Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Χαράς ευαγγέλια” για τον Σάββα Μούργο που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Άρσεναλ! (photos+vid)

Χωρίς τίτλοΕπαγγελματικό συμβόλαιο με την Άρσεναλ υπέγραψε το πρωί της Τρίτης (22/3), ο ΣάββαςΜούργος, διάρκειας 2,5 ετών σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του FootballAcademies.gr

Ο Σάββας είναι ένα ακόμα ελληνόπουλο που διαπρέπει στο εξωτερικό και δείχνει πως έχει τεράστιο μέλλον εκτός Ελλάδος. Ο 18χρονος επιτελικός μέσος εξαργύρωσε τις πολύ καλές του εμφανίσεις αυτή την σεζόν σε Αγγλία και Ευρώπη, με την Αρσεναλ να του προσφέρει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο Μούργος έγινε ο νεότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με ομάδα της Premier League, καθώς το συμβόλαιο του, το υπέγραψε σε ηλικία 18 ετών και 6 ημερών και έγινε ο δεύτερος παίκτης από την Ελλάδα, μετά τον Στάθη Ταυλαρίδη, που γίνεται μέλος της πρώτης ομάδας των «κανονιέρηδων».

Το who is who

Ο Σάββας γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1998 στην Αθήνα. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε ηλικία 6 ετών στις ακαδημίες του ερασιτέχνη Πανιωνίου. Το 2010 εντάχθηκε στην Elite Ακαδημία της Άρσεναλ, με την έναρξη της λειτουργίας της, τότε στο Λουτράκι. Στην συνέχεια η έδρα της Elite μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου πήγε και ο Σάββας.

b_280_280_16777215_0___images_stories1_15-axeimonas_mourgos2.jpgΤο καλοκαίρι του 2014 ο 18χρονος ταλαντούχος χαφ επιλέχθηκε να μετακόμισε στο Λονδίνο, καθώς έπεισε με τις ποδοσφαιρικές του αρετές τους ανθρώπους του αγγλικού συλλόγου, ότι μπορεί παίξει για μια τόσο μεγάλη ομάδα.

Την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με την ομάδα U-18 της Άρσεναλ. Επίσης αγωνίστηκε μία φορά στο UEFA YOUTH LEAGUE κόντρα στην Γαλατασαράι. Το καλοκαίρι του 2015 ο ταλαντούχος μέσος, ακολούθησε την προετοιμασία της U-19 της Άρσεναλ, στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, όπου ήταν εξαιρετικός στο τουρνουά που έλαβε χώρα, κατακτώντας με την ομάδα του την πρώτη θέση.

Τη φετινή σεζόν ο Σάββας έχει πάρει μέλος σε αγώνες τόσο με την U-18 όσο και με την U-21 του συλλόγου. Ακόμα φέτος έπαιξε εναντίον του Ολυμπιακού, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της Μπάγερν Μονάχου, στους ομίλους του UEFA YOUTH LEAGUE πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.

b_280_280_16777215_0___images_stories1_15-axeimonas_mourgos-arsenal.jpgΕπιπλέον, τον Οκτώβριο του 2015 δημοσιεύματα στην Αγγλία (standard.co.uk), έκαναν λόγο, ότι ο Σάββας Μούργος, είναι ανάμεσα στους πέντε παίχτες και ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο που πρέπει να προωθηθεί από την ομάδα Νέων της Άρσεναλ, στην πρώτη ομάδα των «κανονιέρηδων». Τελικά η πρόβλεψη των δημοσιευμάτων πραγματοποιήθηκε.

Ο νεαρός Έλληνας έχει συμμετάσχει σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με την φανέλα της εθνικής Ελλάδος.

Παρόλα αυτά να σημειωθεί ότι η τελευταία κλήση του Μούργου ήταν τον Σεπτέμβρη του 2014 για τα προκριματικά του EURO U-17.

Δείτε στο βίντεο ακολουθεί ασίστ και γκολ του Σάββα Μούργου εναντίον της Λέστερ

*Παναγιώτης Μπαμπάτσικος για το FootballAcademies.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected