Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – ΑΕ Χαρίεσσας 2-0

DSC08939Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη και δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα για τον Αχιλλέα Νάουσας, που στα τελευταία δύο παιχνίδια δείχνει πως βρίσκει τον εαυτό του.

Μπορεί να χρειάστηκαν δύο πέναλτι και μάλιστα στην αρχή και λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, ωστόσο η νίκη και οι βαθμοί είναι αυτοί που μετρούν, ειδικά από τη στιγμή που μόλις μία ομάδα είναι αυτή που θα αποχαιρετήσει οριστικά την κατηγορία. Ο Αχιλλέας είχε τα ψυχικά αποθέματα και υπερίσχυσε των φιλοξενούμενων, που έδειξαν μεν βελτίωση σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο προδόθηκαν και πάλι από την δυστοκία. Να σημειώσουμε πως η ΑΕΧ έχει πετύχει μόλις ένα τέρμα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα ενώ έχει δεχτεί 16.

Η αναμέτρηση, την οποία παρακολούθησαν 100 περίπου φίλαθλοι, ξεκίνησε με γκολ από τα…αποδυτήρια για τους γηπεδούχους, σε ανατροπή του Γιαμαλίδη μέσα στην περιοχή. Την παράβαση υπέδειξε στον ρέφερι κ. Βρέσκα (σύμφωνα με τους φιλοξενούμενους) ο βοηθός κ. Καρυπίδης, με τον οποίο “τα είχαν” οι “κιτρινόμαυροι” για ορισμένες υποδείξεις του. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Παναγιώτης Καραμεταξάς, ο οποίος δεν αστόχησε και έδωσε από πολύ νωρίς (2′) το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η συνέχεια περιελάμβανε παιχνίδι τακτικής και δύναμης, με τους γηπεδούχους να κοιτούν περισσότερο τη μεσοαμυντική τους λειτουργία (ήταν όμως πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις δημιουργώντας κινδύνους στην εστία του Οβεζίκογλου) και τους παίκτες του Σάββα Αβετίδη να προσπαθούν για την ισοφάριση.

Στο δεύτερο μέρος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και ο Χρήστος Φεζουλάς από πλευράς φιλοξενούμενων, ενισχύοντας ακόμη περισσότερη την επιθετική γραμμή ωστόσο όποιες προσπάθειες έγιναν, κατέληξαν είτε στον Ηλιάδη είτε εκτός εστίας. Ο γηπεδούχους Αχιλλέας, που διαχειρίστηκε περισσότερο το παιχνίδι και ρίσκαρε λιγότερο, είχε καλές στιγμές βρίσκοντας ανοιχτή την άμυνα των φιλοξενούμενων, ωστόσο το τέρμα που “κλείδωσε” τη νίκη σημειώθηκε και πάλι από το σημείο του πέναλτι.

Ήταν το 90ο λεπτό, όταν ο Παρθενόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο ρέφερι κ. Βρέσκας υπέδειξε άμεσα την παράβαση. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει και πάλι ο Καραμεταξάς, ο οποίος έφτασε τα τρία προσωπικά στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα των Αργύρη Σταμάτη και Γρηγόρη Γκέτσου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Καρυπίδη.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σακελλάρης, Μπαξεβάνος, Γκέτσος, Βακαλίδης, Καραμεταξάς, Μπράτσης, Στογιάννος Γ. (64′ Σαμαράς Δ.), Γιαμαλίδης (77′ Σύγγας), Παρθενόπουλος, Κοσμάς (82′ Στογιάννος Ρ.).

ΑΕ Χαρίεσσας : Οβεζίκογλου, Καρολίδης, Σταμάτης Θ. (46′ Φεζουλάς), Αβετίδης, Σταμάτης Α., Χατζηγεωργίου, Φωτιάδης (82′ Τηλκερίδης), Κοτσογιαννίδης, Κατσκαβέλης (76′ Γκότσης), Τσάλμας, Παμπουχίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected