Κατηγορίες
Super League 1

Super League – Σπουδαίο διπλό Αστέρα, απομένουν δύο “τελικοί”!

imageΟ Αστέρας μπορεί και “λάμπει” ακόμη, “φωτίζοντας” το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η νίκη στην έδρα του Ηρακλή τον κρατά ζωντανό στη “μάχη” που δίνει για να βγει για πέμπτη σερί χρονιά στην Ευρώπη και η εμφάνιση στο Καυτανζόγλειο στέλνει το μήνυμα ότι πλέον εδώ, στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, μπορεί να πετύχει το 2 στα 2 κόντρα σε Παναθηναϊκό και Βέροια.

Κόντρα στον Ηρακλή ο Αστέρας έκανε “γεμάτη” εμφάνιση, θα μπορούσε να έχει σκοράρει περισσότερες φορές από αυτό το ένα γκολ του Νίκο (στο 24′), αλλά τελικά και αυτό αποδείχθηκε αρκετό για τους τρεις βαθμούς. Ο Αστέρας είναι πλέον μόνος στην έβδομη θέση, κυνηγάει τον Πλατανιά που είναι έκτος ή ακόμη και τον ΠΑΟΚ για την πεντάδα, αφού αν ισχύσει η τιμωρία του -5 θα τον πλησιάσει στους δύο βαθμούς.

Στον αγωνιστικό κομμάτι, ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο αφού “μέτρησε” τον αντίπαλο, άρχισε να τον “βάζει” και στη θέση του. Από το 20′ και μετά, ο αγώνας ήταν ένα ξεκαθάρισμα από τους παίκτες του Μάκη Χάβου… “απόψε κάνουμε κουμάντο εμείς”.

Προειδοποίησαν με την ευκαιρία του Δημούτσου στο 21′ και το έκαναν πράξη στο 24′. Μία ο Δημούτσος, δεύτερη ο Μπερτόγλιο, ασίστ στον Νίκο και 0-1, σε μια φάση βγαλμένη από μια ιδανική επιθετική λειτουργία.

Το μόνο λάθος που έκανε ο Αστέρας στο πρώτο 45λεπτο, ήταν ότι δεν “καθάρισε” τον αγώνα. Θα μπορούσε να το έχει κάνει με τον Χαμντανί στο 27′, σε διπλή χαμένη ευκαιρία από φανταστική πάσα του Μάσα. Θα μπορούσε να το έχει κάνει και στο 41′, με το δοκάρι του Μάσα μετά από ακόμη μία τελική πάσα του εξαιρετικού Μπερτόγλιο.

Κατά τα άλλα οι παίκτες του Χάβου έκαναν αυτό που έπρεπε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως άφησαν τους αντιπάλους χωρίς καμία απειλή για την εστία του Μπαντή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας έπαιξε με τη φωτιά μέχρι το τέλος. Κι αυτό διότι δεν κατάφερε να βρει ένα δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά το γεγονός ότι και πάλι δημιούργησε “καθαρές” ευκαιρίες. Μεγαλύτερη η διπλή με Δημούτσο και Μπερτόγλιο στο 55′.

Εκείνο στο οποίο ο Αστέρας ήταν – σχεδόν – αλάνθαστος ήταν στην ανασταλτική του λειτουργία. Αν δεν είχε “δώσει” και την ευκαιρία στον Βέλλιο στο 62′ (πλάσαρε άουτ), θα είχε κάνει το τέλειο παιχνίδι.

Σε κάθε περίπτωση και μόνο το γεγονός ότι άφησε σε μια ομάδα που αγωνιζόταν στην έδρα της μόλις μια ευκαιρία, δείχνει και την εξαιρετική διαχείριση που έκανε στον αγώνα ο Αστέρας. Αυτό το 0-1, η πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά τον Νοέμβριο και η πρώτη νίκη μετά από εφτά αγώνες στην Super League, κρατούν ζωντανές τις ευρωπαϊκές ελπίδες.

Συνθέσεις

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Πέρνις, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (34′ Ιντζόγλου), Καρασαλίδης, Τσότρας (77′ Περόνε), Ζιαμπάρης, Κυριακίδης, Μπουλούτ, Λεοζίνιο, Πασάς (46′ Ρομάνο), Βέλλιος

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μάκης Χάβος): Μπαντής, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Κιτοκό, Χαμντανί, Δημούτσος, Κουρμπέλης, Μάσα (90′ Ιωαννίδης), Μπερτόγλιο (86′ Μούκαμ), Νίκο Φερνάντες (71′ Στανισάβλιεβιτς)

arcadiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected