Κατηγορίες
Basket

Viral oι τρεις πρωτιές στο Ημαθιώτικο μπάσκετ!


Δεν είναι και μικρό πράγμα σε τρεις κατηγορίες στο μπάσκετ να προπορεύονται αυτή τη στιγμή τρεις ομάδες της Ημαθίας!

Μπορεί η περιοχή να μη θεωρείται η παραδοσιακή “μπασκετομάνα” και να μην παρουσιάζει τις τεράστιες διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί μεγάλα βήματα βελτίωσης και λειτουργίας προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγο πριν μας αφήσει ο μήνας Φεβρουάριος, τρεις ομάδες του νομού φιγουράρουν στην πρώτη θέση των κατηγοριών στις οποίες συμμετέχουν, ενώ ιδιαίτερα μαχητικοί παρουσιάζονται τόσο ο ΑΟΚ Βέροιας (αν κερδίσει τα παιχνίδια τα οποία είναι στα μέτρα του, τότε θα πανηγυρίσει την παραμονή του στη  Γ Εθνική), ο ΓΑΣ Αλεξάνδρειας στην Α ΕΚΑΣΚΕΜ (πολύ κοντά στην είσοδο του στα play off) αλλά και ο Ζαφειράκης Νάουσας στην ίδια κατηγορία, που παρότι έχασε έδαφος συνεχίζει να ελπίζει για την είσοδο του στους αγώνες διαβάθμισης.

Στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος μετά από 16 αγωνιστικές έχει 14 νίκες και 2 ήττες, έχοντας αποσπαστεί κατά δύο βαθμούς από τον δεύτερο Φαίακα Κέρκυρας και τρεις από τη Νίκη Βόλου. Απομένουν 9 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και μόνο αν…αυτοκτονήσουν θα χάσουν οι “ερυθρόλευκοι” την άνοδο στη Β Εθνική.

Πρωτιά και τον ΓΑΣ Μελίκης, ο οποίος συμμετέχει στην Α ΕΚΑΣΚΕΜ. Η ομάδα του Ιορδάνη Ασλανίδη είναι αήττητη μετά από 16 αγωνιστικές και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια και θα αντιμετωπίσει στα play off τον 4ο της κατάταξης. Την άνοδο στη Γ Εθνική κερδίζει μόνο η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στους αγώνες διαβάθμισης.

Εξαιρετική η παρουσία και των νεοσύστατων Αετών Βέροιας στη Β ΕΚΑΣΚΕΜ. Το συγκρότημα του Ντάνη Τυριακίδη έχει την ίδια πορεία με τον ΓΑΣ Μελίκης στην Α ΕΚΑΣΚΕΜ, καθώς μετά από 16 αγώνες δεν έχει γνωρίσει την ήττα, ενώ η διαδικασία ανόδου στην ανώτερη κατηγορία είναι σαφώς πιο βατή για τους “ασπρόμαυρους” καθώς κερδίζουν το εισιτήριο οι δύο από τις τέσσερις ομάδες των play off.

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να επιτευχθεί ο στόχος που έχουν θέσεις όλες οι ομάδες του νομού και να υπάρξει η εκπροσώπηση σε ακόμη πιο υψηλό επίπεδο!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected