Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

Δόξα Λιανοβεργίου – Ποντιακή Νεολαία Αράχου 1-2 (photos)

Χωρίς τίτλοΔεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο δυνατό και αμφίρροπο ντέρμπι για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου στον πρώτο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής αλλά και στην πρώτη αγωνιστική του 2015.

Δόξα Λιανοβεργίου και Ποντιακή Νεολαία Αράχου, δύο από τους διεκδικητές των δύο εισιτηρίων για την άνοδο στην Α1, διασταύρωσαν τα…ξίφη τους και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους 200 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Λιανοβεργίου.

Μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Χρυσόστομου Σκεντερίδη, η οποία κατάφερε να πάρει μια πολύ σπουδαία νίκη και να παραμείνει σε τροχιά ανόδου, μειώνοντας μάλιστα τη διαφορά από την κορυφή στον έναν βαθμό μετά την ήττα της Ακαδημίας Βέροιας στον Πλάτανο. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Σάκη Παγγούρα έχασε πολύτιμο έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο παραμένει μέσα στο κόλπο καθώς η διαφορά των πέντε βαθμών από τη δεύτερη θέση είναι απολύτως αναστρέψιμη.

Το ImathiaSportsNews, στα πλαίσια της πιο εμπεριστατωμένης και της πιο άμεσης ενημέρωσης του κοινού, κάλυψε ζωντανά τον σημερινό αγώνα μέσω του LIVE της Γ Εθνικής και αν κρίνουμε από τις επισκέψεις, τότε το εγχείρημα είναι κάτι παραπάνω από επιτυχημένο!

Με τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε και ο Κώστας Κάκογλου, που επέστρεψε στην ομάδα ως ποδοσφαιριστής πλέον, μετά τη σύντομη θητεία του στον πάγκο των Λευκαδίων ενώ στην αρχική 11άδα ήταν και ο Βαγγέλης Λεωνίδης που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Μέγα Αλέξανδρο Βραχιάς. Για τους “κυανόλευκους” ντεμπούτο πραγματοποίησαν οι Άγγελος Καραντουλαμάς και Στέλιος Διτσόλας, με τον δεύτερο να περνά ως αλλαγή στο 30ο λεπτό λόγω τραυματισμού του Ξανθόπουλου.

Η πρώτη φάση της αναμέτρησης ανήκει στους γηπεδούχους, όταν στο 8ο λεπτό, ο Τόζογλου επιχείρησε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πετρίδη.

4

Οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία των πρώτων λεπτών στην αναμέτρηση ενώ όσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες βρήκαν τα πατήματα τους και προσπάθησαν να απειλήσουν εκατέρωθεν τις δύο εστίες. Πιο απειλητικές ήταν οι φάσεις που προήλθαν από γεμίσματα, όπως η φάση του 28ου λεπτό όταν ο Δερμιτζόγλου έκανε τη σέντρα, ο Κολουμπριτσίδης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Δόξας και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Στο 32′ ήταν η σειρά της Δόξας να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Ο Ματσούκας εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς την εστία και οι αντίπαλοι αμυντικοί έδιωξαν τη μπάλα προτού περάσει τη γραμμή του τέρματος.

Οκτώ λεπτά αργότερα σημειώθηκε το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης, που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Άραχου. Σε γέμισμα από δεξιά, ο Κολουμπριτσίδης γύρισε ωραία το σώμα του και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χατζημιχαήλ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί για τους φιλοξενούμενους, με τον Μερόκη να ανεβαίνει στα κιγκλιδώματα πέριξ του γηπέδου, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα του ρέφερι κ. Αναστασίου.

Ωστόσο η χαρά για τους φιλοξενούμενους κράτησε μόλις δύο λεπτά, όταν σε μια αναμπουμπούλα στην άμυνα της Ποντιακής Νεολαίας, η μπάλα στρώθηκε στον Γελαδάρη και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Πετρίδη, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους φιλάθλους της Δόξας.

Το ημίχρονο έκλεισε με μια καλή στιγμή του Μελισσίδη, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση ωστόσο δεν σημάδεψε σωστά.

2

Το δεύτερο μέρος χαρακτηρίστηκε από τα πολλά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, τα πολλά νεύρα και τις διακοπές από πλευράς διαιτητή, με το θέαμα να πηγαίνει…περίπατο μπροστά στον στόχο που ήταν το “ροζ φύλλο” αγώνα.

Η ομάδα του Χρυσόστομου Σκεντερίδη κατόρθωσε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ και συγκεκριμένα στο 57′ όταν η κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Δόξας, είχε ως αποδέκτη τον Ιωαννίδη και αυτός αφού πέρασε τον Χατζημιχαήλ πλάσαρε στο κενό τέρμα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από πλευράς φιλοξενουμένων.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης, το παιχνίδι έγινε “γκραν – γκινιόλ” με τους μεν γηπεδούχους να προσπαθούν για την ισοφάριση και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να κρατήσουν το πολύτιμο τρίποντο. Οι φάσεις που σημειώθηκαν ελάχιστες, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα οι δύο τερματοφύλακες και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Αναστασίου έδωσε το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Αναστασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Μαλούτα Χ.

Συνθέσεις

Δόξα Λιανοβεργίου : Χατζημιχαήλ, Τερζίδης, Ξανθόπουλος (30 λ.τ. Διτσόλας), Τσογιάννης, Τόζογλου, Λουκάς, Ματσούκας, Ιωάννου (46′ Κίρτσογλου), Πλέσκας, Γελαδάρης (58′ Κυνηγόπουλος), Καραντουλαμάς.

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Πετρίδης, Κάκογλου, Γελαδάρης Κ., Λεωνίδης, Χριστοφόρου (58′ Μπαράκης), Καϊρακλίδης, Δερμιτζόγλου, Μερόκης Μ. (85′ Παραλίκης, Ιωαννίδης, Μελισσίδης, Κουλουμπριτσίδης (72′ Μερόκης Α.).

περισσότερες φωτογραφίες στο alexandriamou.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected