Basket

Αυτοχειρία της Εθνικής, γύρισαν από το -13 οι Ρώσοι!

Η Εθνική αδίκησε τον εαυτό της και δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ γνωρίζοντας την ήττα με 74-69 από τη Ρωσία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν αλλεπάλληλα καλάθια. Η Ρωσία, χτυπούσε από το ”ζωγραφιστό” με τους Μοζγκόφ και Βοροντσέβιτς και στο πρώτο πεντάλεπτο βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 13-9. Η ελληνική ομάδα όμως αντέδρασε και με ένα επιμέρους 10-2 προσπέρασε στο σκορ με 19-15. Το πρώτο δεκάλεπτο, βρήκε την Ελλάδα προηγούμενη στο σκορ με 24-17 με τον Νικ Καλάθη να έχει 5 πόντους, 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Όχι δάκρυα για αυτή την εθνική. Παρά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την επιστροφή σε τετράδα μεγάλης διοργάνωσης (μετά την ήττα από τη Ρωσία με 74-69 ) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αξίζει το χειροκρότημα. Προδόθηκε στο φινάλε από την κούραση και δεν πήρε τη βοήθεια που ήθελε από τον πάγκο, αλλά και τη διαιτησία που έπαιξε το δικό της ρόλο, επιτρέποντας στους Ρώσους το πολύ σκληρό (έως αντιαθλητικό σε κάποια σημεία) παιχνίδια. Απλά και οι διεθνείς μας με 10/20 βολές και πέντε παίκτες να αναγκάζονται να παίξουν πάνω από 33 λεπτά όταν ο 6ος παίκτης που τους πλησίασε αγωνίστηκε μόλις 7, το παιχνίδι θύμιζε…σημαδεμένη τράπουλα.

Η συγκλονιστική (η κορυφαία στην καριέρα του με την εθνική ομάδα) εμφάνιση του Νικ Καλάθη που είχε 25 πόντους, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα και ήταν αυτός που μείωσε με τρίποντο σε 72-69 στα 12’’, οι 19 πόντοι του Πρίντεζη και η τρομερή άμυνα από Παπανικολάου, Σλούκα και Μπουρούση δεν στάθηκαν αρκετά αφού η κούραση έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

το φιλμ της αναμέτρησης στο basketblog.gr

Δείτε εδώ τα στατιστικά

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected