Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

Aτρόμητος Διαβατού – Μακεδονικός Πλατάνου 1-2

DSCN1264Μία τεράστια (τηρουμένων των αναλογιών) πρόκριση για τον Μακεδονικό της Α2 Ερασιτεχνικής, απέναντι σε έναν αντίπαλο με παράδοση στο θεσμό και σαφώς ποιοτικότερο ρόστερ. Η ομάδα του Γιάννη Βασιλειάδη έδειξε εντυπωσιακό σθένος στη σημερινή αναμέτρηση, “έσβησε” τη διαφορά δυναμικότητας και με σύμμαχο και την τύχη (απαραίτητο συστατικό άλλωστε στο ποδόσφαιρο) πήρε η μεγάλη πρόκριση.

Ο Μακεδονικός συνεχίζει στους “8” του Κυπέλλου, μια επίδοση που έχει επαναλάβει και δύο χρόνια πριν, όταν είχε αποκλειστεί από τον Νηρέα Βέροιας.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος απογοήτευσε τους φίλους του που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο του Διαβατού και παρά το γεγονός πως ισοφάρισε άμεσα το τέρμα που δέχτηκε στο 79′, δέχτηκε γκολ-σοκ στο 90+2 ενώ πιο πριν έμεινε και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αντώνη Καρατάσιου (χάνει το προσεχές ματς με τον ΑΣ Ειρηνούπολης)

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Μακεδονικό ήταν από αυτές που χαρακτηρίζεις “τυπική διαδικασία”. Στο ποδόσφαιρο βεβαίως δεν μπορεί να ισχύει αυτό ακόμη κι αν συντρέχουν πολλοί λόγοι για την παραπάνω θεωρία. Στην προκειμένη περίπτωση, τις δύο ομάδες χωρίζει μια κατηγορία, ενώ εκτός του αβαντάζ της έδρας για τους γηπεδούχους, ο αντίπαλος έφτασε στο Διαβατό με 14 ποδοσφαιριστές στην αποστολή.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά δυνατό, με τον Ατρόμητο να έχει μια ελαφρά υπεροχή, η οποία αποδείχτηκε φλύαρη και χωρίς τις μεγάλες συγκινήσεις. Από την άλλη πλευρά, ο Μακεδονικός είχε κλείσει καλά τους χώρους προς τα καρέ του Τέλη Πανταζόπουλου, ο οποίος όποτε χρειάστηκε στο διάστημα αυτό, έδωσε το παρόν.

DSC_0025

Στο δεύτερο 45λεπτο όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο έπακρο. Ο ρυθμός ανέβηκε σταδιακά και ο Ατρόμητος δημιούργησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες, που σταμάτησαν πάνω στον 41χρονο πορτιέρο, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις. Και ενώ οι γηπεδούχοι ενέτειναν τις προσπάθειες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αυτός που πανηγύρισε ήταν ο Άγγελος Καραντουλαμάς (μόνιμος σκόρερ της ομάδας τη φετινή σεζόν), ο οποίος άνοιξε το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους συμπαίκτες του.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως οι “κυανόλευκοι” έφτασαν στην ισοφάριση, όταν ο Μάκης Σπανός εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, οι αμυντικοί σάστισαν και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Νέα δεδομένα στην αναμέτρηση από το γκολ του παίκτη – προπονητή του Ατρομήτου, στο 87′ όμως οι γηπεδούχοι “έχασαν” με κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) τον Αντώνη Καρατάσιο, ο οποίος όπως γράφτηκε σχετικά στο φύλλο αγώνος “διαπληκτίστηκε με αντίπαλο και διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον διαιτητή”.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 90+2′ σε μία αντεπίθεση για ο Άγγελος Καραντουλαμάς και πάλι, δέχτηκε την πάσα στη μεγάλη περιοχή και αφού πέρασε έναν αμυντικό, πλάσαρε τον Γιώργο Μανιόπουλο στέλνοντας ουσιαστικά τον Μακεδονικό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Κωστούλης, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Μοσχόπουλο Χ.

Συνθέσεις

Ατρόμητος Διαβατού : Μανιόπουλος, Ασλάνογλου, Καμπάς (46′ Τσακαλίδης), Κλάψης, Λιλιόπουλος, Σπανός, Κωστογλίδης, Αρβανιτίδης (83′ Φαρμάκης), Χασάν, Τσιφλίδης (46′ Καρατάσιος), Μαυρίδης.

Μακεδονικός Πλατάνου : Πανταζόπουλος, Καραντουλαμάς, Αθανασιάδης, Σωτηρίου Σ., Τσολάκης, Ιτούδης, Τζούρας, Βασιλειάδης (53′ λ.τ. Γαλατσίδας), Τσιλιόπουλος, Τσιτσιλαράς, Γιανουχαηλίδης (60′ λ.τ. Γκαλτσίδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected