Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Αχιλλέας Δομοκού – Μακροχώρι 4-0

deap10Ένας εντυπωσιακός Αχιλλέας πετούσε σήμερα πάνω στον… βάλτο του Δομοκού και επικράτησε πανάξια του Μακροχωρίου με σκορ 4-0, ανανεώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη είχε μέτρια απόδοση στο σημερινό παιχνίδι, αιφνιδιάστηκε από τα δύο γρήγορα τέρματα των γηπεδούχων και σε γενικές γραμμές, δεν θύμισε σε κανένα σημείο του αγώνα την συνολική παρουσία της στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Κώστα Κολομητρούση μπήκαν ψυχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο κι αφού στο πρώτο επτάλεπτο πέτυχαν δύο τέρματα, στη συνέχεια δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους “ασπρόμαυρους”. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Ημαθίας, δέχτηκε σήμερα τόσα γκολ εκτός έδρας όσα είχε δεχτεί σ΄ όλο τον πρώτο γύρο!

Η αναμέτρηση έγινε σε πολικές συνθήκες και σ’ ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο που θύμιζε… βάλτο λόγω της πολύωρης βροχής που είχε προηγηθεί. Ο Δομοκός με την ολοκλήρωση του μισού πρωταθλήματος πέτυχε μεγάλη νίκη, τη 2η φετινή εντός και έδειξε ότι αν συνεχίσει με το ίδιο πάθος και την ίδια δύναμη μπορεί να πετύχει το στόχο του. Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη εμφάνιση (ιδιαίτερα θετική) του Κώστα Μαλισσόβα, με τα χρώματα του Αχιλλέα, που πρόσφατα δόθηκε δανεικός από τη Λαμία. Θυμίζουμε ότι πριν μερικές ημέρες ένας ακόμη ποδοσφαιριστής της Λαμίας είχε έρθει στο Δομοκό, ο Δημήτρης Κατσαδούρος που επίσης έδωσε ώθηση στη νέα του ομάδα.

Από τον Μαλισσόβα λοιπόν προήλθε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων, μόλις στι 2′, όταν ο νεαρός παίκτης εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά και ο Καντού με ωραία ενέργεια από κοντά νίκησε τον Σταματέλο γράφοντας το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Καντού σέντραρε από αριστερά και ο επερχόμενος Μπουγιώτας με θεαματικό πλασέ πάνω στα νερά έκανε το 2-0.

Το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στη συνέχεια με πρωταγωνιστή τον Μαλισσόβα, ο οποίος στο 21′ έπιασε ένα ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής και ανάγκασε τον Σταματέλο να πεταχτεί στο «Γ» της εστίας του και να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 24′ μετά από μετά από μπαλιά του Ζαχαράκη βγήκε μόνος του αλλά τον πρόλαβε ο τερματοφύλακας.

Το Μακροχώρι φάνηκε για πρώτη φορά επιθετικά στο 43′ όταν ο Μαυριδόγλου ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή, έπιασε και το δυνατό σουτ για να μπλοκάρει ο Κουτσούμπας. Μάλιστα στο 47′ του α’ ημιχρόνου (κρατήθηκαν 3,5 λεπτά καθυστερήσεις) οι Μακεδόνες «άγγιξαν» το γκολ όταν ο Γεωργίου έβγαλε σε θέση μέσα αριστερά τον Αντώνη Ηλιάδη, αυτός επιχείρησε διαγώνιο σουτ πλασέ για να διώξει σωτήρια σε κόρνερ ο Κουτσούμπας. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Σαλέπης για να διώξει πάλι με υπερένταση ο Κουτσούμπας.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με μια καλή στιγμή στο 51′ όταν ο Γεωργίου κέρδισε τις κόντρες μπήκε στην περιοχή από δεξιά έπιασε το διαγώνιο στέλνοντας τη μπάλα σύρριζα άουτ.

Στο 57′ ο Αναστασίου σέντραρε από δεξιά για τον Ζαχαράκη που έπιασε δυνατό σουτ αλλά άστοχο. Ότι όμως δεν έγινε σ’ αυτή τη φάση, έγινε δύο λεπτά αργότερα με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τον Ζαχαράκη με κοντινό σουτ να κάνει το 3-0.

Στο 61′ ο Μπουγιώτας κέρδισε τις κόντρες, έδωσε στον Μαλισσόβα ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση για να διώξει με υπερένταση ο Σταματέλος σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαυριδόγλου βρήκε τον Σπανό στο ημικύκλιο της περιοχής, αυτός γλίστρησε προς στιγμή για να πιάσει ένα χλιαρό σουτ που μπλόκαρε ο Κουτσούμπας.

Φάση διαρκείας στα καρέ της Ένωσης είχαμε στο 79′ με τον Κατσαδούρο να επιχειρεί γυριστό σουτ από θέση μέσα δεξιά και τον Σταματέλο να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 87′. Ο Κ.Β. Αλαμάνης γύρισε τη μπάλα από δεξιά για τον Φραταράκου κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ…4-0.

Στο 89′ ο Αναστασίου έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Φραταράκου έπιασε την κοντινή κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει ξυστά άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Στην επόμενη φάση φάουλ του Ελευθεριάδη λίγο έξω από την περιοχή, αναγκάζει τον Κουτσούμπα να πέσει στη γωνία του και να διώξει τον κίνδυνο, ενώ στο 91′ ο Κουτσούμπας μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Μαυριδόγλου μετά από φάουλ του Ελευθεριάδη από αριστερά.

Τέλος στο 92′ ο Πέδρο βρήκε σε θέση βολής τον Καντού που σούταρε ελάχιστα άουτ.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Δομοκού : Κουτσούμπας, Αναστασίου, Πέδρο, Κάππος, Μπαντής, Καλαμάτας, Κατσαδούρος, Καντού, Μπουγιώτας (78′ Ε. Αδάμος), Ζαχαράκης (71′ Φραταράκου), Μαλισσόβας (83′ Κ.Β. Αλαμάνης).

Μακροχώρι : Σταματέλος, Συμεωνίδης (53′ Σπανός), Ηλιάδης Γ., Τζεϊρανίδης, Σαλέπης, Πιέτρα, Ηλιάδης Α., Γεωργίου, Καφές (83′ Σαρηγιαννίδης), Τσακαλίδης (38′ Μαυριδόγλου), Ελευθεριάδης.

*** Μετά το παιχνίδι φανερά ικανοποιημένος ο τεχνικός του Αχιλλέα Κώστας Κολομητρούσης, έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνιση και τη μεγάλη νίκη και τόνισε ότι η ομάδα του θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, γιατί πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών.

*** Ο προπονητής του Μακροχωρίου Λεωνίδας Μπίλης, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον διαιτητή, επειδή δεν τον άφησε να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του (δεν είχε ανανεώσει την ειδική άδεια προπονητή της ΕΠΟ, σύμφωνα με τον ρέφερι). Την ομάδα καθοδήγησε από τον πάγκο ο βοηθός του Θάνος Κούρτογλου.

***  Στο 81′ ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αφού ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατό του, χωρίς όμως να έχει κάτι το σοβαρό.

*Με την ευγενική συνεργασία του efthia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected