Basket

Με…τιτανοτεράστιο Μπουρούση, η Εθνική έκανε το 4×4! (vid)

Αν και ζορίστηκε στο τέλος ο Γιάννης Μπουρούσης ήρθε και “καθάρισε”! Η Εθνική πήρε τη νίκη απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία με και ολοκλήρωσε αήττητη τον πρώτο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η Μεγ. Βρετανία έβγαλε και πάλι το λάδι της Εθνικής μας, η οποία ωστόσο κατάφερε να την κερδίσει με 75-70, να κάνει το 4/4 σε αυτή την πρώτη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 και να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή της στην επόμενη. Η πολύ καλή άμυνα, που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο, και οι λύσεις που έδωσε ο Γιάννης Μπουρούσης στο τελευταίο δίλεπτο ήταν καθοριστικές για τη νίκη της Εθνικής.

Η αμυντική αδυναμία της Εθνικής μας ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στο πρώτο ημίχρονο και οι 46 πόντοι που δέχθηκε σε αυτό το διάστημα την πιστοποιούν απόλυτα. Τα δύο μεγάλα προβλήματα ήταν ο Οκερεαφόρ και η ευκολία με την οποία οι Βρετανοί σκόραραν μέσα στη ρακέτα. Ο γκαρντ της Κύμης αναδείχθηκε σε υπ’ αριθμόν 1 “πονοκέφαλο” για τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος άλλαξε στο μαρκάρισμά του τέσσερις παίκτες, αλλά κανείς εξ αυτών δεν μπόρεσε να περιορίσει τη δραστηριότητά του. Ο Οκερεαφόρ έδινε λύσεις είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας ανισορροπία στην ελληνική άμυνα, με αποτέλεσμα αυτή να είναι ευάλωτη μέσα στη ρακέτα.

το φιλμ του αγώνα στο basketa.gr

Δεκάλεπτα : 20-23, 39-46, 56-58, 75-70

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected