Διάφορα

Για πρώτη φορά στα χρονικά η λήξη της σχολικής χρονιάς στα τέλη Απρίλη!

th-panellinies-exetaseis-2012Νέο ρεκόρ μικρότερου σχολικού έτους θα καταγραφεί φέτος, καθώς το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει καταντήσει… εξετάσεις και ολίγη από μάθημα.

Μάλιστα, φέτος, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και γονείς θα ζήσουν την αποθέωση του εξεταστικού πυρετού, λόγω των διπλών Πανελληνίων εξετάσεων στα λύκεια εξαιτίας της μετάβασης από το προηγούμενο στο νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Η ίδια τακτική των διπλών εξετάσεων έχει καθιερωθεί από το 2013 και στα πανεπιστήμια, και έτσι από το γυμνάσιο έως και το πανεπιστήμιο η διαδικασία των εξετάσεων στιγματίζει την εκπαιδευτική ζωή.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Καθημερινή, φέτος τα μαθήματα στα λύκεια θα ολοκληρωθούν ουσιαστικά την Παρασκευή 22 Απριλίου, επηρεάζοντας και τα γυμνάσια, αφού τα σχολεία στην Ελλάδα συστεγάζονται κατά κύριο λόγο. Στις 22 Απριλίου θα κλείσουν τα σχολεία για τις δεκαπενθήμερες εορτές του Πάσχα, το οποίο «πέφτει» την 1η Μαΐου. Βέβαια, τυπικά τα μαθήματα μπορεί να συνεχιστούν και μετά το δεκαπενθήμερο διακοπών, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 9 Μαΐου, αφού κάθε χρόνο η διδασκαλία ολοκληρώνεται στα μέσα Μαΐου. Ενδεικτικά πέρυσι, τα μαθήματα είχαν ολοκληρωθεί στις 13 Μαΐου. Ωστόσο, πέρυσι είχε προηγηθεί ικανός αριθμός ημερών ώστε οι μαθητές να προσαρμοστούν μετά τις πασχαλινές εορτές, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 19 Απριλίου.

περισσότερα στα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected