Κατηγορίες
Basket

Σημαντικές νίκες!

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι της 24ης αγωνιστικής της Basket League με πολλά σημαντικά αποτελέσματα δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Σπουδαίο διπλό με καταπληκτική εμφάνιση πέτυχε το Λαύριο μέσα στην Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό με 79-63 και πλέον έχει πολλές ελπίδες για τα playoffs. Ακόμα μεγάλες νίκες πέτυχαν ο Προμηθέας Πατρών απέναντι στην Κύμη με 81-56 και το Ρέθυμνο μέσα στην Αμαλιάδα επί του Κοροίβου με 78-67 Επίσης ο Άρης είχε εύκολο έργο απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας (79-70), ενώ η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε στην έδρα της Δόξας Λευκάδας αλλά κέρδισε με 68-64.

ΑΡΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι με και προηγήθηκε με 11-3, ενώ στο τέλος της πρώτης περιόδου αύξησε το προβάδισμα του στο +11 (25-14). Το πρώτο μέρος στο «Αλεξάνδρειο» ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να ανεβάζουν την διαφορά στο +20 (48-28) και να επιβεβαιώνουν τον τίτλο του φαβορί.

To δεύτερο ημίχρονο στην Θεσσαλονίκη ήταν ίδιο με το πρώτο με τον Άρη να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα να διατηρήσει την διαφορά(65-60 στο 3ο δεκάλεπτο) και στα τελευταία λεπτά να κάνει συντήρηση δυνάμεων και να παίρνει μία νίκη με 79-70 που τον καθιστά φαβορί για την 4η θέση.

Για την ομάδα του κόουτς Πρίφτη ξεχώρισαν ο Κάμινγκς με 15 πόντους και 2 ριμπάουντ και ο Τζάκσον με 15 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ από τον «φιλότιμο» Απόλλωνα διακρίθηκε ο Μπαρτ με 21 πόντους και 3 ασίστ.

Τα στατιστικά ΕΔΩ.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΑΕΚ

Το παιχνίδι στην Λευκάδα, από την αρχή είχε ξεκάθαρο φαβορί το οποίο ήταν η ΑΕΚ. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου τα βρήκαν σκούρα όμως στην πρώτη περίοδο και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 17-15. Το αναπάντεχο ντέρμπι της Δόξας με την ΑΕΚ καλά κρατούσε με το σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους να είναι 38-36 υπέρ των «κιτρινόμαυρων».

Στο δεύτερο ημίχρονο στην Λευκάδα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με στόχο να παίξουν καλύτερα και να πάρουν την νίκη και η τρίτη περίοδος έληξε με 54-51 υπέρ της ΑΕΚ και τα πάντα ανοιχτά σε ένα μεγάλο ματς που κανείς δεν περίμενε.Στην τελευταία περίοδο του ματς το σκορ ήταν ισόπαλο (56-56) 6 λεπτά πριν το τέλος με την Δόξα Λευκάδας να απειλεί την ΑΕΚ με ένα μεγάλο κάζο. Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» 3 λεπτά πριν το φινάλε πήραν ένα προβάδισμα με 62-58 και είχαν στα χέρια τους την νίκη, την οποία τελικά πήραν με 68-65, χάρη σε ένα τρίποντο του Ούκιτς στα 40 δευτερόλεπτα που έκανε το σκορ 68-64.

Στο θρίλερ της Λευκάδας ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης οδήγησε την ΑΕΚ στην νίκη με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ από την Δόξα διακρίθηκε ο Μάρας με 23 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα στατιστικά ΕΔΩ.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ-ΛΑΥΡΙΟ

Το Λαύριο από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Κολοσσό στην Ρόδο έδειξε ότι ήθελε πολύ το διπλό με αποτέλεσμα από πολύ νωρίς να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα της τάξης των 8 πόντων (19-7), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 20-17. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη συνέχισαν να παίζουν πολύ καλά και αύξησαν την διαφορά στο ημίχρονο στο +12 (43-31).

Το Λαύριο ήταν σε μεγάλη μέρα και αυτό φάνηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο όπου η διαφορά έφτασε τους 17 πόντους (48-31) με την τρίτη περίοδο να λήγει με 65-46. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι απλά κράτησαν την διαφορά με τον Κολοσσό να είναι σε πολύ κακό βράδυ και να γνωρίζει την ήττα με 79-63.

Κορυφαίος για το Λαύριο ήταν ο εξαιρετικός Γκρέι με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ από τον Κολοσσό διασώθηκε ο Χολ με 13 πόντους και 5 ασίστ.

Τα στατιστικά ΕΔΩ.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ

Το παιχνίδι στην Αμαλιάδα ανάμεσα στον Κόροιβο του Ντίνου Καλαμπάκου και του Ρεθύμνου ήταν ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα προβάδισμα 5 πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (16-11), ενώ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στην ισοπαλία (34-34) και το δεύτερο μέρος να έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Στο δεύτερο ημίχρονο το εξαιρετικό αυτό ματς δεν άφησε ασυγκίνητους του θεατές καθώς και οι δού ομάδες πάλευαν για να επικρατήσουν στο παρκέ. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με το Ρέθυμνο μπροστά με 55-52, ενώ στην τέταρτη και τελευταία περίοδο το ματς πήρε μία άγρια ομορφιά με το Ρέθυμνο να προηγείται με 6 πόντους (63-57) περίπου 6 λεπτά πριν την λήξη. Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγαλύτερη συγκέντρωση και έφυγαν νικητές από την Αμαλιάδα με 78-67.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Τάλτον με 15 πόντους και ο Φιτζπάτρικ με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ από τον Κόροιβο προσπάθησε ο Γκότσερ με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα στατιστικά ΕΔΩ.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ-ΚΥΜΗ

Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν εξαιρετικοί από το πρώτο λεπτό του αγώνα με την Κύμη και πήραν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα για την συνέχεια 13 πόντων (24-11). Οι Πατρινοί δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα και πήγαν στην ανάπαυλα με μία καλή διαφορά (39-31) και πλέον είχαν το πάνω χέρι για την νίκη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να τελειώσουν την υπόθεση νίκη στο δεύτερο ημίχρονο κάτι που κατάφεραν από την τρίτη περίοδο με το σκορ να γίνεται 59-45 και το τελευταίο δεκάλεπτο να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Το τέταρτο δεκάλεπτο κύλησε με την Κύμη να προσπαθεί να μειώσει για να ξαναμπεί στο ματς αλλά να μην τα καταφέρνει και τον Προμηθέα να παίρνει την νίκη με 81-56.

Καλύτεροι των Πατρινών ήταν ο Γκίκας με 20 πόντους και 5 ριμπάουντ και ο Μουρ με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους προσπάθησε ο Σιγκούνας με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα στατιστικά ΕΔΩ.

Τα αποτελέσματα:

Άρης-Απόλλων Πατρών 79-70

Δόξα Λευκάδας-ΑΕΚ 64-68

Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο 63-79

Κόροιβος Αμαλιάδας-Ρέθυμνο 67-78

Προμηθέας-Κύμη 81-56

Κυριακή (2/4)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 17.00

Δευτέρα (3/4)

Παναθηναϊκός-Τρίκαλα 19.00

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected