Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Τέλος εποχής για έναν εξαιρετικό Γάλλο αμυντικό…

galasΤέλος σε μια καριέρα είκοσι  ετών αποφάσισε να βάλει ο Ουίλιαμ Γκαλάς. Ο Γάλλος αμυντικός σε ηλικία 37 ετών αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να ιδιωτεύσει….

Ο Γκαλάς στα ντουζένια του, υπήρξε ένας καλός αμυντικός, με σπουδαία καριέρα στον αγγλικό και γαλλικό πρωτάθλημα.

Τα πρώτα του βήματα, ο Γκαλάς, τα έκανε στην Καέν, το 1995 στην Β Εθνική. Την επόμενη χρονιά, πήρε μεταγραφή, στην Μαρσέιγ. Στην Μασσαλία, παρέμεινε για πέντε αγωνιστικά χρόνια.

Στην Αγγλία

Το καλοκαίρι του 2001, ήρθε η  ώρα για να μετακομίσει στο «νησί». Η Τσέλσι, ήταν ο πρώτος σταθμός στην Πρέμιερ  Λιγκ. Στην Τσέλσι έμεινε για πέντε χρόνια, ήταν βασικότατος και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Λιγκ απ.

Η Άρσεναλ, είναι η επόμενη ομάδα του Γκαλάς. Ήταν πόθος του Βενγκέρ από το 2003. Έμεινε στους κανονιέρηδες, για  τέσσερα χρόνια. Το 2010, παρέμεινε κάτοικος Λονδίνου, αλλάζοντας όμως γειτονιά. Άφησε την Άρσεναλ, για την Τότεναμ. Στην Τότεναμ, αγωνίσθηκε για τρία χρόνια.

Σε ότι αφορά τους αριθμούς ο Γκαλάς, στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ, αγωνίσθηκε σε 319 αγώνες  σκοράροντας 26 φορές.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Αυστραλέζικη Περθ Γκλόρι. Στην Πέρθ Γκλόρι, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο.

Εθνική Γαλλίας

Ντεμπούτο με εθνική Γαλλίας το 2002 για τα προκριματικά του 2004 εναντίων της Σλοβενίας.  Συνολικά φόρεσε το εθνόσημο των πετεινών 84 φορές  σκοράροντας 5 φορές.  Ένα από  τέρματα που πέτυχε, είχε συζητηθεί στο ποδοσφαιρικό πλανήτη, καθώς ήταν αντικανονικό γκολ στο 2-1 επί της Ιρλανδίας, που έστειλαν μέσω των πλέι οφ της ευρωπαϊκής ζώνης, τους «μπλε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Επίσης σπουδαία στιγμή με την Εθνική της χώρας του ήταν  η συμμετοχή του,  στον τελικό του 2006, όπου η Γαλλία ηττήθηκε από την Ιταλία στ πέναλτι.

Παναθηναϊκός

Το 2010 ο Γάλλος αμυντικός βρέθηκε μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό.  Ήταν το μεταγραφικό σήριαλ, του καλοκαιριού. Παναθηναιός και Γκαλάς, ήρθε έρθει αρκετά κοντά, όμως την τελευταία στιγμή, δεν πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή.  Οι πράσινοι είχαν προφέρει στον Γάλλο 1.5  εκατομμύριο ευρώ και με πριμ μεταγραφής 700.00 ευρώ.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected