Διαιτησία - Ποδόσφαιρο

ΕΠΣ Ηλείας – Ομάδα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα λόγω…διαιτησίας!

kabasilaΠόσες φορές άραγε το έχουμε ακούσει στο παρελθόν ή ακόμα και τώρα από παράγοντες ομάδων, ότι σκέφτονται να αποχωρήσουν από τα πρωταθλήματα για διάφορους εξωαγωνιστικούς λόγους. Μέσα σε αυτούς, φυσικά και η διαιτησία…

Κι όμως η πρώτη ομάδα που το έκανε στη χώρα μας προέρχεται από το τοπικό πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος Καβασίλων, αποχώρησε απ’το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας του Νομού Ηλείας εξαιτίας της εχθρικής διαιτησίας που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου: «Τα τελευταία χρόνια με σωστό προγραμματισμό και σωστό διαχείριση η διοίκηση της ομάδας κατάφερε να έχει ένα νοικοκυρεμένο σωματείο με δράσεις όχι μόνο αθλητικές αλλά κοινωνικές και πολιτισμικές. Όλες αυτές τις δραστηριότητες τις αγκάλιασε και τις στήριξε η τοπική κοινωνία, πράγμα για το οποίο την ευχαριστούμε δημόσια.

Ο Σύλλογος διαθέτει παιδική ομάδα, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηλείας και με την βοήθεια του Δήμου Πηνειού προχωράμε σε κατασκευή Βοηθητικού Γηπέδου, η οποία σε συνδυασμό με την ολική ανακατασκευή του γηπέδου Καβασίλων (που ήδη υλοποιείται) του δίνει την δυνατότητα να πατά σε στέρεες βάσεις και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Όταν στα μέσα Αυγούστου μας ζητήθηκε η συμμετοχή της ομάδας στην Α1 κατηγορία και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες του εγχειρήματος (χωρίς γήπεδο, έξτρα μεταγραφική ενίσχυση- οικονομική επιβάρυνση), δεν δειλιάσαμε, δεν οπισθοχωρήσαμε αλλά τολμήσαμε και είπαμε το ναι. Ένα ναι και που θα σήμαινε την επιστροφή μας μετά από 8 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία του ηλειακού ποδοσφαίρου. Θέλαμε κάθε αγώνας αυτής της ομάδας να είναι μια γιορτή, όπου παίκτες και φίλαθλοι να χαίρονται να συμμετέχουν. Όμως τα συνεχόμενα διαιτητικά λάθη με αποκορύφωμα αυτά των δυο τελευταίων αγώνων (τρεις κόκκινες κάρτες και απώλεια βαθμών) και η ανοχή τους, συν την έλλειψη ισότιμης μεταχείρισης από την Διοργανώτρια αρχή, μας επιβάλουν να αποσυρθούμε από το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας. Αρνούμαστε, λοιπόν, να παραμείνουμε σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο δεν αναγνωρίστηκαν οι κόποι και οι θυσίες μας (υλικές και ψυχικές) και κάποιοι από πολύ νωρίς αποφασίζουν για την τύχη μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παίκτες και τον προπονητή για την συμμετοχή τους σ’ αυτήν την προσπάθεια και να τους ευχηθούμε ότι καλύτερο για την συνέχεια.

Παράλληλα να ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή θα αποστείλει στην ΕΠΣΗ και το επίσημο έγγραφο της αποχώρησής μας.

ΥΓ: Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ παραμένουν συνεπείς στην οικονομική ενίσχυση της ομαδος μέχρι το τέλος της περιόδου. Αυτή η νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα βρει την ομαδα μας εύρωστη για το σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου».

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected