Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δείτε τα βίντεο και ψηφίστε! Ποιος θα την πάρει φέτος; (vid)

cb48d52392baa196dd7d13fb5077060e_LΜέσι, Ριμπερί και Ρονάλντο ανακοινώθηκαν ως η τελική τριάδα για τη Χρυσή Μπάλα του 2013 και το Onsports σας παρουσιάζει τα κατορθώματά τους μέσα στη χρονιά που τελειώνει

Ας κάνουμε μια… υπόθεση εργασίας. Βρίσκεστε σε ένα πάνελ με κριτές, μια όμορφη παρουσιάστρια (ή παρουσιαστής, μην αδικούμε τις κυρίες) αναγγέλλει τα ονόματα «Λιονέλ Μέσι, Φρανκ Ριμπερί και Κριστιάνο Ρονάλντ» και σας ζητάει να επιλέξετε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή για το 2013. Προσωπικά, θα μας έλουζε… κρύος ιδρώτας. Πώς επιλέγεις να ξεχωρίσεις έναν από μια ποδοσφαιρική… Αγία Τριάδα που έχει κάνει πράγματα και θαύματα, πετυχαίνοντας παραπάνω από 100 γκολ, μοιράζοντας περισσότερες από 50 ασίστ και κατακτώντας πέντε τρόπαια σε ένα ημερολογιακό έτος;

Αυτό το δύσκολο έργο έχουν αναλάβει προπονητές και παίκτες ανά τον πλανήτη, με στόχο την ανακήρυξη του κορυφαίου ανάμεσα στους κορυφαίους. Δουλειά μας –και τρέλα μας- να σας παρουσιάσουμε όσο πέτυχαν μέσα στο 2013 ο κάτοχος του Treble με τη Μπάγερν Μονάχου, Φρανκ Ριμπερί, ο κάτοχος του «Χρυσού Παπουτσιού» και Πρωταθλητής Ισπανίας, Λιονέλ Μέσι και ο πρώτος σκόρερ του Champions League 2012-13, Κριστιάνο Ρονάλντο. Απολαύστε μαζί μας…

Ο κύριος «Mia san Triple»!

Στην Βαυαρία χρησιμοποιούν τη φράση «Mia san mia» για να πουν «Είμαστε αυτοί που είμαστε», δηλώνοντας την υπερηφάνεια τους για την καταγωγή τους. Το… πάρτι που έγινε με την κατάκτηση του Treble από τη Μπάγερν Μονάχου στο τέλος της σεζόν 2012-13 ήταν τόσο… κοσμογονικό, ώστε η φράση άλλαξε για πολλούς μήνες και τη θέση της πήρε το «Mia san Triple»!

Τα μέγιστα σε αυτή την αλλαγή και στο να γίνει η Μπάγερν η πρώτη γερμανική ομάδα στην ιστορία που πετυχαίνει Treble, συνέβαλε ο κύριος Φρανκ Ριμπερί. Μια σπάνια ποδοσφαιρική «μορφή», ένας άνθρωπος που κάποτε ήταν γνωστός ως το «ασχημόπαπο» της Μαρσέιγ που δεν θα γίνει ποτέ ο νέος Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Ριμπερί βεβαίως διέψευσε άπαντες, ακόμη κι αυτούς που έλεγαν ότι θα γίνει ο νέος «Ζιζού», βάζοντας τη δική του ξεχωριστή πινελιά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ένας ποδοσφαιριστής χωρίς ιδιαίτερο ύψος, αλλά με εκπληκτική φυσική κατάσταση και σωματοδομή που παραπέμπει σε αθλητή… πάλης μικρής κατηγορίας κιλών, ο οποίος το 2007 συμπλήρωσε το «παζλ» της Μπάγερν Μονάχου και σταδιακά εξελίχθηκε σε ηγέτη της νέας «μηχανής» τίτλων των Βαυαρών. Αποκορύφωμα το 2013, κατά το οποίο ηγήθηκε της ομάδας του στην κατάκτηση του Treble, πραγματοποιώντας μια συγκλονιστική χρονιά, πάντοτε στα αυστηρά πλαίσια της ομαδικότητας που αρμόζει στο γερμανικό στιλ ποδοσφαίρου.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ: Αν το Treble δεν είναι αρκετός λόγος, τότε τι είναι;

ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ: Όλοι οι φίλοι της Μπάγερν θέλουν να τον δουν να κατακτά τη Χρυσή Μπάλα. Το ερώτημα είναι αν ο Ριμπερί είναι το «υπέρλαμπρο άστρο» ή το κεντρικό γρανάζι σε μια μηχανή που όλα πρέπει να δουλεύουν στην εντέλεια για να λειτουργήσει. Συνήθως οι πρώτοι είναι που παίρνουν προσωπικά βραβεία και οι δεύτεροι «αρκούνται» στα… Treble.

http://www.youtube.com/watch?v=doXPM9E4rZc

Ένας ασταμάτητος βιρτουόζος

Προφανώς και τα λόγια είναι περιττά για τον άνθρωπο που μόνο τα ρεκόρ του χρειάζονται βιβλίο για να γραφτούν αναλυτικά. Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των τελευταίων εννέα ετών. Οι τέσσερις «Χρυσές Μπάλες» που έχει επιβεβαιώνουν το παραπάνω. Οι τίτλοι του μιλούν για την καριέρα του χωρίς να… βγάζουν άχνα και τα βίντεο με τα κατορθώματά του που κατακλύζουν το Internet μπορούν να κρατήσουν συντροφιά σε έναν ποδοσφαιρόφιλο για μέρες ολόκληρες.

Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει πετύχει μάλιστα, που η σεζόν 2012-13… ωχριά μπροστά τους. Δεν «λέει» τίποτα για τον ίδιο, μπροστά σ’αυτά που έχουν να πουν οι προηγούμενες χρονιές του. Τα 45 γκολ του βέβαια στην Primera Division δεν είναι κάτι που το… προσπερνάς, όσο κι αν είναι αριθμός συνηθισμένος για τον βραχύσωμο βιρτουόζο της μπάλας. Ούτε το γεγονός ότι βοήθησε την Μπαρτσελόνα να κατακτήσει το 22ο Πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Μπορεί ο Μέσι να μην κατάφερε να οδηγήσει την Μπάρτσα στην κατάκτηση ενός ακόμη Champions League και το 2013 να ήταν από τις πιο άτυχες χρονιές της καριέρας του –με αποκορύφωμα τον τραυματισμό του που τον έχει κρατήσει εκτός γηπέδων αυτές τις μέρες. Παραμένει όμως ο άνθρωπος γύρω από τον οποίο κινούνται τα περισσότερα ποδοσφαιρικά… νήματα με τα οποία υφαίνεται κάθε μέρα η σύγχρονη ιστορία του αθλήματος. Έχει το άγγιγμα του Μίδα και είναι μόλις 26 ετών.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ: Είναι μηχανή παραγωγής τερμάτων και η πεμπτουσία του αθλήματος, είναι το γκολ.

ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ: Το ποδόσφαιρο είναι πολιτική όπως έχουν αποδείξει Πλατινί και Μπλάτερ. Όχι πως αξίζει στον Μέσι περισσότερο από ότι στον Ριμπερί, αλλά ακόμη κι αν συνέβαινε, μάλλον δύσκολα θα κατακτούσε πέμπτη συνεχόμενη «Χρυσή Μπάλα». Πρακτικά, δεν θα του αξίζει λόγω του Treble που έκανε ο Ριμπερί.

www.youtube.com/watch?v=l0UWajMcnIA

Ο… βιτρούβιος άνθρωπος του ποδοσφαίρου!

Σύμφωνα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο βιτρούβιος άνθρωπος ήταν το υπόδειγμα φυσικής και πνευματικής κατάστασης. Το «τέλειο» ον, κάποιος ή κάποια που θα έδινε σάρκα και οστά στο νους υγιής εν σώματι υγιές. Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να πλησιάσει –έστω στο ελάχιστο- αυτή την φιλοσοφική σταθερά, τότε δεδομένα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ένας άνθρωπος που μπορεί να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και παράλληλα συνεχίζει εκτός αγωνιστικών χώρων να ζει το όνειρο της δημοσιότητας και της… διασημότητας. Σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο, κάτι που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές. Έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ένα… κλικ πάνω από όλους σε μια ομάδα η οποία παραδοσιακά «έσφυζε» από αστέρια και είχε την ανάγκη ενός προπονητή για να κρατάει τα «χαλινάρια» όλων τους, χωρίς μάλιστα να προκαλεί αναταραχές. Σκοράρει ακατάπαυστα μέσα στο 2013, έσπασε το ρεκόρ σκοραρίσματος σε ομίλους Champions League με εννέα γκολ σε έξι αγώνες το βράδυ της Τρίτης, ήταν κορυφαίος σκόρερ του περσινού Champions League και με δικό του χατ-τρικ στη Σουηδία, η Πορτογαλία «σφράγισε» το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο άνθρωπος που ζει στη σκιά του Λιονέλ Μέσι σε ότι αφορά τη «Χρυσή Μπάλα» και παράλληλα υψώνει προκλήσεις στον βραχύσωμο άσο της Μπαρτσελόνα που ο τελευταίος βρίσκει δύσκολο να προσπεράσει. Οι δυο τους –στο πλαίσιο της ευγενούς άμυλλας- παλεύουν για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο και τα τελευταία δυο χρόνια ο Ρονάλντο αποδεικνύει με τη συχνότητα που… ματώνει τα δίχτυα, ότι δεν θα αργήσει να αναζωπυρωθεί η μεταξύ τους μάχη και να ζήσουμε νέες συγκλονιστικές βραδιές που ο ένας θα κάνει χατ-τρικ και ο άλλος θα απαντά με τέσσερα γκολ!

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ: Όπως και στην περίπτωση του Μέσι, η συχνότητα με την οποία σκοράρει ο Ρονάλντο είναι εξωπραγματική.

ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ: Δυστυχώς για τον ίδιο η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατέκτησε τίποτα τη σεζόν 2012-13 και οι τίτλοι συνήθως παίζουν μεγάλο ρόλο στην ψηφοφορία για τη «Χρυσή Μπάλα».

http://www.youtube.com/watch?v=_2aKtK18vbM

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected