Αθλήματα

Στα ημιτελικά του “Danaon Cup” ο Φίλιππος Βέροιας!

ΟΦΝΙ, Πυλαία, Προσοτσάνη, Εθνικός Κοζάνης στις Παγκορασίδες Α’- Διομήδης, Φίλιππος, Δούκας και Ολυμπιακός στους Παμπαίδες Α’

Με την προημιτελική φάση του ΟΠΕΝ Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παγκορασίδων Α’ και την Β΄ φάση στο ΟΠΕΝ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α’, ολοκληρώθηκε και η 4η ημέρα του Danaon Cup 2017, που διεξάγεται στην Αργολίδα.

Στην κατηγορία των Παγκορασίδων Α’ ΟΦΝ Ιωνίας, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Εθνικός Κοζάνης και ΑΟ Προσοτσάνης 1 πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα αγωνιστούν αύριο στις 11:00 (ΟΦΝΙ- ΑΟ Προσοτσάνης 1) και 12:30 (ΑΕΣΧ Πυλαίας- Εθνικός Κοζάνης) με τα παιχνίδια να μεταδίδονται σε live streaming σε συνεργασία με το WebSportsTV.

Φίλιππος Βέροιας και Ολυμπιακός Κερατσινίου κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις και κέρδισαν τα εισιτήρια για τους ημιτελικούς. Εκεί η ομάδα του Πειραιά θα παίξει με τον Διομήδη (17:00) και οι Βεροιώτες με τον Δούκα (18:30) με τους αγώνες να μεταδίδονται σε live streaming.

O Φίλιππος πέρασε λόγω της νίκης του με 30-21 επί της ΑΕΣΧ Πυλαίας το πρωί, αφού το απόγευμα ηττήθηκε με 29-23 από τον εξαιρετικό Ολυμπιακό, ο οποίος λίγο έλειψε να του πάρει και την πρωτιά στον όμιλο (ήθελε νίκη με +7). Στην τριπλή ισοβαθμία χαμένη βγήκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία «πλήρωση» την διαφορά των 9 γκολ από τους Βεροιώτες.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αντώνης Κουλακάρης σχολίασε: «Τα παιδιά κατάφεραν κάτι το απίστευτο. Θέλαμε νίκη με ένα τέρμα, με λίγη προσοχή θα μπορούσαμε να ήμασταν πρώτοι. Μικρή σημασία έχει όμως. Είμαστε στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο κι ότι βγει. Έχουμε πολλούς τραυματίες και προβλήματα, αλλά να είναι καλά τα παιδιά, προχωράμε».

Ο τεχνικός του Φιλίππου Κύρος Σαράφης είπε για το ματς με την ΑΕΣΧ Πυλαίας: «Δεν είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και το παιχνίδι ήταν αρκετά αγχωτικό. Συγχαρητήρια στα παιδιά που μπόρεσαν και ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Κοιτάμε το επόμενο ματς».

Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Φαίνεται πως έχουμε συναισθηματικές μεταπτώσεις. Μόνο στην ψυχολογία μπορούμε να αποδώσουμε την εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πάρα πολύ δυνατός. Καμία σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Σε κάποιες φάσεις θα μπορούσε να είχε μεγαλώσει πολύ η διαφορά. Υπάρχουν φορές που δεν λειτουργεί τίποτα. Εγιναν πολλά λάθη, ειδικά στην αρχή. Υπήρχαν και κάποιοι τραυματίες, αλλά προχωράμε».

Από την πλευρά της Πυλαίας ο Χαράλαμπος Ανανιάδης μετά τον αγώνα με τον Φίλιππο επεσήμανε: «Σε αυτή τη φάση του τουρνουά που είμαστε όλες οι ομάδες είναι καλές. Μπήκαμε νωθρά στην αναμέτρηση και βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα και δεν ήμασταν καλοί επιθετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε καλύτερα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Καλή συνέχεια στον Φίλιππο, έχει μια πολύ καλή ομάδα».

Αναλυτικά τα στατιστικά στο handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected