Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΑΟ Κάστωρ – Παναργειακός Ορεστικού 1-3

[slideshow]
Ντέρμπι μόνο στα «χαρτιά» για δεύτερη φορά ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στον Κάστορα και στον Παναργειακό (1-3). Οι «κοκκινόμαυροι» έδειξαν πιο είναι το αφεντικό στον νομό (1η νίκη εκτός και 2η συνεχόμενη), καθώς πέρασαν… αέρα από το Δημοτικό της Χλόης, έχοντας σε φοβερή ημέρα όλους τους ποδοσφαιριστές, που έκαναν κατάθεση ψυχής.

Το ντέρμπι της Καστοριάς ξανά «βάφτηκε» κόκκινο και αυτή τη φορά ο Παναργειακός Άργους Ορεστικού πέρασε σαν… σίφουνας από την έδρα του Κάστορα με τα τέρματα του Βελλίδη (35′), Ιωαννίδη (57′) και Μπάτζιου (85′).

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 1-2 με την πανέμορφη κεφαλιά του Δινάδη (65′).

Τα «στοιχήματα» καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας έδιναν «δαγκωτό» Κάστορα, με τους φιλοξενούμενους να είναι το απόλυτο αουτσάιντερ. Ωστόσο, επειδή ένα ντέρμπι κρύβει πάντα εκπλήξεις, μια τέτοια έκπληξη έγινε σήμερα στην έδρα του Κάστορα με τους Αργείτες ναι μεν να μην πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά να έχουν το απαιτούμενο πάθος και τη θέληση για τη νίκη, αντίθετα από τον Κάστορα, που κινήθηκε σε «ρηχά νερά».

Πάντως, το συγκρότημα του Πέτρου Τσούκλη μπήκε δυνατά στον αγώνα και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, που θα έλυνε αμέσως τα πόδια των παικτών του. Αντί να γίνει αυτό σε μια επίθεση τους οι «ροσονέρι» ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ στο 35′ με το καταπληκτικό σουτ του Θέμη Βελλίδη, ο οποίος «πάγωσε» το γήπεδο και πανηγύρισε έντονα το γκολ μαζί με τους συμπαίκτες του.

Από την άλλη ο Κάστορας ήταν κυριολεκτικά εκτός αγώνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φέρει έναν εκνευρισμό στους «βυσσινί», οι οποίοι προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να αναπτυχθούν και να επιτεθούν, ενώ ο Παναργειακός είχε σε εκπληκτική ημέρα τον τερματοφύλακα, Χρήστο Σαραφιανό, που κατέβασε τα ρολά με τις καίριες επεμβάσεις του.

Έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο, χωρίς καμία ουσιαστική φάση μετά το πρώτο γκολ με τους δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια και με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν τα πατήματα τους μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Ο Κάστορας στο β’ ημίχρονο βγήκε αλλαγμένος και αποφασισμένος να ισοφαρίσει και να «χτυπήσει» στα… ίσια το παιχνίδι. Γι’ αυτό και ο προπονητής, Πέτρος Τσούκλης αντικατέστησε τον Αντωνιάδη με τον Μαλεγκάνο, ο οποίος στο 55′ στάθηκε άτυχος στο έξοχο σουτ που έπιασε, καθώς η μπάλα «καρφώθηκε» στο δοκάρι του Σαραφιανού.

Η πίεση στα καρέ των φιλοξενούμενων γινόταν εντονότατη, ενώ η άμυνα ήταν αποκομμένη με τους «κοκκινόμαυρους» να χτυπούν στις αντεπιθέσεις. Σε μια τέτοια φάση ήρθε και το 0-2. Ο Ιωαννίδης από τα αριστερά δύο λεπτά αργότερα (57′), όπως αναπτύσσονταν έπιασε ένα φοβερό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Κοσμίδη, ο οποίος δεν μπορούσε να αποσοβήσει το γκολ με το ξέφρενο πανηγύρι από τους φιλάθλους των φιλοξενούμενων να έχει πάρει «φωτιά» στις κερκίδες.

Ωστόσο ο Κάστορας δεν κλείσθηκε πίσω και συνέχισε την πίεση του να ισοφαρίσει, όπου εν τέλει το κατάφερε στο 65′, μετά από κόρνερ ο αμυντικός, Λάζαρος Δινάδης που προωθήθηκε, σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με έξοχη κεφαλιά «έγραψε» το 1-2, βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Η Θεά τύχη είχε αντίθετη άποψη, καθώς οι φιλοξενούμενοι με τον νεοεισελθών, Αργύρη Μπάτζιο «σφράγισαν» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σπουδαία νίκη στο 85′.

Εκτέλεση φάουλ Βελλίδη στον αφύλαχτο Τσαμτσάκη, που με το μυτάκι ο έμπειρος επιθετικός, γύρισε άψογα τη μπάλα στην «καρδιά της άμυνας» και με κοντινή προβολή ο Μπάτζιος νίκησε τον Κοσμίδη, βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα» και εν συνεχεία έγινε ένα «κουβάρι» με τους συμπαίκτες του και με τον προπονητή, Βαγγέλη Σιώμο, του οποίου του αξίζουν τα εύσημα για τον τέλειο κοουτσάριμα του (1-3).

Και κάπου εκεί στα χασομέρια (92′), ο Νίκος Τζιώτζης από τα 30 μέτρα στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα στο σουτ που επιχείρησε χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του πορτιέρο του Άργους με το σκορ να παραμένει ως έχει ως το τέλος.

Με τη λήξη της συνάντησης από τον κ. Κατή οι ποδοσφαιριστές του Παναργειακού κατευθύνθηκαν στους φιλάθλους με τους οποίους και πανηγύρισαν έξαλλα το σημαντικό «τρίποντο», το οποίο τους φέρνει στην έβδομη θέση με 6 βαθμούς, ενώ ο Κάστορας κατρακύλησε στην όγδοη θέση με 5 μόλις βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟ Κάστωρ : Κοσμίδης, Καρανάσιος, Δινάδης, Σαββίδης (68′ Παπαθανασίου), Μήνος, Γκούρλιας, Σίμου, Αντωνιάδης (46′ Μαλεγκάνος), Τζιώτζης, Τσούκλης, Τάσιος (75′ Κοκκοβίδης).

Παναργειακός Ορεστικού : Σαραφιανός, Μαρκόπουλος, Μουρατίδης, Ιωάννου, Ιωαννίδης Δ., Σ. Βλαχόπουλος, Σιδηρόπουλος (72′ Μπάτζιος), Ιωαννίδης Ι., Βελλίδης (90′ Αντωνίου), Τσαμτσάκης, Γκαγκάνας (86′ Βλαχόπουλος).

*www.greekfootball.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected