Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2022 – Ρε παιδιά τι γίνεται εκεί στο Κατάρ;

5f275e99751ea5cf083d369ec357b82b_LΣύμφωνα με την «Telegraph» δεν αποκλείεται η ανάκληση της ανάθεσης της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022 από το Κατάρ, καθώς προέκυψε νέο σκάνδαλο δωροδοκίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευα, ο Τζακ Γουάρνερ και η οικογένειά του, έλαβαν δυο εκατ. δολάρια από εταιρία του Μοχάμεντ Μπιλ Χαμάμ, λίγες μέρες πριν γίνει η επιλογή της χώρας που θα διοργανώσει το 2022 το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η.. λεπτομέρεια, βέβαια, που κάνει τη διαφορά είναι πως ο Γουάρνερ είναι πρώην μέλος της FIFA και ο Μπιλ Χαμάμ επιχειρηματίας από το Κατάρ και επίσης μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Η υπόθεση διερευνάται από τα αρμόδια όργανα, για να διαπιστωθεί αν τα χρήματα αυτά είχαν να κάνουν και με τις ψήφους για την ανάθεση του Μουντιάλ 2022. Παρότι μάλιστα οι δυο άνδρες έχουν αποχωρήσει πλέον από τους κόλπους της FIFA δεν αποκλείεται να υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις και να υπάρξει ακόμα κι ανάκληση της ανάθεσης. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Γουάρνερ όσο και ο Μπιλ Χαμάμ είχαν αποχωρήσει άσχημα από τη FIFA καθώς είχαν κατηγορηθεί και για άλλα σκάνδαλα διαφθοράς.

«Η επιτροπή διεκδίκησης τήρησε αυστηρά τους κανονισμούς για την προσφορά της FIFA, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας. Η Ανώτερη επιτροπή για την παράδοση και την κληρονομιά και τα άτομα που εμπλέκονται στην επιτροπή διεκδίκησης του 2022 αγνοούν τυχόν καταγγελίες για επιχειρηματικές συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών», αναφέρει από την πλευρά της η ανακοίνωση που εξέδωσε η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2022.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected