Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Φωκικός – ΑΕΚ (0-1) Νίκη στο τέλος

8f4db32382d123826b0d7f5684a5c414_LΜε γκολ στις καθυστερήσεις η Ένωση επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στον Φωκικό παίρνοντας τη νίκη με 1-0 με «χρυσό» σκόρερ τον Φαγέ

Τα πάντα είχαν κριθεί στο ζευγάρι ανάμεσα σε Φωκικό και ΑΕΚ από το πρώτο παιχνίδι. Η Ένωση είχε πάρει τη νίκη με 4-0 στον πρώτο αγώνα, κλείνοντας έτσι μία θέση στη φάση των ομίλων όπου η κλήρωση θα γίνει την προσεχή Δευτέρα.

Έτσι η ρεβάνς στην Άμφισσα ήταν τυπικής διαδικασίας για τις δύο ομάδες. Ο κόσμος έφτασε στο γήπεδο χωρίς όμως να παίρνει το θέαμα που θα περίμενε με την ΑΕΚ να παίρνει τελικά τη νίκη επικρατώντας 1-0 με γκολ στις καθυστερήσεις από τον Φαγέ που πέρασε λίγα λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ένωση, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και τις ευκαιρίες, ωστόσο απέναντί της βρήκε έναν εξαιρετικό Τσερκέζι ο οποίος κατέβασε τα ρολά και επενέβη όποτε χρειάστηκε για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του έως τις καθυστερήσεις, όταν και ο μέσος της Ένωσης με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, έβγαλε αρκετούς αυτοματισμούς στον αγωνιστικό χώρο και είχε σχετικά καλή παρουσία, ωστόσο της έλειψε το καλό τελείωμα. Το κοντέρ έγραψε παραπάνω από 30 τελικές για τον «δικέφαλο» και το σκορ θα μπορούσε εύκολα να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Ο «Κολοσσός» είχε την ευκαιρία σε αυτό το παιχνίδι να δοκιμάσει και αρκετά νέα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα ο Γροντής που έπαιξε σε όλο το παιχνίδι σε ρόλο μπακ, ενώ βασικός για πρώτη φορά έπαιξε και ο Ρόβας που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στο να κρατήσει μακριά τις απειλές.

Στα τελευταία λεπτά, η Ένωση πίεσε ακόμα περισσότερο, ωστόσο ξανά ο Τσεκρέζι κατάφερε να επέμβει και να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα. Όλα αυτά έως το 91’ όταν ο Φαγέ με κεφαλιά κέρδισε τον… Κέρβερο μέχρι τότε Τσερκέζι.

Οι συνθέσεις

Φωκικός: Tσεκρέζι, Μουστάκης, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Σαΐν (56′ Nτάμπος), Σκαρίμπας, Γκάτσεσα, Καλλέργης (85′ Δημητρίου), Καρυπιάδης, Χαριτίδης, Ρεβυθόπουλος (72′ Πολυχρονάκης).

ΑΕΚ: Ανέστης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Γροντής, Ρόβας (89′ Φαγέ), Ανάκογλου, Μπαρμπόσα (83′ Ντούνης), Μάνταλος, Πλατέλλας, Αραβίδης (71′ Ντακόλ).

πηγή

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected