Κατηγορίες
Διάφορα

Ξύλο και βρισιές σε αγώνα 8χρονων παιδιών!

Σοβαρό επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια 8χρονων παιδιών που συμμετείχαν στο ποδοσφαιρικό τουρνουά του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, το Σάββατο 27/05.

Σύμφωνα με πληροφορίες του filadelfia-xalkidona.gr, στον τελικό των προτζούνιορ (8-9 ετών) ανάμεσα στον Άτταλο Νέας Φιλαδέλφειας και της ΑΕΚ Futsal, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δύο πατεράδων που παρακολουθούσαν τα παιδιά τους στην εξέδρα.

Ο ΑΟΝΦ Άτταλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το επεισόδιο:

«Ο Άτταλος εκφράζει τη λύπη και την απογοήτευσή του για την ένταση και το αδικαιολόγητο επεισόδιο που προκλήθηκε από γονέα αντίπαλης ομάδας κατά τη διάρκεια του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα, στον οποίο συμμετείχε τμήμα προ-τζούνιορ της ομάδας μας. Ο αγώνας διεξαγόταν στο πλαίσιο του τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος. Αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν η διακοπή του αγώνα με απόφαση του διαιτητή και η αποχώρηση των μικρών αθλητών μας από το γήπεδο, που, αντί να αθλούνται και να διασκεδάζουν, υποχρεώθηκαν να γίνουν μάρτυρες βίας και ύβρεων.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε όλοι μας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν ούτε με τα ιδεώδη του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, ούτε φυσικά έχουν θετικό αντίκτυπο από παιδαγωγικής πλευράς στα παιδιά μας. Ο αθλητισμός, και μάλιστα ο ερασιτεχνικός, πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει. Πρέπει να καλλιεργεί ευγενή αισθήματα στα παιδιά και όχι να τα εθίζει από τόσο τρυφερή ηλικία στον αδικαιολόγητο φανατισμό και τη βία.

Εν όψει των ανωτέρω, ο Άτταλος καλεί τους γονείς της ομάδας μας, αλλά και τους γονείς και υπευθύνους και των άλλων σωματείων να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή τόσο αυτής της διοργάνωσης όσο και γενικότερα των αγώνων των τμημάτων υποδομών των ακαδημιών, επιδεικνύοντας την απαραίτητη ωριμότητα και απομονώνοντας τυχόν ακραία στοιχεία. Σε αυτό το πλαίσιο και παρά το γεγονός ότι οι γονείς της ακαδημίας μας έχουν υποδείξει έως σήμερα άριστη συμπεριφορά, εμείς από την πλευρά μας θα αναλάβουμε άμεσα περαιτέρω πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των γονέων της ακαδημίας μας για τα ανωτέρω θέματα.

Επίσης καλεί τη διοργανώτρια αρχή του τουρνουά, δηλαδή τον Δήμο μας, να βοηθήσει στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και στην αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Η προάσπιση της ψυχικής ηρεμίας των παιδιών μας που πλήττονται από τις ανωτέρω απαράδεκτες συμπεριφορές και η διάσωση της όποιας έννοιας αθλητικού ιδεώδους απομένει σε αυτόν το τόπο είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας!».

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected