Κατηγορίες

Θύελλα Φιλώτα – Γνωρίστε τον αντίπαλο της ΑΕ Καψόχωρας!

μουσαμας κυπελλουΤην εκπρόσωπο του νομού Φλώρινας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Τετάρτη 23/3 η ΑΕ Καψόχωρας, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Μέγα Αλέξανδρου Βαφειοχωρίου, τον οποίο απέκλεισε με σκορ 2-0. Ο λόγος για τη Θύελλα Φιλώτα, που επικράτησε του Ορφέα Ριζαρίου Πέλλας με το ίδιο σκορ και υποδέχεται την ομάδα της Ημαθίας στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ιστορικά στοιχεία

319406_10150362603122176_6972605_n

Ο σύλλογος “Θύελλα” Φιλώτας Φλώρινας, ιδρύθηκε το 1952 και είναι ενεργός αδιαλείπτως μέχρι σήμερα συμμετέχοντας στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Ν. Φλώρινας και Κοζάνης ενίοτε, με κορυφαία στιγμή του τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής την περίοδο 1987-1988, όπου λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν κατέστη δυνατόν να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Προπονητής και ρόστερ

1471176_574008395982325_1193332518_n

Τεχνικός της “κιτρινόμαυρης” ομάδας είναι ο Στέλιος Νταμπίζας (φωτ.αριστερά), στη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του στον πάγκο της ομάδας, το ρόστερ όμως παρουσιάζει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το περσινό, οι οποίες έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα στο πρωτάθλημα με στόχο τη διάκριση στα επερχόμενα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2013, η Θύελλα ενισχύθηκε με τους Γιάννη Νικηφορίδη, Νίκο Μιχαηλίδη (Ασβεστόπετρα), Γιώργο Σιδηρόπουλο (Μέγα Αλέξανδρο Άρδασσας), Παντελή Ρούντο (Μακεδονικό Αγίου Παντελεήμονα), Γιώργο Ιωαννίδη, αφούς Κοντογουλίδη (Εορδαϊκό) αλλά και τους γνωστούς Αντώνη Μαρκόπουλο (με θητεία σε SKODA Ξάνθη, ΑΕ Πάφου, Ολυμπιακό Βόλου και Κοζάνη) και Κώστα Μαργιορίδη, που πέρσι φόρεσε τη φανέλα των Λευκαδίων και παλαιότερα του Εορδαϊκού στη Γ Εθνική.

metagr

Την περίοδο του Ιανουαρίου αποκτήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές, που προσέδωσαν ποιότητα και εμπειρία με στόχο την κατάκτηση του τίτλου αλλά και την άνοδο στη Γ Εθνική. Ο λόγος για τους Στέφανο Γετίμη (φωτ.αριστερά) αμυντικός από τον Μακεδονικό Αγίου Παντελεήμονα, τον Νίκο Ζηνόβιο (φωτ.μέση) επιθετικό από την Κοζάνη αλλά και τον Λεωνίδα Ηλιάδη (φωτ.δεξιά) μεσοεπιθετικό από τον Ερμή Αμυνταίου.

Στο πρωτάθλημα

Τεράστιο βήμα για την πρώτη θέση έκανε η Θύελλα Φιλώτα μετά τη νίκη της στο Αρμενοχώρι πριν λίγες μέρες με 4-0. Η ομάδα του Στέλιου Νταμπίζα έχει συγκεντρώσει 50 βαθμούς μέχρι στιγμής (64-12 τέρματα) και ακολοθούν Απόλλων Αμμοχωρίου με 44 και ΠΑΣ Φλώρινα με 40.

Ο τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣ Φλώρινας

98bb6b2b30d28b5dd262c3f3226eeee1_L

Επικρατώντας με σκορ 2-0 επί του Ερμή Αμυνταίου, η ομάδα του Φιλώτα στέφτηκε Κυπελλούχος της ΕΠΣ Φλώρινας 2013 – 2014, σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Φλώρινας, την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014. Στο 83ʼ ο Μαρκόπουλος με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Χ. Σιδηρόπουλου έκανε το 1-0 και στο 89ʼ ο Χ. Σιδηρόπουλος με εκτέλεση κόρνερ, δημιούργησε σύγχυση στην άμυνα του Αμυνταίου και ο Ζηνόβιος με προβολή έγραψε το 2-0.

δείτε τα γκολ και τις φάσεις του τελικού :

Το “καθαρό” 2-0 με το Ριζάρι

Με το δεξί ξεκίνησε η Θύελλα Φιλώτα στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, καθώς επικράτησε 2-0 του Ορφέα Ριζαρίου και πήρε το εισιτήριο για τη συνέχεια.

Η ομάδα του Φιλώτα κατάφερε να ελέγξει από την αρχή το παιχνίδι, να σημειώσει από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και να δημιουργήσει αρκετές ακόμα ευκαιρίες. Στο 38’ο Μαρκόπουλος μετά από σέντρα του Ηλιάδη έπιασε την κεφαλιά για το 1-0.

Στην Δεύτερο μέτος η Θύελλα συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες με τον Μαρκόπουλο να βρίσκεται τρεις φορές σε θέση βολής (55’, 59’, 60’) με τον τερματοφύλακα Κατηκαρίδη και τους αμυντικούς να δίνουν τη λύση, αποσοβώντας τον κίνδυνο. Στο 90’ μετά από εξαιρετική ενέργεια του De Souza και πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Ζηνόβιο, ο τελευταίος κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Η σύνθεση της Θύελλας : Κοντογουλίδης, Γιορετζίδης, Πεκάκης, Σιδηρόπουλος Γ., Μπαμπάρης, Γετίμης (80’ Ανδρεάδης), Μαργιορίδης, Σιδηρόπουλος Χ. (75’ Ντε Σόουζα), Ηλιάδης (87’ Τσέλα), Ζηνόβιος, Μαρκόπουλος

*με στοιχεία από eperiskopio.blogspot.gr, *fc8yellafilwta.blogspot.gr, *matiesstasport.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected