Κατηγορίες
Basket

Το μεγάλο ματς ανόδου!

Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα και οι ομάδες της Α2 διανύουν τη δική τους… Μεγάλη Εβδομάδα, με την σημερινή 25η αγωνιστική αλλά και την εμβόλιμη που ακολουθεί τη προσεχή Τετάρτη να είναι καθοριστικές.

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, από το αποψινό πρόγραμμα ξεχωρίζει το μεγάλο παιχνίδι στο Κερατσίνι, ενώ χαρακτηριστικό της αγωνιστικής είναι ότι και οι τρεις πρωτοπόροι αγωνίζονται εκτός έδρας.

Αναλυτικά:

ΦΑΡΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου ο πρωτοπόρος Πανιώνιος δοκιμάζεται στο Κερατσίνι κόντρα στον ισχυρότατο Φάρο. Οι “κυανέρυθροι” καλούνται να “σπάσουν” την έδρα των Πειραιωτών η οποία παραμένει αλώβητη σε δώδεκα αγώνες φέτος και να κάνουν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή τους στην Α1. Η αποστολή τους θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο Φάρος εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα φαβορί για την άνοδο, ενώ διαθέτει ανάλογη ποιότητα και εμπειρία με τους Νεοσμυρνιώτες. Το άγχος βαραίνει περισσότερο τον πρωτοπόρο, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν εξασφαλισμένη την τέταρτη θέση και τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ και χωρίς πίεση θα προσπαθήσουν να κάνουν τη ζημιά… Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης το γεγονός ότι αναμετρόνται η καλύτερη επίθεση (Φάρος με 2135 πόντους) με την καλύτερη άμυνα της Α2 (Πανιώνιος με 1558 π.). Οπότε, προμηνύεται ένα συναρπαστικό σε παιχνίδι σε ένα κατάμεστο κλειστό από τους φίλους και των δύο ομάδων.

ΚΑΒΑΛΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Ακόμη μια επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή για τον Ηρακλή, που δοκιμάζεται στο κλειστό της Καλαμίτσας κόντρα στη Καβάλα που “διψάει” για βαθμούς. Ο “Γηραιός” έχει δείξει ότι δυσκολεύεται μακριά από το γήπεδο του με τις μικρομεσαίες ομάδες, όμως βρίσκεται πάντα τον τρόπο να… δραπετεύει με το “ροζ φύλλο”. Δύσκολα θα του σταθεί εμπόδιο η Καβάλα, η οποία όμως δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα και θα παλέψει για τις έστω και λιγοστές πιθανότητες που της αναλογούν.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΔΟΥΚΑΣ: Ντέρμπι Βορείων Προαστίων στον Χολαργό. Η ομώνυμη ομάδα που έχει ελπίδες για τα πλέι οφ, υποδέχεται τον Δούκα σε ένα επίσης πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι άδειες εξέδρες λόγω τιμωρίας, αποτελούν μειονέκτημα για τον Χολαργό που θα προσπαθήσει όμως να αυξήσει τις πιθανότητες του για την “πεντάδα” παίρνοντας μια μεγάλη νίκη. Η ομάδα του Αμαρουσίου βρίσκεται σε καλή κατάσταση και παραμένει πάντα μέσα στο… κόλπο της ανόδου. Θεωρητικά έχει ένα μικρό προβάδισμα, όμως τα πάντα θα κριθούν στο παρκέ…

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΨΥΧΙΚΟ: Σημαντικό παιχνίδι με… φόντο τα πλέι οφ στον Αστακό, ανάμεσα σε δύο από τις σταθερότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αίολος και Ψυχικό διασταυρώνουν τα ξίφη τους με το νικητή να αποκτά προβάδισμα για την “πεντάδα”, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζει ένα βαθμός. Στο ματς του πρώτου γύρου ο Αίολος είχε επικρατήσει οριακά με 66-67.

ΜΑΧΗΤΕΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Μετά από πέντε σερί ήττες, οι Μαχητές Δόξας Πεύκων φιλοδοξούν να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να αναπνεύσουν βαθμολογικά, υποδεχόμενοι στα Πεύκα το ουραγό Παγκράτι. Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν δύναμη στην έδρα τους και κόντρα στους… αποδεκατισμένους και υποβιβασμένους “ροσονέρι” φιλοδοξούν να πάρουν το “δίποντο” που θα βελτιώσει την θέση τους, με τη συμμετοχή τους στα πλέι άουτ να θεωρείται σίγουρη.

ΑΕΛ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Στη Λάρισα, η ΑΕΛ υποδέχεται το Ηράκλειο, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους. Οι “βυσσινί” θέλουν να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τη ζώνη των πλέι άουτ και να εξασφαλίσουν την απευθείας παραμονή τους, ενώ οι Κρητικοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για ένα “διπλό” που θα τους κρατήσει εντός των πλέι άουτ.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Εξαιρετικά αμφίρροπο ματς στο κλειστό του Υμηττού, ανάμεσα στον Αμύντα και τον Εθνικό. Το σερί των τεσσάρων νικών των γηπεδούχων ανακόπηκε από τον Δούκα τη περασμένη αγωνιστική, ενώ οι Πειραιώτες προέρχονται από θριαμβευτική νίκη στο ντέρμπι με τον Φάρο. Ο Αμύντας είναι πολύ κοντά στην εξασφάλιση της απευθείας παραμονής του, ενώ οι “κυανόλευκοι” τρέφουν βάσιμες ελπίδες για τη πέμπτη θέση και τα πλέι οφ… Ματς που αναμένεται να κυριαρχήσουν οι άμυνες και το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΓΣΛ: Τέλος, στη Τρίπολη ο Αρκαδικός φιλοξενεί τον Γυμναστικό Σύλλογο Λαρισαίων και φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Καβάλας, με μια δεύτερη σερί εντός έδρας επιτυχία που θα βελτιώσει τη θέση του ενόψει των μπαράζ σωτηρίας. Σαν… τελικό αντιμετωπίζει το παιχνίδι και ο ΓΣΛ, ο οποίος βρίσκεται εντός της ζώνης του απευθείας υποβιβασμού και ψάχνει μια εκτός έδρας νίκη που θα αναπτερώσει τις ελπίδες του.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 25ης αγωνιστικής:
ΔΑΚ Αστακού 17:00 Αίολος Αστακού-Ψυχικό Παναγιώτου-Δημόπουλος-Κωνσταντινίδου
ΔΑΚ Πεύκων 17:00 Μαχητές Δόξας Πεύκων-Παγκράτι Σταματόπουλος-Κατωτικίδης-Παπανικολάου
ΚΓ Αλκαζάρ 12:00 ΑΕ Λάρισας-Ηράκλειο Ξενικάκης-Παντελίδης-Κοτσίμπος
ΔΑΚ Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα-Ηρακλής Ταρενίδης Στ.-Καλογερόπουλος Λ.-Φακίτσας
Π. Νικολαΐδη 17:00 Φάρος Κερατσινίου-Πανιώνιος Ψαριανός-Ανδρικόπουλος-Τσώνος
Υμηττού 17:00 Αμύντας-Εθνικός Μαγκλογιάννης-Διμπινούδης-Μαγγουνής
Αντ. Τρίτσης (κ.θ.) 17:00 Χολαργός-Δούκας Θεονάς-Σκούτας-Γιακείμη
Τρίπολης 17:00 Αρκαδικός-ΓΣ Λαρισαίων 1928 Καλδίρης-Παπαθανασίου-Θεοδωρόπουλος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)
1. Πανιώνιος 46 (22-2)
2. Ηρακλής 45 (21-3)
3. Δούκας 44 (20-4)
4. Φάρος Κερατσινίου 42 (18-6)
5. Αίολος Αστακού 38 (14-10)
6. Εθνικός 37 (13-11)
7. Ψυχικό 37 (13-11)
8. Χολαργός 37 (13-11)
9. Αμύντας 35 (11-13)
10. ΑΕΛ 35 (11-13)
11. Μαχητές Δόξας Πεύκων 32 (8-16)
12. Αρκαδικός 32 (8-16)
13. Καβάλα 31 (7-17)
14. Ηράκλειο 30 (6-18)
15. ΓΣΛ 29 (5-19)
16. Παγκράτι 26 (2-22)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected