Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δεν είναι τελικά όλα ρόδινα στις Ακαδημίες της Ρεάλ…

nacho-martin-etapa-cantera-del-real-madrid-1463078749965Όσα φαίνεται να συμβαίνουν στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύουν ότι πίσω από τη λάμψη και τη δόξα των λίγων, υπάρχει κακομεταχείριση και άσχημες συνθήκες διαβίωσης για τους πολλούς.

Μικρά παιδιά είναι. Μαζεύονται σε μια ποδοσφαιρική ακαδημία. Με διαφορετική προέλευση: άλλα από πόλεις, άλλα από χωριά. Κάποια από φτωχές οικογένειες, άλλα από από ευκατάστατες. Το όνειρο είναι όμως ίδιο για όλα: να παίξουν μπάλα, να γίνουν σπουδαίοι. Λίγα πράγματα φαίνεται να είναι αγγελικά πλασμένα, ίσως μπορεί να το φανταστεί όποιος σε μικρή ηλικία αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό σοβαρά,

Με τον τίτλο «Έτσι γαμ@@@@α μπορεί να είναι τα πράγματα στις ακαδημίες της Ρεάλ» ένας πιτσιρικάς που έζησε από μέσα όσα συμβαίνουν στους Μαδριλένους αποκαλύπτει στην ισπανική έκδοση της ιστοσελίδας vice σοκαριστικά σκηνικά από την σκληρή καθημερινότητα που ζουν εκατοντάδες παιδιά που θέλουν κάποια μέρα να φορέσουν την φανέλα της πρώτης ομάδας.

Αρχικά, ο Μάρτιν Νάτσο αναφέρει ότι το πρόγραμμα των ακαδημιών της «βασίλισσας» είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιτρέπει στα παιδιά να παρακολουθούν ταυτόχρονα και τα μαθήματα του σχολείο. «Τα ωράρια είναι εντελώς αντίθετα. Όχι μόνο δεν μένει ελεύθερος χρόνος για μελέτη, αλλά η κούραση είναι τόσο μεγάλη που ουδείς αντέχει να καθίσει και να διαβάσει τα μαθήματά του. Ούτε, βέβαια, υπάρχει κάποιος για να τον ενθαρρύνει» γράφει ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

Η ζωή στην «Universidad Camilo José Cela» είναι σπαρτιάτικη για τα παιδιά που θέλουν να μοιάσουν στον Κριστιάνο Ρονάλντο. «Ο ανταγωνισμός είναι ασφυκτικός και οι προπονητές τον ενισχύουν. Πως το αντιμετωπίζουμε; Βάζουμε τον σύρτη στην πόρτα των δωματίων και παίζουμε ξύλο μεταξύ μας. Ο πιο δυνατός θα νικήσει».

Περισσότερα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected