Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η συνέντευξη του Λεωνίδα Μπίλη από τη μακρινή Γκάνα! (photos)

Έχετε σκεφτεί πώς είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο στη Γκάνα; Ο Έλληνας προπονητής Λεωνίδας Μπίλης, που μένει και προπονεί στη χώρα της Αφρικής, μιλά στο Sport24.gr για την εμπειρία στη Μαύρη Ήπειρο: Το “νερό που δεν υπάρχει”, το σπίτια με λαμαρίνες, οι δύσβατοι δρόμοι, αλλά και η επένδυση στη γνώση από τους Γκανέζους

Ο Λεωνίδας Μπίλης άφησε την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο και πήρε απόφαση ζωής! Αποδέχτηκε την πρόταση της Dunkwa United από τη Γκάνα, στην οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Ύστερα από θητεία σε Πιερικό, Πανθρακικό, Αετό Σκύδρας, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Τηλυκράτη Λευκάδας, Πόντιους Κατερίνης, Βατανιακό, Νίκη Βόλου, Τύρναβο, Ένωση Αποστόλου Παύλου και Καλαμάτα, ο 49χρονος τεχνικός είπε να δοκιμάσει την τύχη του στην Αφρική!

Ύστερα από σχεδόν τέσσερις μήνες παρουσίας στη Μαύρη Ήπειρο, ο Αλεξανδρουπολίτης προπονητής περιγράφει στο Sport24.gr όσα βιώνει στη χώρα της Δυτικής Αφρικής. Πώς είναι η ζωή στην πόλη Dunkwa; Πώς κυλά η καθημερινότητα και οι προπονήσεις; Πόσο εύκολο είναι για έναν Έλληνα τεχνικό να αναλαμβάνει τις τύχες μιας ομάδας στη Γκάνα; Ο Μπίλης, ο οποίος για μια διετία διατέλεσε βοηθός του Φερνάντο Σάντος στον ΠΑΟΚ, μιλά για τους Γκανέζους, όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες και τον χαρακτήρα τους. Αναφέρεται στα έθιμά τους, στις καθημερινές τους συνήθειες, αλλά και στο πώς τον υποδέχτηκε η διοίκηση και ο κόσμος όταν βρέθηκε στην πόλη της Γκάνας για να πιάσει δουλειά.

Κάνει αναφορά στο νερό που “δεν είναι σε αφθονία”, στα γήπεδα που “δεν ποτίζονται” και στις γηπεδικές εγκαταστάσεις και στο αθλητικό υλικό που “αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα”. Υποστηρίζει, ωστόσο, ότι το μέλλον ανήκει στη Γκάνα, διότι “εδώ επενδύουν στη γνώση, θέλουν να μάθουν και μπορούν να πληρώσουν για αυτό”. Ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, όπου ανήκει η ομάδα του Μπίλη, ήταν να έχει ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου. Τα δεδομένα όμως δεν εξελίχθηκαν βάσει του αρχικού προγραμματισμού, αφού συνέπεσαν μαζεμένα οι προεδρικές εκλογές, το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και οι διακοπές των Χριστουγέννων. Έτσι, ενώ το πρωτάθλημα αρχίζει κάθε χρόνο Ιανουάριο, εφέτος θα ξεκινήσει στις 18 Φεβρουαρίου. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από το προ ημερών νικηφόρο (2-1) φιλικό απέναντι στη Selected Side.

Η Dunkwa United έπαιξε για ένα 45λεπτο με δέκα παίκτες, αφού ο παίκτης που έβαλε και τα δύο γκολ, ο Evans ((δεύτερος από δεξιά στην κάτω σειρά), αποβλήθηκε και τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών.

η συνέχεια στο Sport24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected