Κατηγορίες
Διάφορα

Τερματοφύλακας της Εθνικής Ιράν στη φυλακή! (photos)

139211211502469782096334Ο διεθνής Ιρανός τερματοφύλακας, Σόσα Μακανί, συνελήφθη με την κατηγορία της ανάρτησης στο ίντερνετ φωτογραφιών που παραβιάζουν τους μουσουλμανικούς νόμους.

Το ατόπημα του παίκτη της Περσέπολις ήταν ότι, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, φωτογραφήθηκε αγκαλιά με γυναίκες, που δεν είχαν καλυμμένο το πρόσωπο με μαντήλα. Αυτό αντίκειται στους νόμους του Ιράν, ενώ ο Μακανί συνελήφθη όταν οι φωτογραφίες έγιναν αντιληπτές από τις αρμόδιες αρχές, καθώς τις είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και εκτός συνόρων καθώς οργάνωση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε συνεργασία με τον δικηγόρο του 29χρονου τερματοφύλακα, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Ιράν, κατήγγειλε την κράτηση του από τις 4 Ιανουαρίου χωρίς να υπάρχει παράβαση των νόμων. Οι ισχυρισμοί του δικηγόρου ήταν ότι κάποιος χάκαρε το τηλέφωνο του Μακανί και ανέβασε τις φωτογραφίες. Επιπλέον, υποστήριξε ότι μια από τις γυναίκες στις επίμαχες πόζες είναι αρραβωνιαστικιά του παίκτη, κάτι που επίσης αντίκεται στον νόμο, καθώς απαιτείται γάμος.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι φωτογραφίες προωθούν τη διαφθορά και την ανηθικότητα. Τελικά, ο Μακανί αφέθηκε ελεύθερος χθες(Σάββατο) μετά από έντονες πιέσεις και τη μεσολάβηση ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected