Διάφορα

Κάρτα σίτισης – Καθυστερεί η δεύτερη δόση

8d807998c64222f929a68eeb986dae04_LΣε ένα κράτος χρεοκοπημένο, η Θεανώ Φωτίου προσπαθεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να αντιμετωπίσει με επάρκεια και κυρίως με αξιοπρέπεια, τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα.

Δυστυχώς, οι κρατικές δομές δεν την βοηθούν και η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρίσκεται διαρκώς εκτεθειμένη, παρά τις αγαθές προθέσεις της. Η καταβολή της β’ δόσης για την κάρτα σίτισης αποτελεί τη νέα «πέτρα του σκανδάλου». Η πρώτη δόση καταβλήθηκε στις 24 Ιουλίου και υπήρχε η αρχική δέσμευση ότι το αργότερο ένα μήνα αργότερα, δηλαδή έως τις 24 Αυγούστου θα μπορούσε να καταβληθεί και η β’ δόση. Τελικά, όπως όλα δείχνουν τα 16,3 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να καλυφθεί το ποσό που αναλογεί σε όλους τους δικαιούχους (145.359 οικογένειες), δεν πρόκειται να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους, έως την παραπάνω ημερομηνία.

Η πληροφόρηση που έχει το υπουργείο Εργασίας, είναι ότι το εν λόγω κονδύλι θα μπορεί να εκταμιευθεί προς τους δικαιούχους, κατά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Μάλιστα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να προκύψει και νέα καθυστέρηση και τελικά να καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους, τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected