Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2014 – Νίκη της FIFA επί των…ακουστικών!

headphones

Ο Αμερικανός Γκάρι Χολ Τζούνιορ, χρυσός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση το 1996 και το 2000, είχε κάνει μόδα τα ακουστικά. Ο Τεξανός άκουγε δυνατά μουσική πριν από την εκκίνηση, προκειμένου να συγκεντρωθεί στον αγώνα.

Το ίδιο κάνουν τα τελευταία χρόνια και άλλοι αθλητές κυρίως οι οι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες και αρκετοί ποδοσφαιριστές. Ειδικά από τη στιγμή που… πληρώνονται αδρά για να διαφημίσουν τη συγκεκριμένη σειρά ακουστικών.

Πριν από το Μουντιάλ η φίρμα “Beats by Dre” (σ.σ. η μητρική Beats Electronics αποκτήθηκε από την Apple) είχε γυρίσει διαφημιστικό σποτ με βασικό πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ και άλλους ποδοσφαιριστές όπως ο Λουίς Σουάρες Μάριο Γκέτσε, ο Τζόζι Άλτιντορ, o Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Η διαφήμιση:

Η FIFA ενημέρωσε πως τις ομάδες πως απαγορεύεται στους ποδοσφαιριστές να φορούν τα ακουστικά στα γήπεδα του Μουντιάλ και βέβαια στα επίσημα προπονητήρια. Μια εκ των χορηγών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Sony μοίρασε ακουστικά δωρεάν σε όλες τις ομάδες.

Τα πολύχρωμα αυτά ακουστικά έγιναν μόδα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Panasonic. Η FIFA πήρε τα μέτρα της.

πηγή

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected