Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αφιέρωμα Imathia Sports News – Δωτιέας Αγιάς

Η 5η ομάδα του ειδικού αφιερώματος του Imathia Sports News για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής είναι ο Δωτιέας Αγιάς. Η ομάδα από την όμορφη κωμόπολη του Νομού Λαρίσης (πληθυσμός 14.221 με απογραφή 2011) εκ πρώτης ανάγνωσης φαίνεται πως αποτελεί μία ομάδα στη…σκιά των ιστορικών συλλόγων του νομού, όμως με αναλυτικότερη αναζήτηση διαπιστώνεις πως πρόκειται για την ανερχόμενη ομάδα και μάλιστα φέτος έχει ενισχυθεί τόσο με την παρουσία του έμπειρου προπονητή Σωτήρη Αντωνίου (με θητεία στην Κόρινθο, Καλλονή, Παναχαϊκή και Πανηλειακό) όσο και με την προσθήκη πολύ ικανών και έμπειρων παικτών, με παραστάσεις από υψηλότερο επίπεδο.

Το γήπεδο της Αγιάς είναι ένα πραγματικό στολίδι και παρόλο της μικρής χωρητικότητας του γεμίζει σε κάθε αγώνα της ομάδας. Οι φίλοι του Δωτιέα στηρίζουν έμπρακτα την ομάδα της περιοχής τους και ήδη από τα πρώτα δείγματα της νέας περιόδου, φαίνεται πως θα αποτελούν τον “12ο παίκτη”.

Η ομάδα της Αγιάς επέστρεψε στο τρίτο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από 27 χρόνια και η πορεία της στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής ήταν εξαιρετική, τερματίζοντας στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 35 βαθμούς, οκτώ πίσω από την πρωτοπόρο Λαμία. Προπονητής της ομάδας κατά την περσινή περίοδο ήταν ο Κώστας Μάγγος, ο οποίος στο ξεκίνημα της καριέρας του τα πήγε περίφημα, με τον σύλλογο της Αγιάς να κερδίζει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ο πρόεδρος της ομάδας Σταύρος Γκλέτος (έμπορος ξυλείας και συναφών ειδών) αποφάσισε την αντικατάσταση του με τον παλαίμαχο παίκτη του ΠΑΟΚ Δημήτρη Καπετανόπουλο, ο οποίος δεν κατάφερε να παραμείνει στο πόστο του, καθώς λίγες μέρες τη θέση του πήρε ο νυν τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου.

Στις μεταγραφικές κινήσεις, η αντίπαλος ομάδα των Λευκαδίων, Μακροχωρίου και ΦΑΣ Νάουσας προχώρησε σε εντυπωσιακές κινήσεις και είναι χαρακτηριστικό πως όλες οι εισηγήσεις του Σωτήρη Αντωνίου έγιναν πραγματικότητα. Οι “ερυθρόλευκοι” απέκτησαν τον 21 ετών Γάλλο τερματοφύλακα Αρσέν Μουτουμπούτου, που έπαιζε στο Αζερμπαϊτζάν, τον 21 ετών αριστερό μπακ Νίκο Λούγκο από τον Πανηλειακό, τον 34χρονο αμυντικό, Απόστολο Τσανάκα από τον Τύρναβο, τον 23 μέσο Νίκο Πετρουζέλη από την Καλλονή, τον 22χρονο Σκοπιανό χαφ Ντιμίταρ Στογιανόφσκι που αγωνιζόταν στην Τούρνοβο της χώρας του, τον μεσοεπιθετικό Παναγιώτη Κατσίκη από την Κόρινθο, τον Λιθουανό αριστερό χαφ Γκαμπριέλ Ζακούσκας που έπαιζε στην Ατλάντα Κλαϊπέντα και τον 25χρονο μέσο Αριστείδη Λώττα από την Καλλονή.

Στις πιο σημαντικές φιλικές αναμετρήσεις η ομάδα της Αγιάς έφερε τα εξής αποτελέσματα : με Ολυμπιακό Κ20 (1-3), Τύρναβο εκτός έδρας  (1-1), Βατανιακό εκτός έδρας (2-0) ενώ την Κυριακή 8/9 ο σύλλογος της Ανατολικής Λάρισας μεταβαίνει στα Τρίκαλα για το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο τον τοπικό ΑΟΤ.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected