Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική – Πρόκριση με…ζόρια για Πύρασο και Ρήγα!

085d4cd333396ead44e41c2783658fc7_LΠολύ ωραίο ματς στη Νέα Αγχίαλο, με τον Πύρασο να προηγείται νωρίς, την ΑΕ Διμηνίου να πετυχαίνει την ανατροπή πριν βγει το ημίχρονο, να έχουμε ισοφάριση και μετά νέο προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους αλλά εν τέλει οι κυανόλευκοι του Στέφανου Ξηροφώτου έφθασαν στη νίκη-πρόκριση με σκορ 4-3 σκοράροντας στο φινάλε.

Ο Πύρασος είχε απρόσμενο πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Καραγεώργο, τον Καρδιτσιώτη κεντρικό αμυντικό που σκόραρε δύο φορές και τη δεύτερη ήταν το νικητήριο τέρμα, ενώ για την ΑΕΔ ο Ζιώγας πέτυχε χατ τρικ, το πρώτο γκολ με πέναλτι και τα άλλα δύο με εξαιρετικά τελειώματα, δείγμα της μεγάλης του κλάσης.

Στο 18ο λεπτό, ο Μυργιώτης σούταρε με το αριστερό από τη δεξιά συμβολή των γραμμών της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Στο 33′ ο Βαλωτής αμαρκάριστος από καλή θέση, στην ευθεία της εστίας, γύρισε το σώμα του αλλά το σουτ ήταν τελείως άστοχο, λίγο αργότερα ο Μυργιώτης από καλή θέση, έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ που μπλόκαρε ο Κουτσιρίμπας.

Η ισοφάριση στο 38ο λεπτό όταν ο Αποστολίδης κέρδισε πέναλτι από τον Καραγεώργο. Από την άσπρη βούλα, ο Ζιώγας έκανε το 1-1. Ακολούθησε μια άστοχη κεφαλιά του Καμυντικού του Πυράσου που σήμερα προωθήθηκε σε όλες τις στημένες φάσεις της ομάδος του και το 1-2 λίγο πριν βγει το ημίχρονο. Από φάουλ του Χάνου από το χώρο του κέντρου, σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ, ο έμπειρος επιθετικός σούταρε από πλάγια αριστερά πετυχαίνοντας καταπληκτικό γκολ.

Στην επανάληψη, Καραγεώργος και Αναστασίου δεν μπόρεσαν σε μια φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΔ να επωφεληθούν, στο 67′ ο Αναστασίου είχε κεφαλιά άουτ. Το 2-2 στο 70′. Ο Αναστασίου έκανε γλυκιά σέντρα από δεξιά και ο Καραγεώργος με πλασέ στον αέρα, ισοφάρισε. Αλλά η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε περισσότερο από ένα λεπτό! Από μακρινό γέμισμα και πάλι, ο Ζιώγας πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας, την βρήκε πριν πέσει στο τερέν και σκόραρε.

Το ματς πήρε άγρια ομορφιά και ο Πύρασος το γύρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 80′ ο Αναστασίου με κοντινή κεφαλιά το 3-3 ύστερα από σέντρα ακριβείας του Κοτζαθανάση και το 4-3 στο 88′. Ο Μυργιώτης εκτέλεσε κόρνερ και ο Καραγεώργος με το κεφάλι έδωσε τη νίκη-πρόκριση στους γηπεδούχους. Στις καθυστερήσρεις, ο Κουτσιρίμπας απέκρουσε φάουλ του Μυργιώτη, χαμηλά στη δεξιά του γωνία.

Ο Πύρασος στα ημιτελικά θα παίξει με την Νίκη Βόλου στις 27 του μηνός. Στη βασική ενδεκάδα σήμερα οι Βαλωτής, Κοντοβάς που είναι τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου, από την κερκίδα είδε το ματς ο Κώστας Μπράτσος που πιάνει από αύριο δουλειά στους “κιτρινόμαυρους” του Διμηνίου.

Συνθέσεις

Πύρασος: Βαν ντε Γουίχε, Κοντοβάς, Δημητριάδης, Καραγεώργος, Μαλακασιώτης (50′ Αναστασίου), Πλασταράς, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Χρ. Δαμάσκος (91′ Χατζητρακόσιας), Μυργιώτης, Βαλωτής (57′ Κοτζαθανάσης).

ΑΕ Διμηνίου: Κουτσιρίμπας, Ζάγκας, Στρούγγης, Χονδρός, Τσιγιάννης, Αποστολίδης, Κανδήλας, Χάνος, Ζιώγας, Σταματόπουλος (88′ Φουρκιώτης), Αξιώτης (82′ Μπαλτσιάκης).

4c3db78efe6f4969ca25ed3fd63c883f_L

Αμφίρροπο ματς στο Βελεστίνο καθώς μπορεί τις δυο ομάδες να χωρίζει μια κατηγορία αναφορικά με το επίπεδο στο οποίο αγωνίζονται, αυτό όμως δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο καθώς η φιλοξενούμενη ομάδα του Αλμυρού “σπάει” το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΘ, παρουσιάζοντας ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο. 

Από την άλλη ο Λάκης Μπακάλης, παρέταξε την ομάδα του με όλα της τα όπλα, δεν υποτίμησε τον Αλμυρό, ψάχνοντας την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ. Ο Ρήγας αγωνίστηκε  χωρίς του Χατζή, Πάσχο που παραμένουν τραυματίες, όπως επίσης και χωρίς τον Αποστόλη Σφάκα, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με το στρατό. Αρκετοί ήταν οι φίλαθλοι από τον Αλμυρό που βρέθηκαν στην κερκίδα του Σταδίου Βελεστίνου, ενισχύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Λευτέρη Καλογήρου.

Ο Αλμυρός μπήκε πιο δυνατά με το ξεκίνημα του αγώνα αλλά ο Ρήγας Φεραίος γρήγορα ισορρόπησε το ματς. Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο πρώτο μόλις λεπτό, ο Κοντοβάς για τον Αλμυρό από αριστερά, προσπάθησε να αιφνιδιάσει όταν μπήκε στην περιοχή αλλά στο σουτ που έπιασε η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ, λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 22ο λεπτό  δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, σε σουτ του Ν. Βούλγαρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στην καλύτερη φάση του αγώνα για το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο Ρήγας ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, πολύ νωρίς, αποκτώντας το προβάδισμα για την πρόκριση.  Στο 49΄ ο Τσίπι έκανε από δεξιά την μπαλιά για τον Κορέτα, οποίος μέσα από την περιοχή, αρχικά φάνηκε να χάνει το κοντρόλ  αλλά με δεύτερη προσπάθεια σούταρε νικώντας τον Πλακαρό ανοίγοντας το σκορ έτσι για τον Ρήγα Φεραίο. Ο Γ.Σ. Αλμυρού μετά το γκολ που δέχτηκε  προσπάθησε να απαντήσει, κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του να χάνουν ορισμένες  καλές ευκαιρίες. Στο 54ο λεπτό  ο Κοντοβάς ελίχθηκε ωραία, από θέση μέσα αριστερά σούταρε, με τον Κεφαλά να αποκρούει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Αντζούρης για τους φιλοξενούμενους θα χάσει νέα ευκαιρία για να ισοφαρίσει, σουτάροντας από πλάγια θέση, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

Ο Γ.Σ. Αλμυρού αγωνίστηκε με 10 παίκτες για το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου καθώς ο Ν. Βούλγαρης αποβλήθηκε στο 57΄ με απευθείας κόκκινη κάρτα,  για εξύβριση του διαιτητή Θεοχάρη. Από κει και πέρα ο Αλμυρός πατούσε καλύτερα παρότι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση.  Στο 69΄εκτέλεση φάουλ του Κοντοβά από την γωνία της περιοχής, ο Κεφαλάς δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, ο Πλαβός δεν πρόλαβε όμως να χριστεί σκόρερ καθώς ο Βουραζέρης απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 74΄ κόρνερ του Κοντοβά από αριστερά,  ο Πλαβός πήρε την κεφαλιά  στο δεύτερο δοκάρι με τον Κεφαλά να μαζεύει την μπάλα. Στο 77΄ο Γκάγκας πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκίκα, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια. Ο Κορέτα στις καθυστερήσεις του αγώνα έπιασε ένα σουτ, βλέποντας τον Πλακαρό εκτός θέσης,  με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ.  Δοκάρι είχε και ο Ρήγας με τον Σέττο στο 86, όταν πέρασε δυο αμυντικούς και τον τερματοφύλακα  Πλακαρό.

Συνθέσεις

Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Σπαθής, Βουραζέρης, Γούτσιος, Γκάγκας, Γεωργαντζής, Αλεξίου (62΄Ζενούνι), Γουτούλης (66’ Σέττος), Τσίπι (71’ Γκίκα), Κορέτα

Γ.Σ. Αλμυρού: Πλακαρός, Φαράντος, Ράπτης, Πλαβός, Κυριάκος, Τσιάτσιος (70’ Χειλάς), Μαλισσόβας, Ν. Βούλγαρης, Κοντοβάς, Αντζούρης (75΄Κρανάς), Παν. Βούλγαρης (84΄ Σπ. Βούλγαρης).

*magnesiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected