Κατηγορίες
Basket

“Περίπατος” για τον Ολυμπιακό το πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά των play off. Αποχώρησε πριν το τέλος η διοίκηση της ΑΕΚ!

160078xlarge

Χάρη σε μια μεστή -ανάλογη των περιστάσεων- εμφάνιση, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα την ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Basket League.

Πρώτος σκόρερ των “ερυθρόλευκων” ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους και 6 ασίστ σε 23′, ενώ ακολούθησαν ο Οθέλο Χάντερ και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Το φιλμ

Το ξεκίνημα ήταν νευρικό και για τις δύο ομάδες, με το πρώτο καλάθι του αγώνα να σημειώνεται από τον Χέρσον, δύομιση λεπτά μετά το τζάμπολ (0-2, 7:32”). Με πέντε προσωπικούς πόντους του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (5-4, 6:14”), ενώ από εκεί και μετά οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Όμως, οι Πειραιώτες κατάφεραν να ξεφύγουν, κλείνοντας την πρώτη περίοδο με τη μέγιστη διαφορά (21-14, 10′). « »

Με ένα γρήγορο 4-0 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι γηπεδούχοι ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (25-14, 8:37”). Παρά το τάιμ άουτ του Γιούρι Ζντοβτς, η κατάσταση δεν άλλαξε. Η ΑΕΚ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, ο Ολυμπιακός τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, έχοντας ψυχραιμία στο παιχνίδι του και κάπως έτσι η διαφορά ανέβηκε στο +15 (35-20, 5:28”). Μάλιστα, με τον Χακίμ Ουόρικ και τον Ντι Τζέι Στρόμπερι να δίνουν μεγάλη ενέργεια και να ανοίγουν το ρυθμό, ο Ολυμπιακός εκτόξευσε τη διαφορά στο +22 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (52-30, 20′).

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, προκειμένου να επιστρέψει στο παιχνίδι. Και πράγματι, το πέτυχε, καθώς αρχικά μείωσε στους 16 (52-36, 7:26”), ενώ λίγο αργότερα πλησίασε στους 13 (59-46, 3:15”), δείχνοντας πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Όμως, μετά το τάιμ άουτ του Γιώργου Σφαιρόπουλου, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 11-2 επιμέρους σκορ μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (70-48), βάζοντας τέλος στις όποιες φιλοδοξίες της Ένωση για ανατροπή.

Στην τέταρτη περίοδο, η Ένωση παραδόθηκε στις ορέξεις των “ερυθρόλευκων”, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί στο +31 (6:51”). Τα πράγματα δεν άλλαξαν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού κι έτσι οι Πειραιώτες, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα, έφτασαν σε μια άνετη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με τη διαφορά να “κλειδώνει” στο +35 (93-58, 40′).

τα στατιστικά του αγώνα στο basketblog.gr

Αποχώρησε πριν το τέλος του αγώνα η διοίκηση της ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών στα φετινά playoffs, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους της Ένωσης.

Στο 35′ και με το σκορ στο 79-48, αρκετά μέλη της διοίκησης της Ένωσης έφυγαν από τα επίσημα του ΣΕΦ, απογοητευμένα από την έκβαση του αγώνα. Παρέμειναν μονάχα οι Σάκοτα και Αλεξίου, οι οποίοι παρακολούθησαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος. Δεν βρέθηκε καθόλου στο γήπεδο ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected