Κατηγορίες
Basket

Kορυφώνεται η μάχη για τη σωτηρία!

Επτά αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου στην Α2 και πλέον κάθε αποτέλεσμα μετράει διπλά! Από τη σημερινή 24η αγωνιστική ξεχωρίζει το ντέρμπι του Πειραιά, ενώ την ίδια στιγμή οι τρεις πρωτοπόροι έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο. Καθοριστικές “μάχες” και για την αποφυγή του υποβιβασμού

Αναλυτικά: 

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΦΑΡΟΣ: Ο ορισμός του ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες από την ίδια πόλη, έστω και ο αγώνας γίνεται σε… ουδέτερο έδαφος, στο κλειστό της Καλλιθέας. Ο Εθνικός υποδέχεται τον Φάρο Κερατσινίου και προμηνύεται ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα στους Πειραιώτες, που έχουν σαφώς διαφορετικές βλέψεις φέτος. Οι γηπεδούχοι θέλουν να κάνουν μια μεγάλη νίκη για να “σφραγίσουν” αφ’ ενός τη παραμονή τους στη κατηγορία και να συνεχίσουν να ελπίζουν για την υπέρβαση της εισόδου στα πλέι οφ. Ο Φάρος βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση τον τελευταίο καιρό, μετρά εννέα συνεχόμενες νίκες, προέρχεται από θρίαμβο επί του Δούκα και με τη ψυχολογία στα ύψη θα κυνηγήσει το “10Χ10” για να συνεχίσει να ελπίζει στη κατάκτηση της τρίτης θέσης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: Ακόμη ένα βήμα προς τη κατάκτηση της πρώτης θέσης και κατ’ επέκταση της ανόδου θέλει να κάνει ο Πανιώνιος ο οποίος υποδέχεται στο κλειστό της Νέας Σμύρνης τον υπολογίσιμο Αίολο Αστακού. Οι “κυανέρυθροι” που θα αγωνιστούν και πάλι χωρίς τον… μόνιμο απόντα Πελεκάνο, έχουν το προβάδισμα λόγω έδρας και δεν δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση υποτίμησης του αντιπάλου. Ο Αίολος έχει εξίσου έμπειρους παίκτες, δεν έχει το άγχος του “πρέπει” και θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον Πανιώνιο διεκδικώντας τις πιθανότητες του να “σπάσει” μία από τις πιο δυνατές έδρες του πρωταθλήματος.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Στα “Δύο Αοράκια”, το Ηράκλειο που δίνει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και την είσοδο του στα πλέι άουτ, κοντράρεται με τον ισχυρό Ηρακλή. Οι Κρητικοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους, γνωρίζοντας ότι είναι το απόλυτο αουτσάιντερ. Ο “Γηραιός” είναι σε σταθερά ανοδική πορεία, έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση και με νίκη απόψε θα συνεχίσει να ελπίζει ακόμη και για τη πρωτιά…

ΔΟΥΚΑΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Ο… πληγωμένος από την ήττα στο Κερατσίνι Δούκας, φιλοξενεί στο “Δαίς” τον Αμύντα και τα κίνητρα του είναι πολλά. Οι “μπλε” θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες για να βελτιώσουν τη ψυχολογία τους, να παραμείνουν στη τρίτη θέση (προηγούνται ενός πόντου του τέταρτου Φάρου) αλλά και για να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς για την πικρή ήττα του πρώτου γύρου στον Υμηττό (75-74), η οποία είχε φέρει τότε την αλλαγή προπονητή. Ο Αμύντας προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες και παρά τα αγωνιστικά του προβλήματα (αμφίβολοι οι Ζούπας και Τοπάλι) αναμένεται να αποτελέσει σε ακόμη ένα ματς… σκληρό καρύδι.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ: Ως “τελικός” χαρακτηρίζεται το παιχνίδι στη Τρίπολη και για τις δύο ομάδες. Ο Αρκαδικός δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για νέα απώλεια αν θέλει να διεκδικήσει μια καλή θέση στα πλέι άουτ και παράλληλα να συνεχίσει να ελπίζει για την αποφυγή τους. Η Καβάλα που θα παραταχθεί με ελλιπή φροντ λάιν μετά και την αποχώρηση του Αναστασάκη “διψάει” και αυτή για βαθμούς και ψάχνει μια σημαντική εκτός έδρας νίκη για να αναπνεύσει βαθμολογικά.

ΨΥΧΙΚΟ – ΜΑΧΗΤΕΣ: Στο κλειστό του Ψυχικού, η ομώνυμη ομάδα είναι το απόλυτο φαβορί κόντρα στους σκληροτράχηλους μεν Μαχητές Δόξας Πεύκων οι οποίοι όμως τα… χάνουν όταν αγωνίζονται εκτός έδρας και αυτό φαίνεται από την μηδενική συγκομιδή τους. Με νίκη, το Ψυχικό θα έχει κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της απευθείας παραμονής.

ΓΣΛ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Την υπέρβαση αναζητά ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων ο οποίος φιλοξενεί στη Νεάπολη τον σαφώς ανώτερο Χολαργό. Οι Θεσσαλοί που βρίσκονται εντός της ζώνης του απευθείας υποβιβασμού είναι υποχρεωμένοι να πάνε κόντρα στις πιθανότητες και να παλέψουν. Ο Χολαργός έχει θεωρητικά ελπίδες για να μπει στα πλέι οφ, όμως στη παρούσα φάση τον ενδιαφέρει να διασφαλίσει την απευθείας παραμονή του και γι’ αυτό χρειάζεται το “διπλό”.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΕΛ: Τέλος, στο κλειστό του Μετς, το υποβιβασμένο Παγκράτι με το αποδεκατισμένο ρόστερ θα παλέψει κόντρα στη Λάρισα που προέρχεται από πικρή εντός έδρας ήττα από το Ψυχικό. Οι “βυσσινί” δεν βρίσκονται στη καλύτερη δυνατή κατάσταση, όμως σίγουρα έχουν περισσότερο… βάθος από το Παγκράτι και θεωρητικά τουλάχιστον είναι το φαβορί για να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

Το πλήρες πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 1 Απριλίου

Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Αίολος Αστακού Παγώνης-Μαλαμάς-Κωνσταντινόπουλος
Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Μαχητές Δόξα Πεύκων Δεσλής-Χαλαμπαλάκης-Ζαχαρής
Μετς Α 17.00 Παγκράτι-ΑΕ Λάρισας Διαμαντής-Δαρλαμήτσος-Λιότσος
Δύο Αοράκια 16.00 Ηράκλειο-Ηρακλής Ψαριανός-Καραβίτης-Ζακεστίδης
Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Καβάλα Τσώνος-Κάρδαρης-Γιακείμη
Εσπέρου 17.00 Εθνικός-Φάρος Σώμος-Μπίκας-Σκούτας
Δαϊς 17.00 Δούκας-Αμύντας Ανδρικόπουλος-Παπαθανασίου-Μπούκας
Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΓΣ Λαρισαίων 1928-Χολαργός Πουρσανίδης Κ.-Λόρτος-Ταρενί

H βαθμολογία στο basketblog.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected