Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Απόλλων Αγ. Γεωργίου 2-1 (+συνέντευξη Βασίλη Παπαδόπουλου)

Ανατροπή και νίκη για τον Φίλιππο Μελίκης, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου, που προσπάθησε για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά το μέταλλο και η ποιότητα της ομάδας του Φίλιππου, υπερίσχυσε τελικά και το “ροζ” φύλλο αγώνα κατέληξε σε “ερυθρόλευκα” χέρια.

Το Imathia Sports News βρέθηκε και στο γήπεδο της Μελίκης (όπως επίσης και σε άλλα 4 γήπεδα της Ημαθίας) και κατέγραψε τις εξελίξεις μέχρι το σφύριγμα της λήξης, ενώ στην κάμερα μίλησαν τόσο ο πρόεδρος του Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου, Βασίλης Παπαδόπουλος όσο και ο αμυντικός του Φίλιππου, Κώστας Τενεκετζή.

Η νίκη των γηπεδούχων, αν και δύσκολη, θεωρείται πολύ σημαντική, δεδομένου του ρεπό της επόμενης αγωνιστικής και τους διατηρεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από 12 αγωνιστικές. Ο Απόλλων από την άλλη, ο οποίος στην αποστολή για τον αγώνα συμμετείχαν 14 παίκτες μεταξύ αυτών και ο 15χρονος Δημήτρης Μπαξεβάνης του Γ. που είναι 15 χρονών, για μία ακόμη φορά απέδειξε πως παλεύει όλα τα παιχνίδια το ίδιο, είναι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι και αν καταφέρει να κερδίσει τα παιχνίδια που έχει εντός έδρας με ομάδες των ίδιων στόχων, δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στην υπόθεση σωτηρία.

Φάσεις και γκολ

7′ ΓΚΟΛ! Ο Ρίσσου κάνει λάθος γύρισμα στον Κωτσόπουλο, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά, αναπηδά μπροστά στον τερματοφύλακα του Φίλιππου και καταλήγει στα δίχτυα (0-1).

29′ Ο Βενιόπουλος σε πλεονεκτική θέση δεν καταφέρνει να νικήσει τον Σίμο.

33′ Ωραίος συνδυασμός των παικτών των γηπεδούχων, η μπάλα καταλήγει στον Μελιόπουλο, το σουτ θα αποκρούσει ο Σίμος.

39′ Παραλληλη πάσα του Καραγκιοζόπουλου στον Τεγούση, σουτ του τελευταίου και πάλι ο τερματοφύλακας των πράσινων θα πει “όχι”.

45’΄Τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Λουμάνι θα επιχειρήσει διείσδυση στην περιοχή, θα πιάσει το σουτ, σε ετοιμότητα ο Σίμος.

48′ ΓΚΟΛ! Απίστευτος…συνωστισμός στην περιοχή του Απόλλωνα, μετά από πολλές κόντρες η μπάλα θα φτάσει στον Πιτσάβα, ο οποίος θα την σπρώξει στα δίχτυα (1-1).

63′ ΓΚΟΛ! Η φάση του αγώνα. Σουτ του Τεγούση από το ύψος της περιοχής, αποκρούει ο Σίμος και στην επαναφορά ο Πιτσάβας θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Εν τω μεταξύ στον αγωνιστικό χώρο θα εισέλθει και δεύτερη μπάλα από τα παιδιά που βρισκόταν πίσω από το τέρμα του Απόλλωνα, ο διαιτητής θα κρίνει πως δεν επηρεάζει τη φάση και θα κατοχυρώσει το τέρμα. Ακολουθούν έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο κ. Μαλούτας έπρεπε να διακόψει τον αγώνα.

71′ 77′, 82′, 89′ Διαδοχικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, όμως οι Βενιόπουλος, Παπάζογλου και Μελιόπουλος αντίστοιχα δεν κατάφεραν να σκοράρουν για την ομάδα τους.

90′ Παραλίγο…έμφραγμα για τους γηπεδούχους, καθώς η εκτέλεση φάουλ του Γουλσουζίδη πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κωτσόπουλου.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Κωτσόπουλος, Καραγκιοζόπουλος, Αράπος (59′ Κακαγιάννης), Ντάμτσιος, Τενεκετζή, Βενιόπουλος, Ρίσσου, Τεγούσης (83′ Παπάζογλου), Ρομάριο, Μελιόπουλος, Πιτσάβας (75′ Γούτσης)

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σίμος, Βουτσικίδης (3′ λ.τ. Μπαξεβάνης Δ.Γ.), Τρούπκος (85′ Μηνόπουλος), Δεβετζίδης, Καρολίδης, Παπαδίνας, Γουλσουζίδης, Βύζας, Μπαξεβάνης Δ.Μ., Μαγγίζης, Σερέτης.

Δείτε εδώ φωτορεπορτάζ

Συνέντευξη Βασίλη Παπαδόπουλου στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο

Για το παιχνίδι με τον Φίλιππο Μελίκης : “Σήμερα ήρθαμε στη Μελίκη χωρίς 7-8 παίκτες και ξεκινήσαμε τον αγώνα με δύο παιδιά 15 χρονών, τα οποία το καλοκαίρι ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα. Από κει και πέρα η ομάδα μας ήρθε εδώ για να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορούσε και όσο φυσικά θα της επέτρεπε ο αντίπαλος.

Πιστεύω πως ξεκινήσαμε πολύ καλά, παίξαμε έξυπνα, δώσαμε χώρο στον αντίπαλο και πετύχαμε ένα τυχερό γκολ, που μας έδωσε το προσωρινό αβαντάζ στον αγώνα. Η συνέχεια ανήκει στον Φίλιππο, ο οποίος ήταν συνεχώς στην επίθεση, κέρδισε πολλά κόρνερ, αλλά κατά τη γνώμη μου οι οι επιθέσεις των αντιπάλων μας σε αυτό το διάστημα ήταν κάπως ανορθόδοξες, χωρίς να θέλω να θίξω τον προπονητή και τους παίκτες της Μελίκης.

Στο δεύτερο μέρος το γρήγορο γκολ βοήθησε πολύ τους γηπεδούχους, οι οποίοι πλέον γίνανε πολύ πιεστικοί. Από κει και πέρα, οι αντίπαλοι μας κυρίως λόγω της αστοχίας και λιγότερο λόγω της απόδοσης άρχισαν να δυσκολεύονται, όμως η φάση του 63′ στοίχησε στην ομάδα μου και μας γέμισε πολλές απορίες.

Διερωτώμαστε πως μερικοί διαιτητές, οι οποίοι αποδεδειγμένα είναι καλοί αφού αγωνίζονται σε υψηλότερο επίπεδο, αφήνουν τέτοια γεγονότα να συμβαίνουν. Όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν πως μία μπάλα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Σίμου και από τη στιγμή που η φάση εξελίσσεται στο χώρο αυτό και οι παίκτες φώναξαν στον διαιτητή να σταματήσει τον αγώνα, αυτός δεν το έπραξε και είχαμε την εξέλιξη που όλοι είδαμε.

Θεωρώ πως μία ομάδα όπως ο Φίλιππος δεν χρειάζεται τέτοιου είδους μεταχείρηση για να κερδίσει έναν αγώνα. Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε πως παίξαμε εξαιρετικά και αξίζαμε τη νίκη, αλλά θεωρώ πως εφόσων είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε κάτι καλό από τον αγώνα, έπρεπε να διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα.

Από κει και πέρα το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό, χωρίς πολλά σφυρίγματα και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με πάθος και δύναμη.

Σε ερώτηση μας αν η ομάδα θα ενισχυθεί τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο πρόεδρος της ομάδας απάντησε : “Η φιλοσογία της ομάδας είναι να δουλεύει με παιδιά της περιοχής, τα οποία προσεγγίζουμε με σκοπό να βοηθήσουν την προσπάθεια, χωρίς οικονομικές απολαβές καθώς αυτή είναι η δυνατότητα μας. Η δημιουργία της Ακαδημίας είχε ως στόχο αυτό που αναφέρουμε τώρα και συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε τα δικά μας παιδιά, τουλάχιστον για όσο καιρό θα είμαι πρόεδρος στην ομάδα.

Για το ενδεχόμενο να κινδυνέψει η ομάδα : “Θεωρώ πως όχι. Είναι δύσκολο να μπούμε σε περιπέτειες γιατί πιστεύω στην ομάδα μου και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται φέτος. Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με σιγουριά, η μπάλα είναι στρόγγυλη, αλλά θεωρώ πως φέτος έχουμε ποιοτικότερη ομάδα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected