία των 54 χωρών μελών.

*sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected